Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ενημερωτικό 12


 

Αριθμ. Πρωτ: 20

 

Λαμία, 17.1.2013

Ενημερωτικό  12

ΠΡΟΣ

Τα μέλη μας
 
 

Θέμα 1ο: Έκτακτη Γενική Συνέλευση

    Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

    Η Ελλάδα διανύει ήδη τον πέμπτο χρόνο ύφεσης! Μιας ύφεσης που διαρκώς βαθαίνει, κυρίως εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται από το 2010, με πρόσχημα τη σωτηρία της χώρας από τον κίνδυνο του τεράστιου δημοσίου χρέους της και της επαπειλούμενης χρεοκοπίας και περιλαμβάνει ιδιαίτερα σκληρά και επώδυνα μέτρα εις βάρος της ελληνικής Κοινωνίας.

   Το 3ο Μνημόνιο, που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή χτυπά όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, επιβάλλοντας τον εργασιακό μεσαίωνα. Αργία και διαθεσιμότητα , υποχρεωτική μετάθεση , αξιολόγηση για μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση και απολύσεις, κατάργηση δώρων, αύξηση ορίων ηλικίας , κατακρεούργηση του εφάπαξ και διάλυση των επικουρικών μας ταμείων, απαγόρευση προσλήψεων μονίμων και μείωση του αριθμού των αναπληρωτών, είναι μερικές από τις επιπτώσεις της πολιτικής του μνημονίου στους εκπαιδευτικούς. 

Στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης :

·        Συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση των σχολείων και τα λειτουργικά προβλήματα που προκύπτουν από αυτή.

·        Εξαντλήθηκαν οι πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών τη φετινή χρονιά και οι προοπτικές για το νέο σχολικό έτος είναι εφιαλτικές.

·        Εξαγγέλλεται  η κατάργηση, επί της ουσίας, της δωρεάν παροχής σχολικών βιβλίων.

·        Διαιωνίζονται τα χρόνια προβλήματα της προσχολικής αγωγής και των νηπιαγωγών.

·        Ετοιμάζεται το Π.Δ. για την αξιολόγηση-χειραγώγηση με βάση τις ρυθμίσεις του 4024/2011.

·        Επιτείνεται η υποβάθμιση και η συρρίκνωση της ειδικής αγωγής.

·        Επανέρχονται τα σχέδια και οι προτάσεις για συγχωνεύσεις σχολείων συμπτύξεις  τμημάτων και αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.

·        Συνεχίζεται η υποβάθμιση της υγειονομικής μας περίθαλψης.

 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα, για την ακύρωση των καταστροφικών πολιτικών του μνημονίου:

·        Καλεί σε μαζική συμμετοχή τους εκπαιδευτικούς στις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων, από 21 μέχρι και 31 του Γενάρη 2013, για τη διαμόρφωση αγωνιστικής πρότασης του Κλάδου για το επόμενο χρονικό διάστημα.

·        Συγκαλεί, στην Αθήνα, Ολομέλεια των Προέδρων της Χώρας, για τη Δευτέρα 4 του Φλεβάρη 2013.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

      Το Δ.Σ. του συλλόγου  σύμφωνα  με  την  εισήγηση-πρόταση  της  ΔΟΕ  που  στείλαμε  στις  σχολικές  μονάδες  (μαζί με σύντομο απολογισμό της ΔΟΕ και προσφυγή της ΑΔΕΔΥ  κατά  των  διατάξεων του  μνημονίου)  καλεί όλα τα μέλη σε έκτακτη Γενική Συνέλευση , την Τετάρτη  30.1.2013  και  ώρα 12.00  στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας (Πλ. Διάκου- Λαμία) με θέμα συζήτησης την διαμόρφωση αγωνιστικής πρότασης του κλάδου για το επόμενο χρονικό διάστημα .

    Η συμμετοχή  σας  θα  δώσει  δύναμη  στην  όποια  απόφαση  πάρουμε.

      

   

 Θέμα 2ο: Έκκληση για οικονομική βοήθεια μαθητών.

 

              Ένα τραγικό γεγονός συνέβη σε μια πενταμελή οικογένεια από τον Ταύρο. Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου οι δυο γονείς σκοτώθηκαν σε τροχαίο. Τα τρία μικρά παιδιά της οικογένειας μένουν σε στενά συγγενικά πρόσωπα. Τα οικονομικά προβλήματα όμως που έχουν ανακύψει είναι σοβαρά ,αφού πλέον δεν υπάρχει κάποιο σταθερό εισόδημα για τα τρία μικρά παιδιά.

              Η όποια οικονομική βοήθεια παρακαλούμε να κατατεθεί στην EUROBANK στο λογαριασμό 0026-0035-18-0101497571

 

 

 ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ.

 

 

                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 


 


 

            ΒΑΓΓΕΛΟΣ  ΣΤΕΦΑΝΟΣ                  ΓΚΟΡΤΣΑΛΗΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ


   

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου