Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ψήφισμα συμπαράστασης- Καταγγελία


 

Λαμία, 13/11/2014

 

ΠΡΟΣ

ΜΜΕ
Τα μέλη μας

 

Ψήφισμα συμπαράστασης- Καταγγελία


          Οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Φθιώτιδας  δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους διωκόμενους μαθητές και γονείς  του 1ου ΕΠΑΛ και του 1ου ΓΕΛ Λαμίας.
          Στεκόμαστε στο πλευρό των παιδιών μας στον αγώνα τους ενάντια στον  νέο τύπο Λυκείου και  την  τράπεζα θ(υ)εμάτων.  Πρόκειται για ένα μόρφωμα που στηρίζεται στην ιδέα ενός εξαντλητικού μαραθώνιου εξετάσεων, που σε περίοδο υψηλής ανεργίας, αμέτρητων  περικοπών και χαρατσιών , επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό με δυσβάσταχτα κόστη . Στόχος της συγκυβέρνησης και των πατρόνων τους δεν είναι η αναβάθμιση της παιδείας .
        Σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης η κυβέρνηση εντατικοποιεί την εκπαίδευση με εξεταστικά τεχνάσματα και επιλέγει  να χτυπήσει  παιδιά   λαϊκών στρωμάτων με απάνθρωπο τρόπο, κλείνοντάς τους ακόμα και το δρόμο αποφοίτησής τους  από το Λύκειο.
Ποτέ η παιδεία δεν βελτιώθηκε με αποκλεισμούς !
       Οι νέοι μας διαβλέπουν ότι είναι τα θύματα ενός αναχρονιστικού  συστήματος που δεν στοχεύει στην πολύπλευρη μόρφωσή τους. Εξαναγκάζονται σε έναν επίπονο εξεταστικό μαραθώνιο για να περάσουν στο Πανεπιστήμιο, γνωρίζοντας ότι το εκπαιδευτικό και πολιτικο-οικονομικό  σύστημα γεννά εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, πτυχιούχους χωρίς δουλειά ,  φτηνά εργατικά  χέρια για να υπηρετούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ως σύγχρονοι σκλάβοι.
       Οι κινητοποιήσεις των μαθητών  και οι  καταλήψεις των σχολείων  εκφράζουν την ανάγκη της νέας γενιάς να διεκδικήσει  τα δικαιώματά της. Οι μαθητές νιώθουν  ότι τα όνειρά τους φυλακίζονται, ότι το μέλλον τους υποθηκεύεται, ότι οι ελπίδες τους για ένα καλύτερο αύριο ξεπουλιούνται , ότι η καθημερινή ζωή των γονιών τους συνθλίβεται  για να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα συμφέροντα.
       Καταγγέλλουμε τους συγκυβερνόντες που αφήνουν χιλιάδες  σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, καταργούν  στην πράξη ενισχυτικές δομές, στοιβάζουν τα παιδιά σε  υπεράριθμα τμήματα, αρνούνται να καλύψουν τις στοιχειώδεις λειτουργικές  και κτηριακές ανάγκες, χτυπούν τους εκπαιδευτικούς με πειθαρχικές διώξεις και προχωρούν σε συλλήψεις και δίκες μαθητών καλλιεργώντας κλίμα εκφοβισμού και τρομοκράτησης όσων τολμούν να σηκώσουν κεφάλι.
      Οι νέοι έχουν κάθε δικαίωμα μέσα από συλλογικές διαδικασίες να επιλέξουν τη μορφή αγώνα που τους εκφράζει ,  να υπερασπιστούν το δικαίωμα όλων  στην πολύπλευρη μόρφωση και το δικαίωμα να ζήσουν ελεύθεροι κι όχι  δούλοι στον 21ο αιώνα !
      Οι Εκπαιδευτικοί της  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών , των φοιτητών , την αντίσταση  κάθε αγωνιζόμενου. Συντονιζόμαστε μαζί τους,  για να εμποδίσουμε τον  αυταρχισμό της κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης και τη βαρβαρότητα της μνημονιακής πολιτικής της σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
      Ενώνουμε τις φωνές μας σε κάθε κατεύθυνση κι αγωνιζόμαστε όπως και οι νέοι του Πολυτεχνείου για 
Ψωμί - Παιδεία- Ελευθερία-Δημοκρατία.
                               
ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 



ΒΑΓΓΕΛΟΣ  ΣΤΕΦΑΝΟΣ                                         ΚΑΙΛΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου