Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        
    Σαράντα ένα (41) χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπου ξέσπασε ένα ισχυρό κύμα αντίθεσης και αντίστασης στο καθεστώς της χούντας με τα γνωστά συνθήματα: «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», «Κάτω η χούντα», «Εθνική ανεξαρτησία», «Λαϊκή κυριαρχία», «Έξω οι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ».  Μέσα σε τρεις μέρες πήρε τα χαρακτηριστικά ενός λαϊκού ξεσηκωμού.  Γρήγορα απλώθηκε  σε εργατικές γειτονιές, σε τεχνικές σχολές, σε Γυμνάσια, σε χώρους δουλειάς και σε άλλες πόλεις, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα. Ήταν εντυπωσιακή η γρήγορη εξάπλωση της λαϊκής παρέμβασης.  Σε όλους αυτούς τους χώρους οι οργανωμένες δυνάμεις ήταν ελάχιστες. Αρκούσε ένας πρωτοπόρος αγωνιστής να βγει μπροστά θαρραλέα για να ξεσηκωθεί η γειτονιά, η σχολή, το εργοστάσιο, η πόλη.
    Η ιστορία αποδεικνύει περίτρανα πως  όταν ο λαός θέλει, μπορεί να αποτινάξει τον ζυγό του δυνάστη του.
        Οι αγώνες των φοιτητών για Ψωμί-Παιδεία –Ελευθερία –Εθνική Ανεξαρτησία-Λαϊκή Κυριαρχία δεν δικαιώθηκαν ποτέ !
Ο αγώνας  του Πολυτεχνείου ζητά  δικαίωση ιδίως σήμερα:
•που το ψωμί λείπει από χιλιάδες οικογένειες,
•που η ανεργία χτυπάει την πόρτα κάθε σπιτιού,
• που η δημόσια παιδεία, η υγεία,  η πρόνοια, εκτελούνται από τα «τανκς» των μνημονίων και τα συμφέροντα των τραπεζιτών,
• που οι ελευθερίες μας περιστέλλονται, η δημοκρατία τσεκουρώνεται,  τα δικαιώματα μας καταργούνται και η εθνική ανεξαρτησία φαλκιδεύεται.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !
    Δεν ανεχόμαστε το παρόν και το μέλλον  μας  να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δεν ανεχόμαστε κάθε μέρα να βασανιζόμαστε, για να σωθούν τα κέρδη των δανειστών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.  Δεν ανεχόμαστε αυτούς που μας στερούν τα βασικά κοινωνικά αγαθά. Δεν ανεχόμαστε να σέρνονται μαθητές και γονείς στα δικαστήρια, φοιτητές να χτυπιούνται από τα ΜΑΤ, επειδή παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία.
    Σήμερα πρέπει να δώσουμε την δική μας απάντηση με συνέχεια του αγώνα και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για να ανατρέψουμε τις απάνθρωπες  πολιτικές τους.
 « Πάνω σε τούτη την πεσμένη πόρτα δώσαμε ξανά τον όρκο . Όρκο της νιότης, της ζωής, της λευτεριάς». Γ. Ρίτσος
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ   ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΛΑΜΙΑ – ΔΕΥΤΕΡΑ 17/11 & ΩΡΑ 07:00 Μ.Μ.
       ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου