Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ
Στις πολιτικές των μνημονίων, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας
Στο σχέδιο καταστροφής της Δημόσιας Παιδείας
Στις χιλιάδες υποχρεωτικές μετατάξεις και διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων στο δημόσιο, που οδηγούν σε απολύσεις
Στον «ξαφνικό θάνατο» 2.500 καθηγητών συναδέλφων μας που τους στέλνει στην ανεργία
Στις πολιτικές που εξαθλιώνουν εκπαιδευτικούς, μαθητές και τις οικογένειές τους
Στην πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχειας
Στη δραματική μείωση των συντάξεων και τη συνεχιζόμενη αφαίμαξη των εισοδημάτων μας
Στη διάλυση και στη συνεχή υπονόμευση των Δημόσιων και των Δημοτικών Υπηρεσιών
Στην εκποίηση του Δημόσιου Πλούτου
Στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Δημόσιας Υγείας
Στο ξήλωμα των εργατικών-εργασιακών δικαιωμάτων μας
Στη φορολογική λαίλαπα σε βάρος χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων


Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!
Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, συνεχίζει να ακολουθεί τον ίδιο ολισθηρό δρόμο, που οδηγεί στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και την κατάλυση της παιδαγωγικής ελευθερίας και της δημοκρατίας σ αυτό. Συνεχίζει να ακολουθεί το ίδιο κατηφορικό μονοπάτι που οδηγεί με βεβαιότητα στην κατάρρευση σε ό,τι έχει απομείνει ακόμη όρθιο από τις καταστροφικές επιλογές της την τελευταία τριετία.
Αυτή τη φορά αποκλειστικός της στόχος δεν είναι οι περικοπές των αποδοχών και οι στοιχειώδεις όροι αξιοπρεπούς διαβίωσης των εκπαιδευτικών, δεν είναι στόχος της η διάλυση των οικογενειών τους, που έγινε πράξη με τη μη πραγματοποίηση αποσπάσεων και μεταθέσεων στα πραγματικά κενά. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται ο σκληρός πυρήνας του εκπαιδευτικού λειτουργήματος. Στο στόχαστρο βρίσκεται η αξιοπρέπειά μας, η ελεύθερη δημοκρατική έκφραση και η παιδαγωγική ελευθερία, που με αυταπάρνηση υπηρετούν οι έλληνες εκπαιδευτικοί και εξακολουθούν να κρατούν ζωντανό το δημόσιο σχολείο στην πατρίδα μας.
Το τελευταίο χτύπημα, που επιχειρείται από την πλευρά του Υπουργού Παιδείας είναι η εφαρμογή της αξιολόγησης–χειραγώγησης στην πράξη, που ξεκινά με τη λεγόμενη αυτοαξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων. Οι λογικές των ποσοστώσεων στη βαθμολογική εξέλιξη, η σύνδεση αξιολόγησης με βαθμό και μισθό καθώς και ο κίνδυνος να τίθεται σε διαθεσιμότητα ή και αργία όποιος δεν «κρίνεται» επαρκής από τους αξιολογητές του, όχι μόνο μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους αλλά είναι και άκρως επικίνδυνες για τη δημιουργία παιδαγωγικού κλίματος και την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
Ο Διευθυντής παύει πια να είναι ο συντονιστής των δράσεων του Σχολείου και μετατρέπεται σε ρυθμιστή των αποδοχών και της εξέλιξης των εκπαιδευτικών. Ο Σχολικός Σύμβουλος αλλάζει ρόλο και αντί να είναι ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ γίνεται, πλέον, ο σύγχρονος Επιθεωρητής, αποκτώντας δύναμη και εξουσίες που σε καμιά περίπτωση δεν συνάδουν με το ρόλο του όπως τον οραματίστηκε ο Κλάδος μας μέσα από τους αγώνες του.
Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Η Δημοκρατική Παράταξη, η Παράταξή μας, μέσα από τους διαχρονικούς αγώνες της, που ξεκινούν με το ξήλωμα των Επιθεωρητών και του Επιθεωρητισμού το 1982, δεν επέτρεψε σε κανέναν, από όσους το προσπάθησαν, να επαναφέρει τον σκοταδισμό στο Δημόσιο Σχολείο. Είναι αλήθεια ότι όλα αυτά τα 32 χρόνια πολλοί ήταν αυτοί που επιχείρησαν την παλινόρθωση του επιθεωρητισμού, θυμίζουμε, 1992: Γιώργος Σουφλιάς και Σωτήρης Κούβελας, 1997: Γεράσιμος Αρσένης, 2003: Πέτρος Ευθυμίου, 2007: Μαριέττα Γιαννάκου, 2010: Άννα Διαμαντοπούλου, Σήμερα: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Κανείς όμως δε κατάφερε να υποδουλώσει το ελεύθερο φρόνημα των εκπαιδευτικών.
Ως Δημοκρατική Συνεργασία, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα, ανυποχώρητα, σοβαρά και υπεύθυνα να καταθέτουμε την πρότασή μας και με τους αγώνες μας να επιβάλουμε τις θέσεις μας. Βήμα βήμα θα ακυρώνουμε στην πράξη τους σχεδιασμούς του Υπουργείου.


ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 03.06.2014

Υποψήφιοι για Δ.Σ.

Γιαννάκου Σοφία
Ζούνη Ευαγγελία
Κουνής Ευάγγελος
Νέλλας Κωνσταντίνος
Στεργίου Γεώργιος
Τσάπαλης Γεώργιος
Τσιριγκούλη Αργυρούλα

Υποψήφιοι για Ελεγκτική Επιτροπή

Αθανασίου Δημήτριος
Τσιάμαλος Χρήστος

Υποψήφιοι για Εφορευτική Επιτροπή

Λέντας Δημήτριος
Τσιάκας ΑνδρέαςΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Οι αγώνες του Κλάδου και η διαχρονική στάση της Δημοκρατικής Παράταξης δείχνουν το δρόμο

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου