Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Αλληλεγγύη στους μαθητές

Αριθμ. Πρωτ: 174

Λαμία, 22/10/2013

ΠΡΟΣ

1. ΜΑΘΗΤΙΚΑ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ                                                                      2. ΣΥΛΛOΓΟΥΣ  ΓΟΝΕΩΝ                                                                         3. ΜΕΛΗ  ΜΑΣ 

  


Θέμα: « Αλληλεγγύη στους μαθητές»

   Αγαπητοί  μαθητές , αξιότιμοι γονείς και συνάδελφοι,

   Στην οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει το λαό μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στη νέα γενιά. Στεκόμαστε δίπλα στους μικρούς και μεγάλους μαθητές που κάτω από αντίξοες συνθήκες δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, σε έναν κόσμο δίκαιο, ανοιχτό σε νέες κοινωνικές δομές και απαλλαγμένο από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

    Σήμερα παίρνουμε την πρωτοβουλία σε συνεργασία με το «Κάστρο Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας» και το Σύλλογο των καθηγητών  ( ΕΛΜΕ Φθιώτιδας) και σας καλούμε να κάνουμε όλοι μαζί  ένα βήμα .

    Ζητάμε τη συνεργασία σας για τη συλλογή μαθητικού υλικού (τετράδια, μολύβια, μπλοκ, χρώματα, γεωμετρικά όργανα, κασετίνες, χάρτες, τσάντες, βοηθήματα, λεξικά ελληνικής ή άλλων γλωσσών, λογοτεχνικά βιβλία κ.ά.) καινούρια ή ακόμα και χρησιμοποιημένα σε καλή κατάσταση.

     Μέρος αυτών ( λεξικά, λογοτεχνικά βιβλία, βοηθήματα) θα διατεθούν επιτόπου ελεύθερα σε όσα παιδιά τα χρειάζονται . Τα άλλα είδη θα σταλούν  στα σχολεία μέσω των  οποίων θα γίνεται η διανομή.

Σάββατο 26.10.2013 από τις 10.30 έως τις 13.30 στην πλατεία Ελευθερίας.

      Οι δυσκολίες και τα οικονομικά προβλήματα μας φέρνουν πιο κοντά. Δίνουμε σφιχτά το χέρι  σε κάθε άνθρωπο που είναι δίπλα μας χτίζοντας σχέσεις αλληλεγγύης.  

    « Το πρόβλημά σου είναι και δικό μου . Τη λύση  θα τη δώσουμε μαζί.»             

      Καλούμε τα  Μαθητικά  Συμβούλια  και τους  Συλλόγους Γονέων που επιθυμούν,   να συνδιοργανώσουμε  αυτή τη δράση . Δηλώστε κι εσείς τη συμμετοχή σας στα :                                    

e-mail: sepefth@gmail.com          τηλ.- fax : 2231021280 και 6977621328

            elmefth@gmail.com                          2231028807 και 6977450371                                    

Υ.Γ. α)  Παρακαλούμε θερμά τους Δ/ντές και τους εκπαιδευτικούς , αξιοποιώντας και τη σχολική γιορτή,  να βοηθήσουν ώστε η πρόσκλησή μας να φτάσει στους Συλλόγους Γονέων καθώς επίσης και στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και στους γονείς τους.

 β)  Παρακαλούμε τους συναδέλφους  που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν, να επικοινωνήσουν μαζί μας.     

            

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ.

 

 

                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 


 


 

            ΤΣΑΠΑΛΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ             ΚΑΙΛΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ


 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


 

ΠΡΟΣ

Τα μέλη μας

  


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Σας  κάνουμε  γνωστό  ότι  η  Τακτική  Γενική  Συνέλευση  του  Συλλόγου  μας  δεν  πραγματοποιήθηκε  λόγω  έλλειψης  απαρτίας. Τα  οικονομικά  τακτοποιημένα μέλη  του  Συλλόγου  μας  είναι  543  και  με  βάση  το  καταστατικό  απαιτούνταν  παρόντες  το  ½ συν  ένα  των  συναδέλφων δηλαδή  272  μέλη.

Η  1η  επαναληπτική  Γενική  Συνέλευση (απαιτεί  παρόντα  182  μέλη )  θα  γίνει  την  Πέμπτη  24  Οκτωβρίου  στον  ίδιο  χώρο  και  την  ίδια  ώρα  και  η  2ης  επαναληπτική  Γενική  Συνέλευση   (απαιτεί  παρόντα  109  μέλη )   θα  γίνει  την  Τρίτη  29  Οκτωβρίου στον  ίδιο  χώρο  και  την  ίδια  ώρα.

 

 

 

            

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ.

 

 

                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 


 


 

            ΤΣΑΠΑΛΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                   ΚΑΙΛΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ


 

 

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Θέμα: Πρόγραμμα Δράσης – παραπέρα πορεία του κλάδου


Αρ. Πρωτ. 316
Αθήνα 18/10/2013
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
 
 

Θέμα: Πρόγραμμα Δράσης – παραπέρα πορεία του κλάδου

 

   Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνεδρίαση του την Τετάρτη 16/10/2013 κι αφού συζήτησε κι έλαβε υπόψη

·                     Την ασφυκτική κατάσταση που δημιουργεί η πολιτική αποδόμησης της δημόσιας εκπαίδευσης που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ διαλύοντας βασικές (Νηπιαγωγείο, Ολοήμερο σχολείο, Ειδική Αγωγή)  και υποστηρικτικές εκπαιδευτικές δομές (Ενισχυτική διδασκαλία, Τμήματα Υποδοχής …) υπό το καθεστώς της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης.

·                     Τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που έχουν επιβληθεί με τους  μηδενικούς διορισμούς μόνιμων και τους ελάχιστους αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τις αυθαίρετες και παράνομες μετακινήσεις εκπαιδευτικών, τις  υποχρεωτικές μετατάξεις, τη χρησιμοποίηση των προσλήψεων μέσω ΕΣΠΑ για την επιβολή ελαστικών και φθηνών μορφών εργασίας, τη διαρκή καταστρατήγηση δικαιωμάτων και την κινητικότητα που έχει ήδη μπει και στο χώρο της εκπαίδευσης.

·                     Την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να θεσμοθετήσει μια ασφυκτική αξιολόγηση που θα τιμωρεί τους εκπαιδευτικούς και θα κατηγοριοποιεί τα σχολεία.

·                     Τη συνεχιζόμενη εφαρμογή του ισοπεδωτικού  πειθαρχικού δικαίου, που καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας κι επικρέμεται πάνω από τα κεφάλια όλων μας ως «δαμόκλειος σπάθη».

·                     Την ανάγκη για τη συνεχή ανάδειξη των ζητημάτων της Παιδείας, διαρκή επαγρύπνηση του Κλάδου και   δυναμική απάντηση απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε.

 

  

  Αποφάσισε :

·                     Να απαιτήσει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας άμεση συνάντηση όπου θα συζητηθούν αναλυτικά όλα τα θέματα που αφορούν την Προσχολική Αγωγή (προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ, σίτιση, πρόωρη αποχώρηση νηπίων από το Ολοήμερο καθώς και κάθε άλλο ζήτημα), τις τροπολογίες που αναφέρονται στο «παρουσιολόγιο» , στις μετακινήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στην οργανικότητα αλλά και όλα τα κρίσιμα ζητήματα της Δημόσιας Εκπαίδευσης που καθημερινά διογκώνονται( αδιοριστία, εργασιακά δικαιώματα, κατάσταση στην Ειδική Αγωγή…).

·                     Να συνδιοργανώσει  από κοινού με την Ο.Λ.Μ.Ε. πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 31 Οκτωβρίου 2013 το απόγευμα στην Αθήνα (6μ.μ.Προπύλαια)  και σε άλλες μεγάλες πόλεις, καλώντας σε συμμετοχή κι όλους τους φορείς εκπαιδευτικών και γονέων.

·                     Να αποστείλει νέα επιστολή προς τους γονείς που θα πραγματεύεται όλα τα μεγάλα  προβλήματα του χώρου της Προσχολικής Αγωγής.

·                     Να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΟΔΠΤΕ το Σάββατο 19/10/2013 και ώρα 2.00 μ.μ στα Προπύλαια και στη συναυλία που θα ακολουθήσει.

·                     Να συμμετάσχει στη συγκέντρωση υποδοχής των απολυμένων σχολικών φυλάκων που πορεύονται από τη Θεσσαλονίκη κατά την ημέρα άφιξής τους στην Αθήνα την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 12.30 μ. μ. στο Σύνταγμα.

·                     Να ζητήσει από το τριτοβάθμιο όργανο (ΑΔΕΔΥ) την προκήρυξη γενικής απεργίας μαζί με τη ΓΣΕΕ, στα πλαίσια της ανάγκης του συντονισμού και του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων απέναντι στην ολέθρια μνημονιακή, κυβερνητική πολιτική. 

Καταγγελία για διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης


Καταγγελία για διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης

και τις προσλήψεις μέσω προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας» του Ο.Α.Ε.Δ.

 

                Διανύουμε το δεύτερο μήνα «λειτουργίας» των σχολείων, στη σχολική χρονιά που, δίχως καμία υπερβολή, μπορεί να χαρακτηριστεί ως χρονιά της, ακόμα και, εκτός νόμου λειτουργίας της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ στα πλαίσια ενός αντιεκπαιδευτικού σχεδιασμού διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και πλήρους ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

                Έγγραφα του ΥΠΑΙΘ βαφτίζονται Υπουργικές αποφάσεις, οι νόμοι και οι δημοκρατικοί θεσμοί καταστρατηγούνται από Διευθυντές Εκπαίδευσης και Περιφερειακούς Διευθυντές, που μόνοι τους υπολογίζουν «πλεονάσματα» εκπαιδευτικών και «υπεραριθμίες», μόνοι τους μετακινούν, παράνομα, μόνιμους εκπαιδευτικούς για να τοποθετήσουν στη θέση τους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ, μόνοι τους αλλάζουν, αυθαίρετα, τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών...

                Ένας ακόμη κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα της ανομίας είναι και η προσπάθεια του Υπουργείου να προσλάβει νηπιαγωγούς στα δημόσια νηπιαγωγεία από το «παράθυρο» ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ και Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και ΚΕΔΔΥ.

                Το θράσος της πολιτικής ηγεσίας φτάνει, εδώ, ως την παραβίαση ακόμη και του ίδιου του Συντάγματος που στο άρθρο 16 ορίζει ρητά την Παιδεία ως «βασική αποστολή του κράτους».

                Με βάση τη συνταγματική επιταγή ορίζεται πάντα μέσω νόμων ο τρόπος πρόσληψης των εκπαιδευτικών. Το ίδιο συμβαίνει και με τον τελευταίο νόμο που αφορά διορισμούς εκπαιδευτικών (Ν.3848/2010, άρθρα 4 και 5) όπου σαφέστατα ορίζεται πως οι διορισμοί πραγματοποιούνται με βάση τη σειρά των εκπαιδευτικών στον τελικό πίνακα κατάταξής τους.

                Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ σφυρίζει αδιάφορα παρά το γεγονός ότι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει κατ’ επανάληψη τονίσει την ανάγκη προσλήψεων αναπληρωτών νηπιαγωγών, αφού το ΥΠΑΙΘ δεν πραγματοποίησε ούτε μισό διορισμό εκπαιδευτικών, φέτος, ώστε να καλυφθούν τα τεράστια κενά στην Προσχολική Αγωγή , οδηγεί τις εξελίξεις στις ουρές των ανέργων του ΟΑΕΔ.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και είναι αυτή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εκπαίδευσης. Τα κενά στην εκπαίδευση πρέπει να καλυφθούν άμεσα με μόνιμους διορισμούς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκκρεμεί ακόμη η πρόσληψη νηπιαγωγών που είναι επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008!!!

                Η πολιτική ηγεσία οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα για το αν προτίθεται να εμφανιστεί πως, τάχα, καλύπτει τα κενά στα νηπιαγωγεία, αλλά και σε ΚΕΔΔΥ και ΣΜΕΑΕ, μέσα από τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» του ΟΑΕΔ χρηματοδότησης ΕΣΠΑ, καθιερώνοντας την πλήρη ελαστικοποίηση της εργασίας με όρους  και αμοιβές πλήρους απαξίωσης!!!

                Οφείλει να δηλώσει, επί της ουσίας, εάν σέβεται τη συνταγματική νομιμότητα.

                Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εδώ και καιρό έχει επισημάνει τον ολισθηρό δρόμο που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Η αδιέξοδη πολιτική της έχει ξεθεμελιώσει τη δημόσια εκπαίδευση και έχει οδηγήσει σε απόγνωση μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα αναδείξαμε και καταγγείλαμε τη νοσηρή αυτή πραγματικότητα με τις αποφάσεις μας, προχωρήσαμε σε κινητοποιήσεις καθώς και σε εξώδικες διαμαρτυρίες.

                Δυστυχώς, το Υπουργείο και η κυβέρνηση κωφεύουν. Κι αφού έθεσαν σε διαθεσιμότητα, μετέταξαν με το έτσι θέλω και μετακίνησαν αυθαίρετα εκπαιδευτικούς, τώρα ετοιμάζουν το τελειωτικό χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις.

                Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δε θα τους το επιτρέψει. Με δυναμικές κινητοποιήσεις αλλά και χρήση κάθε μέσου που μας παρέχει ο νόμος θα χτυπήσουμε την ολέθρια πολιτική τους.

 

·         Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

·         ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ

ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

·         ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ

ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

 ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

 


εκπαιδευτικοί στο παρουσιολόγιο


Αρ. Πρωτ.279
Αθήνα 16/10/2013
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
 

 

Οι εκπαιδευτικοί στο παρουσιολόγιο –

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Παιδείας στο απουσιολόγιο

 

                Η νέα προσθήκη – τροπολογία στο κείμενο του Υπουργείου Περιβάλλοντος(!!!) που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και αφορά το Βιβλίο Παρουσίας Προσωπικού και το Ατομικό Δελτίο Παρουσίας Προσωπικού, αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιχειρεί να αιφνιδιάσει, επενδύοντας στο επικοινωνιακό σκέλος και όχι στην επίλυση των ουσιαστικών προβλημάτων που ταλανίζουν την εκπαίδευση.

                Η προσέλευση και η αποχώρηση των εκπαιδευτικών από τις σχολικές μονάδες δεν υπήρξε ποτέ ανεξέλεγκτη. Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι ο κλάδος των εκπαιδευτικών δε φοβάται τον οποιοδήποτε έλεγχο, πολύ δε περισσότερο αυτόν που αφορά τη φυσική του παρουσία στα σχολεία. Εξάλλου, η απουσία του εκπαιδευτικού γίνεται άμεσα αισθητή στους μαθητές, στους γονείς και στους συναδέλφους του.

                Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εμφανίζεται ως μόνιμος ελεγκτής και δίχως ίχνος αυτοκριτικής. Ενώ, διατείνεται πως, αναγνωρίζει το σημαντικό έργο των εκπαιδευτικών, που χάρη στο φιλότιμό τους και αντιμέτωποι με χιλιάδες προβλήματα κρατούν όρθια τη Δημόσια Εκπαίδευση, έρχεται με αυτές τις κινήσεις να δείξει ότι ασχολείται με τον τύπο και όχι με την ουσία.

                Επισημαίνουμε  ότι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί δηλώνουν το παρόν στις σχολικές μονάδες. Αυτό θα το επιβεβαιώσει και το «παρουσιολόγιο». Στο «απουσιολόγιο», όμως, θα αναγραφεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που λόγω της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζει, της ολιγωρίας της και της απουσίας προγραμματισμού καθώς και της μη πραγματοποίησης διορισμών, οδήγησε τους μαθητές στο να χάσουν χιλιάδες διδακτικές ώρες. 

              Τέλος, στο απουσιολόγιο της εργασίας θα γραφούν 8.000 συνάδελφοί μας αναπληρωτές που ενώ πέρσι ήταν στην εκπαιδευτική διαδικασία, στη φετινή σχολική χρονιά, λόγω των άδικων και ανάλγητων μνημονιακών πολιτικών,  έχουν προστεθεί στις μαύρες λίστες της ανεργίας.

 

Καταγγελία


 
Αθήνα 11/10/2013
Προς
1. Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2. Μ.Μ.Ε.
 
 

Καταγγελία

για φυλάκιση μαθητών που αγωνίζονται

 

                Το Δ.Σ. της  Δ.Ο.Ε. καταδικάζει το όργιο αυταρχισμού που επέδειξαν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές της Λαμίας με τη σύλληψη, κράτηση και καταδίκη μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας.

                Οι μαθητές πραγματοποιούσαν κινητοποίηση ζητώντας καλύτερη παιδεία και καλύτερες συνθήκες ζωής. Με το πρόσχημα της διατάραξης της κοινής ησυχίας είκοσι (20) μαθητές οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. Οι δώδεκα (12) μετά από παρέμβαση γονέων αφέθηκαν ελεύθεροι και για τους υπόλοιπους οχτώ (8) ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.  Οι έξι (6) από αυτούς καταδικάστηκαν από 20 ημέρες έως 4 μήνες χωρίς την παρουσία δικηγόρου δηλ. χωρίς τη δυνατότητα υπεράσπισης. Τιμώρησαν τα παιδιά την ώρα που αυτά έδιναν τη μάχη να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο αντικείμενο που είχαν επιλέξει.

                Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί να σταματήσει κάθε δίωξη των μαθητών της Λαμίας. Η επιχείρηση τρομοκράτησης και συκοφάντησης δε θα περάσει.

 

 

Από τη Δ.Ο.Ε.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                          Ελευσίνα  11/10/2013

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                  Αρ.Πρ. : 342

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                    ΠΡΟΣ:

Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                         ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, 1ο ΕΠΑΛ ΛΑΜΙΑΣ,

19200 Ελευσίνα                                                            ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ,     

Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                        ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Α/ΘΜΙΑΣ

Τηλ: 6948-566258, 6909-099055                          ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 

Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                         

Mail: syllogikadytatt@gmail.com            

 

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ  ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ!

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

 

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε Δυτικής Αττικής καταδικάζει το όργιο τρομοκρατίας και αυταρχισμού που εξαπέλυσαν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές, με εντολή της κυβέρνησης, ενάντια στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας.

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Δευτέρας 7/10, η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, συνέλαβε 20 μαθητές με πρόσχημα τη διατάραξη κοινής ησυχίας, από τους οποίους οι 8 οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο! Από αυτούς, οι 6 καταδικάστηκαν από 20 μέρες ως και 4 μήνες φυλάκισης και μάλιστα χωρίς καν την παρουσία δικηγόρου, χωρίς δηλαδή τη δυνατότητα υπεράσπισης!  

Κράτησαν τα παιδιά πίσω από τα κάγκελα για μια μέρα λες και είναι εγκληματίες.

Επειδή πάλευαν για να μην κλείσει το σχολείο τους, μετά τις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών, την κατάργηση των ειδικοτήτων τους, ζητούσαν δηλαδή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα αντικείμενα που είχαν επιλέξει. Τα παιδιά δηλαδή παλεύουν για το αυτονόητο.

Σπέρνουν το φόβο, τρομοκρατούν τους αγωνιστές μαθητές για να περάσουν ανενόχλητοι τα αντιλαϊκά αντιεκπαιδευτικά τους μέτρα. Για να φτιάξουν το σχολείο που θα προετοιμάσει τους αυριανούς υποταγμένους των 200 και 300 ευρώ. Θέλουν να στείλουν μήνυμα υποταγής και μοιρολατρίας προς κάθε κατεύθυνση. Δεν είναι μεμονωμένο το επεισόδιο της Λαμίας.

 

Η επιχείρηση τρομοκράτησης - συκοφάντησης των αγώνων των παιδιών πρέπει                                 να σταματήσει

 Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη των μαθητών της Λαμίας και κάθε άλλου διωκόμενου μαθητή.

  

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Αριθμ. Πρωτ: 172

Λαμία, 15/10/2013

 

ΠΡΟΣ

Μέλη  μας
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΔΕΛΤΙΟ


 

    Μετά  από  αίτημα  της  20ης   Σεπτεμβρίου   του  Συλλόγου  μας  προς  τον  Διευθυντή  Εκπαίδευσης  Φθιώτιδας  για  συνάντηση  μαζί  του , προκειμένου  να  συζητηθούν  προβλήματα  των  σχολικών  μονάδων  για  τα  οποία  είχαμε  στοιχεία  από  σχολικές  μονάδες(11νηπιαγωγεία και 18 δημοτικά σχολεία)  ή  συναδέλφους (3 ενστάσεις),  η  συνάντηση  πραγματοποιήθηκε  την  Τρίτη , 8  Οκτωβρίου.  Συμμετείχε  πενταμελής  αντιπροσωπεία  του   Δ. Σ.  του  Συλλόγου  εκπαιδευτικών  Φθιώτιδας  και  τρία  μέλη  του  ΠΥΣΠΕ  Φθιώτιδας , ο  Διευθυντής  κ.  Σιούτας  Αθ. και οι  συνάδελφοι , μέλη  του  ΠΥΣΠΕ, Παπαντώνης  Βασίλειος  και  Τζιβανάκη  Αναστασία.

    Ο  Διευθυντής  εκπαίδευσης  μας  ενημέρωσε  για  την  λειτουργία  των  σχολείων  για  την  οποία  είπε  ότι  είναι  ευχαριστημένος, εκτός κάποιων νηπιαγωγείων και μερικών ειδικοτήτων. Τόνισε  ότι  λειτουργεί  με  βάση  τις  υποχρεώσεις  και  την  νομοθεσία. Επίσης  μας  ενημέρωσε  ότι  όλες  οι  αποφάσεις  του  ΠΥΣΠΕ  ήταν  ομόφωνες.

    Πιο  συγκεκριμένα  είπε  ότι  όλα  τα  ολοήμερα  δημοτικά  σχολεία  λειτουργούν  κανονικά  και  υπάρχει  έλλειψη  6 νηπιαγωγών  για  να  λειτουργήσουν  και  όλα  τα  ολοήμερα  νηπιαγωγεία. Επίσης  υπάρχει  έλλειμμα  10  εκπαιδευτικών  διαφόρων  ειδικοτήτων  ειδικά  5  εκπαιδευτικών  Γερμανικών. 

    Σχετικά  με  τα  παράπονα  συναδέλφων  που  δεχθήκαμε  προφορικά , ότι  η  διοίκηση  προβαίνει  σε  προφορικές  εντολές  κατά  παράβαση  του  νόμου , μας  είπε  ότι  ποτέ  δεν  έχει  δώσει  προφορική  εντολή  για  υλοποίηση , ούτε  έχει  πιέσει  συνάδελφο  για  οποιοδήποτε  θέμα.

    Για  τη  διάθεση  συναδέλφων  σχολείου  προς  συμπλήρωση  ωραρίου  σε  άλλο  σχολείο  του  ζητήσαμε  να  μας  υποδείξει  το  νόμο  που  προβλέπει  ότι  είναι  στην  αρμοδιότητα  του  συλλόγου  διδασκόντων. Δεν  μας  υπέδειξε  κάποιο  σχετικό  νόμο. Επιμένουμε  ότι  η  διάθεση  συναδέλφων  δεν  είναι  στην  αρμοδιότητα  του  συλλόγου  διδασκόντων.

    Σχετικά  με  την  παράλληλη  στήριξη  υποστήριξε  ότι  έχουν  καλυφθεί  τα  σημαντικότερα  προβλήματα,  με  την  αξιολογική  σειρά  που  κατέθεσε  η  σύμβουλος  ειδικής  αγωγής  και  αναμένονται  άλλοι  5  συνάδελφοι. Μας  ενημέρωσε  επίσης  ότι  τα  ειδικά  σχολεία  λειτουργούν  κανονικά  και  οι  συνάδελφοι  που  είχαν  αποσπαστεί  από  τις  οργανικές  θέσεις  τους  επέστρεψαν.

    Μας  τόνισε  την  υποστελέχωση  της  Διεύθυνσης  (11 άτομα  αντί  18)  και   ζήτησε  την  βοήθεια  του  Συλλόγου.

    Σχετικά  με  το  θέμα  της  πληθώρας  των  ηλεκτρονικών  μηνυμάτων  προς  απάντηση  που  δέχονται  οι  Διευθυντές  των  σχολείων  αναγνώρισε  την  πίεση.

    Σχετικά  με  τον  υπολογισμό  υπεράριθμων  συναδέλφων  και  την  μετακίνηση  σε  θέσεις  που  κρίθηκαν  υπεράριθμες  άλλων  συναδέλφων  και  σε  ερώτημα  για  συγκεκριμένο  σχολείο, μας  είπε ότι  στο σχολείο αυτό, ενώ 4 συνάδελφοι κρίθηκαν υπεράριθμοι και μετακινήθηκαν, μετά από 2-3 ημέρες διαπιστώθηκε απ’ όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ , ότι  ο Δ/ντής  του  συγκεκριμένου  σχολείου  αντιμετώπιζε  πρόβλημα  και  ένα  τμήμα  δυο τάξεων 18 παιδιών του σχολείου έπρεπε να «σπάσει» σε 2 τμήματα. Έτσι μετακινήθηκαν 2 άλλοι συνάδελφοι  για να  καλύψουν τα κενά.    

    Δεν διαφωνούμε στον χωρισμό τάξεων και  στις  μετακινήσεις  που  είναι  λογικές  και  απαραίτητες , γιατί  όπως γνωρίζετε από προηγούμενες ανακοινώσεις  μας, στηρίζουμε  παρόμοιες   ενέργειες  και  τις  θεωρούμε  παιδαγωγικά ορθές. Απλά, πρέπει  να εφαρμόζεται  αδιακρίτως  σε  όλα τα σχολεία και για όλους τους συναδέλφους.

    Μας  ενημέρωσε  ότι  έχουν  βγει  οι  αποφάσεις  για  όλες  τις  ενστάσεις  συναδέλφων  σχετικά  με  την  τοποθέτησή  τους  και  μας  εξήγησε  αναλυτικά  τις  αποφάσεις  για  τις  τρεις  ενστάσεις  που  είχε  ο  Σύλλογος  στα  χέρια  του  και  ζητήθηκαν  απαντήσεις. 

    Σχετικά  με  τους  συναδέλφους  που  πήραν  ή  θα  πάρουν  απόσπαση  σε  άλλο  ΠΥΣΠΕ  τόνισε  ότι  δεν  θα  γίνει  καμία  μετακίνηση  αν  δεν  αναπληρωθούν  όπως  ορίζει  η  απόφαση.

    Το  Δ.Σ.  του  Συλλόγου  μας  τόνισε  ότι  ζούμε  μια  τραγική  εποχή  για  την  εκπαίδευση  και  τους  εκπαιδευτικούς  με  καταφανή  προσπάθεια  πλήρους  ανατροπής  των  εργασιακών  δικαιωμάτων  μας , με  καθημερινή  ανασφάλεια  για  ανατροπές  και  τρομερή  επίθεση  στην  λειτουργία  των  σχολείων. Ο  τρόπος  διαχείρισης  του  εκπαιδευτικού  δυναμικού από τον Υπουργό Παιδείας  μας  έφερε  όχι  απλά  πολλά  χρόνια  πίσω  άλλα  μπροστά  σε  πρωτοφανείς  καταστάσεις  ομηρείας  και  εκμαυλισμού  συνειδήσεων.

     Καλέσαμε  τα  μέλη  του  ΠΥΣΠΕ  να  αντισταθούν  στα  όποια  παράνομα  αιτήματα  του  Υπουργείου  και  να  σταθούν  δίπλα  μας  και  όχι  απέναντι  μας.

    Σε  ανταπάντηση  ο  συνάδελφος  Παπαντώνης  μεταξύ  άλλων  τόνισε  ότι  η  παραίτηση  του  από  το  ΠΥΣΠΕ  είναι στη διάθεση του  Συλλόγου. 

 

    Συνάδελφοι  και  συναδέλφισσες

    Σας  μεταφέρουμε  την  ενημέρωση  που  είχαμε  με  στόχο  να  εξάγετε  τα  συμπεράσματά  σας.

    Καλούμε  όσους  συναδέλφους  έχουν  οποιεσδήποτε  ενστάσεις  ή  άλλο  αίτημα  να  ενημερώσουν  το  Δ.Σ.  του  Συλλόγου  προκειμένου  να  στηριχθεί  το  αίτημά  τους   με  οποιοδήποτε  τρόπο.

    Καλούμε  τις  σχολικές  μονάδες  που  έχουν  οποιαδήποτε  κενά  σε  συναδέλφους  ή  ώρες  συναδέλφων   να  ενημερώνουν  το  Σύλλογο  στέλνοντας  το  δελτίο  που  επισυνάπτουμε  με  ημερομηνία.

         

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ.

                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 

 

 

            ΤΣΑΠΑΛΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                  ΚΑΙΛΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ