Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



·         ΔΗΜΟΣΙΑ  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ  ΛΑΜΙΑΣ                             Λαμία, 4-11-2014                                                     Τηλ. :  22310-23732
·         ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ  ΟΜΑΔΑ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                                                  Τηλ. :  22310-21280
                                                                                                        ΠΡΟΣ :  Μ.Μ.Ε.

                                                   ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

    Σας γνωρίζουμε ότι η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας, η Πολιτιστική Ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη,
παρουσιάζουν  το βιβλίο του Μίλτου Πασχαλίδη
ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ -  Ο Άλκης Αλκαίος που γνώρισα …
το οποίο περιέχει το cd ¨Καλοκαίρι στην Αμοργό (και άλλες ιστορίες)¨ σε στίχους Άλκη Αλκαίου και μουσική Μίλτου Πασχαλίδη.  
    Η παρουσίαση θα γίνει τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων ( Λεωνίδου 9-11 ).
    Την εκδήλωση προλογίζει η Κατερίνα Δουβλέκα, ενώ για τον Άλκη Αλκαίο συνομιλούν ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Νίκος Παπαγεωργίου.
    Ο Άλκης Αλκαίος ήταν ποιητής και στιχουργός. Γεννήθηκε το 1949 στην Πάργα και πέθανε το 2012 στην Αθήνα, σε ηλικία 63 ετών από καρκίνο.
    Έγραψε πλήθος ποιημάτων και γνωστών τραγουδιών όπως : «Ερωτικό (Με μια πιρόγα)», «Πάντα γελαστοί», «Πρωινό τσιγάρο», «Ρόζα», «Να γράφεις να τηλεφωνείς», «Αγύριστο κεφάλι», «Θέατρο σκιών», «Το νησί των πειρατών», «Χρόνια πολλά».
    Βασικός του συνεργάτης υπήρξε ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Νότης Μαυρουδής, Βασίλης Παπακωσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, Μάριος Τόκας και Μίλτος Πασχαλίδης.
    Ο Άλκης Αλκαίος θεωρείται από τους σημαντικότερους ποιητές του ελληνικού τραγουδιού, και παρ΄ όλο το σπουδαίο έργο του ήταν αποτραβηγμένος από τα ΜΜΕ και τις δημόσιες εμφανίσεις του.

                                                Η είσοδος είναι ελεύθερη

              Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.                                                            Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λαμίας                                             του  Σ.Ε.Π.Ε. Φθιώτιδας


           Αναγνώστου  Ηλίας                                                                Βαγγελός  Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου