Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση Αναπληρωτή Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης και Σχολικής Συμβούλου με τις Προϊσταμένες Νηπ/γείων για θέματα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών


Αριθμ. Πρωτ: 97

Λαμία, 16/11/2014

 

ΠΡΟΣ

Τα μέλη μας

 

        Θέμα 1ο : «Συνάντηση Αναπληρωτή Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης και Σχολικής   Συμβούλου με τις Προϊσταμένες Νηπ/γείων για θέματα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών»

      Την Τρίτη 18.11.14 , στις 13.00, στο 12ο Δημ. Σχολ. Λαμίας προσκαλούνται - από τον Αναπληρωτή  Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης και τη Σχολική Σύμβουλο της  30ης Περιφέρειας Π.Α. Φθιώτιδας- οι Προϊστάμενοι Νηπ/γείων σε συνάντηση ( σεμινάριο επιμόρφωσης ) με θέμα την  αξιολόγηση των Δ/ντών και Προϊσταμένων  των σχολικών μονάδων.
Καλούμε
όλες τις Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων και  όλους τους Δ/ντές Δημοτικών Σχολείων να συνταχθούν με την απόφαση της ΔΟΕ και να απέχουν από κάθε διαδικασία που αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και την αυτοαξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, συνεπώς και από τις συναντήσεις, τα  σεμινάρια, την κατάθεση φακέλων, portfolio κ.λ.π.
Την Τρίτη καμιά προϊσταμένη νηπιαγωγός δεν παίρνει μέρος στη συνάντηση.
    Μπλοκάρουμε το σεμινάριο ! Καλούμε  σε συγκέντρωση στήριξης της αποχής την Τρίτη 18.11.14, ώρα 12.30 , στην είσοδο του 12ου  Δημ. Σχολ. Λαμίας.
     Όλοι μαζί παρουσία και μελών του  Δ.Σ. του συλλόγου θα ενημερώσουμε τις συναδέλφισσες που τυχόν προσέλθουν για να μπουν,  στοχεύοντας να τις πείσουμε να απέχουν κι εκείνες.
     Για τη διευκόλυνση συμμετοχής στη συγκέντρωση,  ο Σύλλογος προκήρυξε στάση  εργασίας  δύο ωρών από τις 12.00 το  μεσημέρι  ως τις 2.00 μ.μ.
    Τη Δευτέρα το απόγευμα στις 17.00 θα γίνει συνάντηση με τις Προϊσταμένους των Νηπιαγωγείων στο γραφείο του συλλόγου ( Υψηλάντη 27) για να ρυθμίσουμε διαδικαστικά θέματα.

Θέμα 2ο :  «Αξιολόγηση»
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΔΟΕ,  προτείνουμε  τα εξής βήματα:

Α.  Οι προϊσταμένες νηπιαγωγείων και οι Δ/ντές – Προϊστάμενοι σχολικών μονάδων
1. Να καταγράψουν τη συμμετοχή στους στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο βιβλίο πράξεων προϊσταμένου /-ης ως εξής : «Δε συμμετέχω στις διαδικασίες της αξιολόγησης, υλοποιώντας την με α.π. 1201/31-10-2014  απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. την οποία εξωδίκως κοινοποίησε στους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών.»
2. Δεν επιβεβαιώνουμε τα στοιχεία στην πλατφόρμα αξιολόγησης. Δεν υπάρχει λόγος ούτε να μπούμε στην πλατφόρμα. Όσες/οι  κατά λάθος  επιβεβαίωσαν μπορούν να σταματήσουν τη διαδικασία  χωρίς να κάνουν τίποτε περαιτέρω.
3. Σύμφωνα με τη δεύτερη φάση από 12/11/2014 αρχίζει η ηλεκτρονική υποβολή του portfolio (προσωπικού φακέλου) των αξιολογούμενων. Δεν ανεβάζουμε ΤΙΠΟΤΕ  και  καλούμε και τους άλλους  συναδέλφους Προϊσταμένους –Δ/ντές να μην ανεβάσουν ηλεκτρονικά το φάκελό τους, προκειμένου να υπάρξει ενιαία συλλογική στάση και ευθύνη  σύμφωνα   με την απόφαση της Ομοσπονδίας μας.
4. Σε  τυχόν ενόχλησή μας από επίδοξους αξιολογητές (η οποία δεν προκύπτει αν δεν έχουμε κάνει τα παραπάνω βήματα), δηλώνουμε  ότι  απέχουμε από κάθε διαδικασία αξιολόγησης   επειδή συμμετέχουμε στην απεργία-αποχή  που κήρυξε  η ΔΟΕ (αρ. πρωτ. 1201 της 31/10/2014). Με την ίδια απόφαση καλυπτόμαστε, έτσι ώστε κανένας αξιολογητής να μη μπει στο σχολείο μας.
Β.  Σε ότι αφορά όλους τους  εκπαιδευτικούς :
Στις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων  που πραγματοποιούνται για τις διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης οι συνάδελφοι  δηλώνουν (προφορικά) ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ και απέχουν από τη συνεδρίαση για το συγκεκριμένο και μόνο θέμα της ημερήσιας διάταξης, ενώ συμμετέχουν κανονικά στη συνεδρίαση για τα υπόλοιπα θέματα που (τυχόν) υπάρχουν για συζήτηση.
  Όταν η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας συμμετέχει στην απεργία-αποχή, δεν υπάρχει απαρτία και ο σύλλογος διδασκόντων δεν προχωρά στην υλοποίηση της όποιας διαδικασίας σχετίζεται με την αυτοαξιολόγηση. Σε αντίθετη περίπτωση ο κάθε συνάδελφος, ανεξαρτήτως του αν η πλειοψηφία συμμετέχει στην αυτοαξιολόγηση έχει το δικαίωμα να απέχει στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην απεργία - αποχή.
      Συναδέλφισσες/-οι, στον αγώνα αυτό δεν είμαστε μόνοι μας.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοσίων Υπαλλήλων πανελλαδικά συνεχίζει να αντιστέκεται και να απέχει. Συμπορευόμαστε με όλους τους Δημόσιους Υπαλλήλους ( Νοσοκομείων, Δήμων, Περιφερειών, Υπουργείων κ.λ.π.) που κατάφεραν να παγώσουν  την αξιολόγησή τους. Υπενθυμίζουμε ότι μας καλύπτουν οι Ομοσπονδίες μας και ότι  κανείς δεν διώχθηκε επειδή αρνήθηκε να συμμετέχει στις διαδικασίες αξιολόγησης.
Μόνο όποιος αγωνίζεται έχει ελπίδα να κερδίσει !

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 


ΒΑΓΓΕΛΟΣ  ΣΤΕΦΑΝΟΣ                             ΚΑΙΛΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου