Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

επόμενα βήματα κάθε συλλόγου διδασκόντων για την αυτοαξιολόγηση


Αριθμ. Πρωτ: 49

Λαμία, 27/5/2014

 

ΠΡΟΣ

Τα μέλη μας

  

    Συνάδελφοι, απομένουν λίγες μέρες ακόμη μέχρι την ολοκλήρωση  της διαδικασίας της αυτοαξιολόγησης των  σχολικών μονάδων.
    Μετά την αναγκαστική επιστράτευσή μας στις ομάδες εργασίας, μέχρι την Παρασκευή οφείλει να συνεδριάσει ο Σύλλογος Διδασκόντων κάθε σχολείου και να υποβάλλει τις σχετικές εκθέσεις . Από  καιρό  σας έχουμε κοινοποιήσει την τακτική που καθόρισε η Ομοσπονδία και από  την  προηγούμενη  Πέμπτη σας κοινοποιήσαμε και το προτεινόμενο υπόδειγμα έκθεσης για κάθε δείκτη.
    Για να μην δημιουργούνται συγχύσεις σας ενημερώνουμε ότι η σειρά των ενεργειών μας  είναι:
                                         Α΄  ΦΑΣΗ
1.     Οι Δ/ντές  των σχολείων καλούν τις ομάδες εργασίας  τουλάχιστον σε δύο συνεδριάσεις . Σκοπός  η προετοιμασία της έκθεσης.
Προτείνουμε  στους Δ/ντές  να προγραμματίσουν τις συνεδριάσεις των ομάδων   13.20-14.00.

2  Τι κάνουν οι  συνάδελφοι που ταυτίστηκαν με την εγκύκλιο του υπουργού και  μπήκαν οικειοθελώς σε ομάδα εργασίας ;
     Οι συνάδελφοι που μπήκαν  οικειοθελώς σε ομάδα παρουσιάζονται στις            συνεδριάσεις των ομάδων .

3       Τι κάνουν οι  συνάδελφοι  που τους έγινε υποχρεωτική ανάθεση;
        Οι συνάδελφοι που τους   έγινε ανάθεση, δηλώνουν στον Δ/ντή του σχολείου τους ότι κάνουν στάση εργασίας από τις 13.20 ως τις 14.00 και αποχωρούν.
    Επειδή κάποια παπαγαλάκια  του χώρου μας διασπείρουν διάφορα με στόχο να σας φοβίσουν , δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι η στάση εργασίας που σας προτείναμε καλύπτεται από τη διαρκή στάση που έχει εξαγγείλει η ΔΟΕ και είναι νομιμότατη ενέργεια , όπως νομιμότατη ήταν και κάθε προηγούμενη στάση ή απεργία που συμμετείχαμε. Μέχρι σήμερα έχουν προχωρήσει σε στάση εργασίας αρκετοί συνάδελφοι.

4       Υπενθυμίζουμε ότι κανείς  δεν υποχρεούται να πάρει μέρος ή να παραμείνει σε συνεδρίαση  πέρα από τις 14.00 , δηλ. μετά τη λήξη του εργασιακού ωραρίου. Σε περίπτωση που  Δ/ντής (π.χ. ΕΑΕΠ ) καλέσει  συνεδρίαση των ομάδων μετά τις 14.00, καλούμε όλους τους συναδέλφους να απέχουν . Δεν χρειάζεται  να δηλώσουν στάση εργασίας.
                      
                                     Β΄  ΦΑΣΗ

     Μετά τις συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας  ο Δ/ντής οφείλει να καλέσει  σε συνεδρίαση  την  ολομέλεια  του  Σύλλογου Διδασκόντων,  ως τις 30 Μαΐου.  
    Στη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων παίρνουμε όλοι μέρος, είτε συμμετείχαμε οικειοθελώς, είτε με ανάθεση , είτε κάναμε στάση, είτε όχι.

     Προτείνουμε όλοι οι Δ/ντές να συγκαλέσουν τους Συλλόγους Διδασκόντων την Παρασκευή 30 Μαΐου, ώστε να συμπέσουν  οι αποφάσεις μας.

                          Η Ομοσπονδία  και το Δ.Σ. του Συλλόγου μας
                                               καλούμε  
τις   ομάδες  που θα έχουν συνεδριάσει  να  μην  υποβάλουν  δική τους έκθεση αλλά την έκθεση που προτείνει η Ομοσπονδία  για τον  αντίστοιχο δείκτη  και  μόνο αυτή.
 Με τον τρόπο αυτό  η αυτοαξιολόγηση δεν προχωρά και τα σχέδια του υπουργείου  ναυαγούν.
    Έτσι συλλογικά και νόμιμα αντιστεκόμαστε στην κατηγοριοποίηση των σχολικών  μονάδων , αντιστεκόμαστε στους υποβιβασμούς ,στις συγχωνεύσεις και στις καταργήσεις των σχολείων μας.

Σε περίπτωση που και πάλι κάποιοι συνάδελφοι ,ακολουθήσουν  το δρόμο της τυφλής υποταγής και υποβάλουν τη δική τους έκθεση ,
                                             καλούμε
τους υπόλοιπους συναδέλφους πλειοψηφικά (και  δίχως  παρεξηγήσεις) να την  απορρίψουν  , να αντιπροτείνουν και να ψηφίσουν την έκθεση της Ομοσπονδίας και  για τον αντίστοιχο δείκτη  και  συνολικά.

 Τελικός στόχος όλων μας : Να σταλούν από όλα τα σχολεία της Ελλάδας  κοινές εκθέσεις! 
Ο Σύλλογος Διδασκόντων ως κυρίαρχο όργανο θα σταθεί και τούτη τη φορά στο ύψος των περιστάσεων. Όπως θαρρετά  υπογράψαμε και συγκεντρώσαμε  πάνω από 58.000 υπογραφές ( ποσοστό 93 % ) κατά της αυτοαξιολόγησης –αξιολόγησης έτσι και τώρα  θα αντισταθούμε και θα κερδίσουμε !

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ.

                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ            ΤΣΑΠΑΛΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                    ΚΑΙΛΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου