Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ



ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ                                                   Λαμία, 21.2.2014
ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
    ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
                                      
         ΚΑΛΕΣΜΑ  ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ                                 
Η απάνθρωπη πολιτική των μνημονίων  της κυβέρνησης και  της τρόικας
( τραπεζίτες, Ε.Ε. και  Δ.Ν.Τ.)  οδήγησε  1.000.000 επιπλέον συνανθρώπους μας στην ανεργία, την ανασφάλεια και σε φοβερά αδιέξοδα.
Η κυβέρνηση  ενώ μιλά  για πλεόνασμα, συνεχίζει τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Παιδείας, της Τοπικής
Αυτοδιοίκησης αλλά και των Υπηρεσιών της Κεντρικής Διοίκησης, μέσω των συνεχιζόμενων και διαδοχικών διαθεσιμοτήτων – απολύσεων χιλιάδων εργαζομένων και την κατάργηση υπηρεσιών παροχής δημόσιων κοινωνικών αγαθών.
Στη μνημονιακή  πολιτική τους που οδήγησε σε  σοβαρές ελλείψεις στα  Νοσοκομεία και στα  Κέντρα Υγείας, προστίθεται τώρα η κατάργηση  του ΕΟΠΥΥ.
 Η διαθεσιμότητα  των χιλιάδων εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ πρακτικά σημαίνει το κλείσιμο των δημοσίων δομών (πολυιατρείων -εργαστηρίων). Εκατομμύρια πολίτες χάνουν το δικαίωμα της δωρεάν πρόσβασης στο μεγαλύτερο οργανωμένο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας , που εξυπηρετεί το 25% των ασφαλισμένων και αποτελεί το ανάχωμα για την συγκράτηση των τιμών απέναντι στην αγορά υπηρεσιών από ιδιώτες. Το κόστος παροχής υγείας θα τιναχτεί στα ύψη !
Με την  υποβάθμιση  των  σχολείων (ελλείψεις εκπαιδευτικών , υλικοτεχνικής υποδομής, μειωμένη στο ήμισυ χρηματοδότηση, κατηγοριοποίηση σχολείων)  στοχεύουν στην απαξίωση του Δημόσιου Σχολείου, στη συγχώνευση και κατάργηση σχολικών μονάδων. Υπηρετούν  τα συμφέροντα μεγάλων ιδιωτικών ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων. Σχεδιάζουν να αρπάξουν  ένα μεγάλο μερίδιο της εκπαίδευσης και να κερδοσκοπήσουν  σε βάρος του λιγοστού εισοδήματός μας και σε βάρος των παιδιών μας καταργώντας  σταδιακά  το  συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη  Δημόσια  Δωρεάν Παιδεία.
Με την πολιτική τους  μετέφεραν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση  νέες αρμοδιότητες χωρίς να υπάρξει η αναγκαία χρηματοδότηση. Ταυτόχρονα έστησαν ασφυκτικούς μηχανισμούς ελέγχου, που  στραγγαλίζουν την αυτονομία της και καταργούν το χαρακτήρα «του  αυτοδιοίκητου».
Ανεργία – Φτώχεια – Εξαθλίωση – Αυταρχισμός– Ανασφάλεια
Η πολιτική της πλήρους διάλυσης της κοινωνίας  συνεχίζεται.
Σήμερα με νέο νομοσχέδιο   κυβέρνηση και τρόικα  προωθούν νέα επώδυνα, καταστροφικά μέτρα πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα, περαιτέρω διάλυσης των Κοινωνικών Υπηρεσιών, της Παιδείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και της Υγείας  καθώς και νέες μειώσεις στα εφάπαξ και τις επικουρικές συντάξεις. Με την εφαρμογή ενός νέου συστήματος «αξιολόγησης» των υπαλλήλων, επιχειρούν να επιβάλλουν  ποσοστά ακατάλληλων υπαλλήλων πριν ξεκινήσει η αξιολόγησή τους !
           Κι ενώ η κυβέρνηση έχει γονατίσει τον Ελληνικό λαό με ανεργία,  περικοπές, φόρους και χαράτσια, χαρίζει εκατομμύρια σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα και κλινικές, σε μεγαλοεργολάβους των διοδίων, σε ιδιοκτήτες μεγάλων Μ.Μ.Ε. , σε εφοπλιστές και σε καταχραστές του δημόσιου πλούτου. 
Η σιωπή των πολλών μέχρι  τώρα  ερμηνεύτηκε ως ανοχή. Η έλλειψη δυναμικής αντίδρασης από τη μεριά μας, ως αποδοχή της πολιτικής τους.             
Ήρθε η ώρα να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας!
Ήρθε η ώρα να βάλουμε φραγμό στις πολιτικές της υποτέλειας!
Οι εργαζόμενοι μέσα από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία –Συλλόγους έχουμε χρέος να συσπειρωθούμε και να απαντήσουμε δυναμικά στα σχέδια διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών, να αποτρέψουμε τις νέες απολύσεις που προωθούνται με το μανδύα της διαθεσιμότητας, να βάλουμε φραγμό στο σύστημα διαρκούς συρρίκνωσης του Δημόσιου Τομέα και κατάργησης των Κοινωνικών Αγαθών.
Στα πλαίσια των αγωνιστικών  κινητοποιήσεων  που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ,
                                            καλούμε
 όλα τα σωματεία- συλλόγους σε  συντονισμό και κοινές δράσεις .

Τη Δευτέρα, 24.2.14, φιλοξενούμε τον πρόεδρο του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ και προγραμματίζουμε:
- Πρωί : Επίσκεψη στο Δήμο Λαμιέων (στις 11.00) και στο Νοσοκομείο (στις 12.30) για επικοινωνία με  τους εργαζόμενους.
- 18.00 ( Εργατικό Κέντρο): Σύσκεψη εκπροσώπων συλλόγων του δημόσιου τομέα για την ενεργοποίηση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και το συντονισμό μας .
- 19.00 ( Εργατικό Κέντρο):
Ανοιχτή εκδήλωση –συζήτηση για όλους τους εργαζόμενους σχετικά με  τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ  στα συνδικάτα  του Ιδιωτικού Τομέα, τους Κοινωνικούς και Επαγγελματικούς Φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλίες στήριξης και γενίκευσης του αγώνα.
Για εκατομμύρια ανθρώπους τίθεται σήμερα ζήτημα επιβίωσης. 
Για καθεμιά-καθέναν από μας τίθεται θέμα προάσπισης των κοινωνικών αγαθών και των  δημοκρατικών δικαιωμάτων .                      
                                               ΦΤΑΝΕΙ  ΠΙΑ !                        
- Σύλλογος Υγειονομικών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ  Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας
- Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων ΤΕΙ
- Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
- Σύλλογος Υπαλλήλων  Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας
- Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Λαμιέων
- Σύλλογος Εργαζομένων Γ. Νοσοκομείου Λαμίας- Κέντρων Υγείας
- ΕΛΜΕ Φθιώτιδας
- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου