Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αριθμ. Πρωτ: 13

Λαμία, 20/3/2015

 

ΠΡΟΣ

ΔΟΕ
ΚΟΙΝΟΠ.
Τα μέλη μας

 

       Συνάδελφοι του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.,
    Μετά την τηλεφωνική πρόταση που μετέφερε μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στον πρόεδρο του συλλόγου μας για διοργάνωση  ημερίδας της ΔΟΕ στη Λαμία, το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Φθιώτιδας συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, τη Δευτέρα 16 Μαρτίου.

    Κατά πλειοψηφία εκτιμήσαμε ότι μετά την αλλαγή της κυβέρνησης , την αναστολή της αξιολόγησης- χειραγώγησης και τις αλλαγές που προωθούνται ( διοίκηση σχολικής μονάδας κ.ά.) είναι απαραίτητο:
1. Σε πρώτη φάση να ανοίξει ένας μακρύς και ουσιαστικός διάλογος με όλους τους συναδέλφους και την πανεπιστημιακή  κοινότητα. Για να ΄ναι ο διάλογος αυτός ουσιαστικός πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους συναδέλφους να ενημερωθούν πολύπλευρα από εισηγητές εντός και εκτός του κλάδου που έχουν να προτείνουν  διαφορετικά μοντέλα αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου στο επόμενο διάστημα.
2. Σε δεύτερη φάση να συγκληθούν Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων που θα καταλήξουν σε προτάσεις προς τη Δ.Ο.Ε.
3. Στην τρίτη  φάση η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. , λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των τοπικών συνελεύσεων να διαμορφώσει ή να εξειδικεύσει τις θέσεις του κλάδου.

    Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία συνδιαλεγόμαστε με την κυβέρνηση σύμφωνα με τις υπάρχουσες θέσεις του κλάδου.

    Παίρνοντας υπόψη το πρόγραμμα της προτεινόμενης  ημερίδας και σύμφωνα με ότι έγινε  σε άλλες πόλεις (Κομοτηνή, Καρδίτσα, Πρέβεζα) διαπιστώνουμε ότι:
Α. Η ημερίδα διεξάγεται σε εργάσιμη ημέρα με εξασφαλισμένη άδεια μόνο σε ένα-μια συνάδελφο ανά σχολείο. Απευθύνεται λοιπόν στους λίγους.
Β. Από τη συνολική διάρκεια των δέκα ωρών δίνεται συνολικά στους δυο εισηγητές λόγος μιας  ώρας μόνο ( μισή ώρα στον καθένα). Πιστεύει αλήθεια κάποιος ότι για την αναζήτηση ενός μοντέλου αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου αρκεί μια μόνο εισήγηση μισής ώρας ;
Γ. Στην ημερίδα συμμετέχουν -μετακινούμενοι από πόλη σε πόλη- όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ εισπράττοντας υψηλές  αποζημιώσεις για  να εναλλάσσονται στο προεδρείο της εκδήλωσης και παράλληλα κάνοντας δημόσιες σχέσεις για τις επικείμενες εκλογές νέου Δ.Σ. της ΔΟΕ τον Ιούνιο. Γίνεται σπατάλη μεγάλων  ποσών της ομοσπονδίας για να πετύχουν τη δική τους προσωπική προβολή. Πρόκειται τουλάχιστον για ατόπημα.

    Για όλους αυτούς τους λόγους το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Φθιώτιδας αποφάσισε  –με σχετική πλειοψηφία-  να μην  αποδεχτεί τη διοργάνωση αυτής της ημερίδας στην πόλη της Λαμίας .
    Ως τοπικός σύλλογος διοργανώσαμε και θα διοργανώσουμε άμεσα εκδηλώσεις  υψηλού επιπέδου  με χαμηλό κόστος για  θέματα που μας απασχολούν, σε ημέρες και ώρες που θα δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να τις παρακολουθήσουν.
    Πρέπει  να  ενημερώσουμε επίσης τους συναδέλφους ότι :
Α. Η συμμετοχή τους στην ημερίδα της ΔΟΕ  είναι προαιρετική.
Β. Ο ΣΕΠΕ Φθιώτιδας  δεν συγκεντρώνει συμμετοχές ενδιαφερομένων , ούτε  αναλαμβάνει έξοδα  όσων  συναδέλφων επιλέξουν να  την παρακολουθήσουν , όπως αυθαίρετα  αναφέρει η ΔΟΕ στην ανακοίνωσή της χωρίς συνεννόηση με το σύλλογό μας και παρότι είχε ενημερωθεί άμεσα για την απόφασή μας δυο μέρες νωρίτερα.
    Τέλος ζητάμε από το Δ.Σ. της ΔΟΕ να επανορθώσει διευκρινίζοντας ότι η ημερίδα διεξάγεται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Φθιώτιδας.


ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 



ΒΑΓΓΕΛΟΣ  ΣΤΕΦΑΝΟΣ                            ΚΑΙΛΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου