Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ


Αριθμ. Πρωτ: 108

Λαμία, 5/12/2014

 

ΠΡΟΣ

Τα μέλη μας
ΜΜΕ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ   ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

  Οι εκπαιδευτικοί  της  Φθιώτιδας  συμπαραστεκόμαστε και συντασσόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του Ν. Ρωμανού να σπουδάσει  μέσα από τις φυλακές, γιατί   θεωρούμε αναφαίρετο το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στη μόρφωση ακόμη και γι' αυτούς που κρατούνται στις φυλακές, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους.
  Απαιτούμε να δοθεί εκπαιδευτική άδεια στο Νίκο Ρωμανό, ώστε να μπορεί να παρακολουθήσει απρόσκοπτα τις σπουδές του και  καταγγέλλουμε  τη στάση της κυβέρνησης ως απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, ενώ η στάση της προκαλεί πολλά ερωτηματικά.
  Θεωρούμε ότι δεν πρόκειται για  κυβερνητική αδιαλλαξία, αλλά για μήνυμα που έχει  αποδέκτες τους εκπαιδευτικούς , την εκπαιδευτική κοινότητα  και κάθε  “ανυπάκουο”  και έχει στόχο να σπείρει το φόβο και την υποταγή στους  ανυπότακτους μαθητές- σπουδαστές  και  εργαζόμενους που  μάχονται και διεκδικούν.
  Η πολιτεία   οφείλει ,έχει την ευθύνη να πάρει άμεσα πρωτοβουλία, για να λυθεί    εδώ και τώρα το ζήτημα .  Οι εκπαιδευτικές άδειες προβλέπονται από το σωφρονιστικό κώδικα και πρέπει να δίνονται σε όσους κρατούμενους τις δικαιούνται. Αυτό πρέπει να ισχύσει και για τον Νίκο Ρωμανό, που πέρασε ύστερα  από πανελλήνιες εξετάσεις  στo ΤΕΙ Αθήνας. Έτσι λοιπόν κάθε απαγόρευση των εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους είναι απαράδεκτη και πρέπει άμεσα να αποσυρθεί.
  Οι εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος απέναντι στους μαθητές μας και στην εκπαιδευτική μας υπόσταση , να μην αφήσουμε το Νίκο Ρωμανό και οποιονδήποτε κρατούμενο στην ίδια θέση , μόνο του, σε αυτή του τη διεκδίκηση.
ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΒΑΓΓΕΛΟΣ  ΣΤΕΦΑΝΟΣ                                         ΚΑΙΛΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου