Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν την Τρίτη 25-11-2014 διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικώνώρα 21.15 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας στην προβολή της ταινίας "Tο απαγορευμένο ποδήλατο”(Wadjda) της Χάιφα Αλ Μανσούρ.
Είσοδος ελεύθερη.

Το Απαγορευμένο Ποδήλατο είναι η πρώτη ταινία που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Σαουδική Αραβία και τη σκηνοθέτησε γυναίκα. Και αυτό σε μία χώρα όπου έχει απαγορευθεί η λειτουργία κινηματογράφων εδώ και 30 χρόνια και όπου απαγορεύεται στις γυναίκες να ψηφίζουν και να οδηγούν ακόμα και ποδήλατο. 

Υπόθεση:
Η δεκάχρονη Γουάντζντα είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να αποκτήσει το πράσινο ποδήλατο που λαχταρά. Τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει όμως είναι πολλά, με σημαντικότερο ότι στη Σαουδική Αραβία θεωρείται ανήθικο για τις γυναίκες να κάνουν ποδήλατο.

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία και τους συντελεστές στο ιστολόγιο των Φίλων Κιν/φου Λαμίας

Ένας κινηματογραφικός άθλος, μα κυρίως μία υπέροχη ταινία!


Η διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών(25/11) είναι μία αφορμή όχι μόνο για μία ξεχωριστή ταινία αλλά και για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση!
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ για την ενημέρωση και στήριξη γυναικών:24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS: 15900Συμβουλευτικό Κέντρο ΛαμίαςΦορείς που γίνονται καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων
 
Παρακαλούμε προωθείστε αυτό το μήνυμα.
Στηρίξτε την προσπάθεια των "ΦΙΛΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΑΜΙΑΣ" για ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ!

ΦΙΛΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο
Επίσημη ιστοσελίδα:filoicinelamias.wordpress.com
Ακολουθείστε τους "Φίλους Κιν/φου Λαμίας" στο facebook και στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου