Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΗ – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΗ – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

 

η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Φθιώτιδας, διοργανώνουν εκδήλωση με αφορμή την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πάνου Τριγάζη «Ο Λαμπράκης και το Κίνημα Ειρήνης». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 14 Οκτώβρη 2013 και ώρα 7:00 μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λαμίας.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη και την ίδρυση της ΔΝ Λαμπράκη. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ταξιδευτής», με προλογικά σημειώματα από τους Μανώλη Γλέζο, Ευάγγελο Μαχαίρα, Μιχάλη Σταθόπουλο και Μαρία Αρβανίτη-Σωτηροπούλου.

Στο βιβλίο περιέχονται κείμενα των Νικηφόρου Βρεττάκου, Λεωνίδα Κύρκου, Ανδρέα Λεντάκη για τον Γρηγόρη Λαμπράκη και το κίνημα ειρήνης, με ιδιαίτερες αναφορές στην κινηματική ανάταση της δεκαετίας του 1960, που είχε ξεκινήσει με τα κινήματα του «1-1-4» και του «15%» για την Παιδεία, συνεχίστηκε με την ιστορική πρώτη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης (21 Απριλίου 1963) και κορυφώθηκε με το λαϊκό και νεολαιίστικο δημοκρατικό ξεσηκωμό, μετά τη δολοφονία του Λαμπράκη. Κατά τον συγγραφέα, όλα αυτά τα κινήματα αποτέλεσαν τον «ελληνικό Μάη του ‘63», με ισχυρότατα μηνύματα και για το σήμερα.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

 

 

 
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΕΛΜΕ  Φθιώτιδας        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΣΕΠΕ Φθιώτιδας

 

                          Ευθύμιος Παλέτσος                    Γιώργος Τσάπαλης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου