Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Τα ψέματα τελείωσαν! Η αξιολόγηση ξεκινά......


 

Λαμία, 24/11/2014

 

ΠΡΟΣ

Διευθυντές και Προϊσταμένους Σχολικών μονάδων

       Τα ψέματα τελείωσαν! Η αξιολόγηση ξεκινά για να διαψεύσει όσους κήρυτταν ότι είναι όλα ένα τέχνασμα, δημιουργώντας κάθε είδους ψευδαισθήσεις και αναστολές δυναμικού αγώνα. Με την τελευταία εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ καλούνται οι διευθυντές εκπαίδευσης και οι σχολικοί σύμβουλοι να αξιολογήσουν σε πρώτη φάση διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες/νους σχολικών μονάδων. Και έπεται άμεσα συνέχεια. Η αποδοχή του ρόλου του αξιολογητή από την πλευρά τους, τους θέτει μπροστά  σε  ιστορικές  ευθύνες.  Είναι  πλέον  το  ύστατο  σήμερα  που  καλεί  καθέναν να αποφασίσει αν θα σταθεί απέναντι στην εκφρασμένη συλλογική αντίθεση χιλιάδων έντιμων εκπαιδευτικών, αν  θα  μπορέσει  να  κοιτάξει  στα  μάτια  χιλιάδες εκπαιδευτικούς που δίνουν γενναία μάχη δυο χρόνια τώρα για να μην διαλυθεί  το δημόσιο σχολείο. Είναι η ώρα  να αποφασίσουμε  αν με τη δική μας συμβολή θα νεκραναστήσουμε  τον αλήστου  μνήμης  επιθεωρητισμό που χρησιμοποιούσε  το δάσκαλο ως πειθήνιο όργανό του και  παγίδευσε για χρόνια το εκπαιδευτικό μοντέλο της πατρίδας μας.
      Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες! Δεν χρειάζονται εξηγήσεις. Τις δίνει καθημερινά το υπουργείο με τις αποφάσεις του (κάνει τους Περιφερειακούς Δ/ντές  μετά την έξοδό τους  ισόβιους αξιολογητές, ψάχνει πεινασμένους  απλήρωτους-εθελοντές σε θέσεις εργαζόμενων)  και με την πρακτική του (χιλιάδες κενά εκπ/κών, κλειστά σχολεία, αιχμαλωσία των μικρών μαθητών για δυο ώρες μέχρι τη μεταφορά τους κ.ά). 
       Ο καθένας πήρε θέση! Η καθημερινά μαχόμενη εκπαίδευση πήρε θέση με τα χιλιάδες αρνητικά πρακτικά συλλόγων διδασκόντων, τα μπλόκα, τις ακυρώσεις των σεμιναρίων, τη μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή. Στηρίζει έμπρακτα τη δημόσια εκπαίδευση μέσα από την αλληλεγγύη, την προσπάθεια διατήρησης συναδελφικού και παιδαγωγικού κλίματος με ελευθερία και δημοκρατία. Αντιδρά στην προώθηση του σχολείου της αγοράς, τον εγκλωβισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις ανάγκες των επιχειρήσεων και των μετρήσιμων δεικτών που αυτές επιβάλλουν. Αντιμάχεται τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα-απόλυση των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζόμενων, με στόχο τη δουλεία των ελαστικών-ευέλικτων εργασιακών σχέσεων.
  Λέμε όχι στην κυριαρχία του ανταγωνισμού, του κανιβαλισμού, του φόβου και της υποταγής!
  Καλούμε τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων, τους Διευθυντές, τις Διευθύντριες και  τους Προϊστάμενους  των Δημοτικών σχολείων να μην καταθέσουν καμία διαπίστευση σ’όλους αυτούς τους απίστευτους που μας καλούν για το καλό μας, (δίχως να μας απειλούν!) να δηλώσουμε υποταγή με τη συμμετοχή μας.
  Καλούμε κάθε συνάδελφο να δηλώσει τη συμμετοχή του στην απεργία- αποχή του κλάδου και την αποχή του από την δήθεν αξιολόγηση.
Σήμερα με την αντίστασή μας χτίζουμε το δημόσιο σχολείο του αύριο.

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ
          Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΓΓΕΛΟΣ  ΣΤΕΦΑΝΟΣ                                ΚΑΙΛΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου