Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Εκδηλώσεις πολιτιστικής ομάδας Συλλόγου


 

 

 

Λαμία, 20.2.2013

 

ΠΡΟΣ

Τα μέλη μας
 
 
 

 

 

Θέμα  : Εκδηλώσεις  πολιτιστικής  ομάδας  Συλλόγου

 Αγαπητοί συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι η Πολιτιστική ομάδα διοργανώνει τον επόμενο μήνα  τις κάτωθι εκδηλώσεις:

1. Αποκριάτικο χορό  μασκέ  για τα μέλη του Συλλόγου  την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 και ώρα 21:00 στη Villa Merlin στη Μ. Βρύση Λαμίας.

2. Εκδρομή το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 στην Άμφισσα για να παρακολουθήσουμε το αποκριάτικο δρώμενο το ΄΄στοιχειό της Χάρμαινας΄΄.  Ώρα αναχώρησης από Λαμία 16:00 και επιστροφή 01:00. Τιμή συμμετοχής 8 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 1 Μαρτίου στα μέλη  της  Πολιτιστικής ομάδας  Τσαμτσούρη  Σοφία,  κινητό  6936115288,  απογευματινές ώρες  και  Αναγνώστου Διονύσης  (3ο Δ.Σ. Λαμίας) 22310 22052.

                                      

 

                                 Οι υπεύθυνοι συντονιστές από το Δ.Σ.

 

 

 

 


           ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ              ΝΕΛΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ


 

 

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Ενημερωτικό 15


 

Αριθμ. Πρωτ: 33

 

Λαμία, 8.2.2013

Ενημερωτικό  15

ΠΡΟΣ

Τα μέλη μας
 

 

Θέμα 1ο : Έκτακτη Γενική Συνέλευση

       Το Δ.Σ. του συλλόγου  καλεί όλα τα μέλη σε έκτακτη Γενική Συνέλευση , την Τρίτη 19.2.2013 και ώρα 18.30, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας ( Πλ. Διάκου- Λαμία).   


 

      Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι :

1.    Νόμος για αξιολόγηση ,  μετατάξεις , διαθεσιμότητα και απολύσεις,  μετακινήσεις εκπαιδευτικών, συγχωνεύσεις, ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό κ.λ.π.

2.    Προτάσεις- τοποθετήσεις μελών.

3.    Αποφάσεις 

Συνάδελφοι, το σφαγείο της αξιολόγησης προετοιμάζεται. Το τεκμήριο της αθωότητας καταργείται. Η οργανική θέση αίρεται.

 Δυναμώστε  με  τη  συμμετοχή  σας   τις   αποφάσεις!

 

Θέμα 2ο:   24ωρη Γενική  απεργία  ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ   – Ανακοίνωση για τη συνάντηση με τον υπουργό

 


    Σας  κοινοποιούμε  το  σχετικό  κάλεσμα  της  ΔΟΕ και το δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ για την απεργία στις 20.2.2013 .


    Επίσης  την απάντηση της ΔΟΕ στον υπουργό για την αξιολόγηση. 

 

Θέμα 3ο: Επιτροπή Καταστατικού      

 

        Την Τρίτη, 12. 2. 2013,  στις 8.00 το βράδυ, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Καταστατικού. Παρακαλούμε να συμμετέχετε  καταθέτοντας τις δικές σας προτάσεις.

 

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ.

 

                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 


 


 

            ΒΑΓΓΕΛΟΣ  ΣΤΕΦΑΝΟΣ                   ΓΚΟΡΤΣΑΛΗΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ


   

 

Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την Αξιολόγηση


Αρ. Πρωτ:1869
Αθήνα 5/2/2013
 
Προς
Τον Υπουργό Παιδείας
κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
Κοιν.
1. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2. Μ.Μ.Ε.

 

Θέμα: Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την Αξιολόγηση

Σχετ: πρόσκληση του Υπουργού στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

 

Κύριε Υπουργέ,

            Σε απάντηση της πρόσκλησης σας προς το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για συνάντηση – συζήτηση και κατάθεση των προτάσεων της Ομοσπονδίας μας επί του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, σας υπενθυμίζουμε τα εξής:

·                     Στις συναντήσεις που είχαμε μαζί σας, στις 18 Ιουλίου, στις 10 Σεπτεμβρίου και στις 20 Νοεμβρίου 2013, επανειλημμένα σας γνωστοποιήσαμε τις θέσεις μας για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου.

·                     Σας είχαμε τονίσει πως δεν μπορεί να υπάρξει για το θέμα αυτό οποιαδήποτε συμμετοχή μας σε διάλογο όσο η αξιολόγηση συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών που προβλέπονται στο υπάρχον νομικό πλαίσιο (Νόμοι 3848/2010 και 4024/2011). Σας θυμίζουμε ότι είχατε εκφραστεί θετικά στις ανωτέρω παρατηρήσεις μας όπως και για τις άλλες θέσεις που σας αναπτύξαμε. Δυστυχώς με θλίψη διαπιστώνουμε ότι στο προσχέδιο Π.Δ. κανένα από τα στοιχεία που σας καταθέσαμε δεν έχει ληφθεί υπόψη.

·                     Οι αυθαίρετες, αντιπαιδαγωγικές και αντιεπιστημονικές ποσοστώσεις που προβλέπονται στο Ν.4024/2011 (προάγεται το 90% των εκπαιδευτικών από τον βαθμό Ε στον Δ, το 80% στον Γ, το 70% στον Β και το 30% στον Α) δείχνουν ξεκάθαρα πως για οικονομικούς και μόνο λόγους χρησιμοποιείτε την αξιολόγηση προκειμένου να καθηλωθούν ακόμη περισσότερο οι μισθοί των εκπαιδευτικών.

·                     Αρνούμαστε με τη συμμετοχή μας να νομιμοποιήσουμε ένα διάλογο που χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα ήδη ειλημμένων αναχρονιστικών και αντιδραστικών αποφάσεων που θα επαναφέρουν την εκπαίδευση σε εποχές αυταρχισμού και τρομοκρατίας που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

·                     Ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει δώσει μεγάλους αγώνες για την παιδαγωγική ελευθερία και τη δημοκρατία στο σχολείο και είναι αντίθετος σε κάθε μορφή αξιολόγησης – χειραγώγησης που κατηγοριοποιεί τα σχολεία και τιμωρεί τους εκπαιδευτικούς.

Η προσπάθεια να απαλλαγεί το κράτος από τις διαχρονικές του ευθύνες και να υποδειχθεί ο εκπαιδευτικός ως μοναδικός υπαίτιος των προβλημάτων της εκπαίδευσης, είναι άδικη, επικίνδυνη και δε βοηθάει στη δημιουργία παιδαγωγικού κλίματος στα σχολεία, το οποίο είναι απαραίτητο προκειμένου να έχουμε εκπαίδευση αντάξια των αναγκών της εποχής που διανύουμε.

 

Κύριε Υπουργέ,

            Όπως αντιλαμβάνεστε, παρά το γεγονός ότι πάντα είμαστε υπέρ του ουσιαστικού και γόνιμου διαλόγου που πραγματοποιείται με σεβασμό των δυο πλευρών που συμμετέχουν, δεν υπάρχει πεδίο ειλικρινούς συζήτησης για ένα νομοθέτημα το οποίο στέλνει τον εκπαιδευτικό στο «απόσπασμα».

Σας δηλώνουμε, όμως,  πως η αποσύνδεση από την πλευρά σας της βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης των εκπαιδευτικών και των αυθαίρετων και αντιπαιδαγωγικών και αντιεπιστημονικών ποσοστώσεων από την αξιολόγηση, θα μπορούσε να αποτελέσει προϋπόθεση επικοινωνίας και διαλόγου στα πλαίσια της αναγνώρισης της αναγκαιότητας της εξασφάλισης ομαλότητας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

Αθήνα, 04.02.2013

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 55

 


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

 

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 25ης Ιανουαρίου, προκηρύσσει 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013, σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους Δημόσιους Υπαλλήλους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση και την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως την ίδια ημέρα στις 11:00π.μ., διαδηλώνοντας κατά της σκληρής και αδιέξοδης πολιτικής της ύφεσης, της λιτότητας, της ανεργίας, των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων, της διαρκούς συρρίκνωσης του Δημόσιου Τομέα και της υπονόμευσης του κράτους πρόνοιας που υλοποιούνται με την εφαρμογή ενός εξοντωτικού μνημονίου, που ακόμα και οι ίδιοι οι εμπνευστές του ομολογούν τώρα ότι ήταν λάθος!

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση συνεχίζει να ακολουθεί κατά γράμμα μια καταστροφική πολιτική, καταφεύγοντας στον αυταρχισμό και την πολιτική καταστολής, ακόμα και των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων. Έχει επιλέξει τη μέθοδο των συκοφαντικών, διασπαστικών και υπονομευτικών επιθέσεων κατά των συνδικάτων, των εργατικών αγώνων, της συλλογικής δράσης, την ακύρωση των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.  Ο κυβερνητικός αυταρχισμός παραπέμπει σε άλλες εποχές και τραυματίζει την ίδια τη Δημοκρατία.

Οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα ενωμένοι περισσότερο από ποτέ βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο προκειμένου να ανατρέψουν αυτή την απάνθρωπη και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη, μνημονιακή πολιτική, η οποία οδηγεί σε οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους Δημόσιους Υπαλλήλους να αγωνιστούν για να σταματήσει:

§        Η πολιτική των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων στο Δημόσιο Τομέα, επισημαίνοντας ότι αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων δεν πρέπει αφενός να μετατραπεί σε μια νέα διαδικασία απαξίωσης των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και αφετέρου να αποτελέσει «άλλοθι» για την πραγματοποίηση χιλιάδων νέων απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, οι οποίες προβλέπονται στο μνημόνιο.

§        Η συνεχής υπονόμευση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Κοινωνικών Αγαθών. Η πολιτική της Τρόικας και της Κυβέρνησης οδηγεί σε δραματική συρρίκνωση τη Δημόσια Υγεία, υπονομεύει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία και κατεδαφίζει το Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα.

§        Η δραματική μείωση των συντάξεων, η εξαέρωση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, που δρομολογείται μέσω νέων οδυνηρών παρεμβάσεων, οι οποίες σχεδιάζονται για την επόμενη διετία.

§        Η συνεχής αφαίμαξη των εισοδημάτων. Μετά τις μνημονιακές περικοπές που φθάνουν πλέον στο 50% στο Δημόσιο Τομέα, οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με νέες πραγματικές μειώσεις εξαιτίας της νέας φορολογικής επιδρομής, αδυνατώντας να έχουν μια στοιχειώδη αξιοπρεπή διαβίωση.

 

 

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες - μέλη της και τα Νομαρχιακά της Τμήματα ανά την επικράτεια, αλλά και σε συντονισμό με τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις του Ιδιωτικού Τομέα, θα συνεχίζει να καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, το επόμενο διάστημα, με στόχο τη μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στη Γενική Απεργιακή Κινητοποίηση και στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις που θα διοργανωθούν από τα κατά τόπους Νομαρχιακά Τμήματα και Εργατικά Κέντρα.

Στην Αθήνα η Απεργιακή Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως στις 11:00 π.μ.

 

 

 

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Απεργιακή κινητοποίηση 20/2/2013


 
Αθήνα 7/2/2013
 
Προς
1.Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2.Μ.Μ.Ε.

 

 

Απεργιακή κινητοποίηση 20/2/2013

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σας καλεί να πάρετε μαζικά μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ ενάντια στις πολιτικές των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων στο Δημόσιο, ενάντια στη συνεχή υπονόμευση των Δημόσιων Υπηρεσιών, στη δραματική μείωση των συντάξεων και τη συνεχιζόμενη αφαίμαξη των εισοδημάτων μας.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΆΡΕΩΣ.

 

 

Από τη Δ.Ο.Ε.

Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Αποζημίωση σύσκεψης αιρετώνΑριθμ. Πρωτ: 32

Λαμία,    6  /  2  /  2013

 

ΠΡΟΣ

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ
 

                 


      


 

ΘΕΜΑ :  Αποζημίωση  σύσκεψης  αιρετών

 

      Με  το  έγγραφό  σας  με  αρ. πρωτ. 1868  μας  κάνετε γνωστό  ότι  η  αποζημίωση  προς  τους  αιρετούς  για τη  συνάντησή  με  την  ΔΟΕ   θα  είναι  διαφορετική  από  εκείνη  των  προέδρων  στην  πρόσφατη  ολομέλεια  στις 4.2.2013.

      Για τον πρόεδρο  (π.χ.  του συλλόγου μας) προβλεπόταν αποζημίωση 150 ευρώ (υπεραρκετά)  συν το αντίτιμο του εισιτηρίου του ακριβότερου μεταφορικού μέσου, 35 ευρώ ,σε περίπτωση μετακίνησης με Ι.Χ.  δηλ. συνολικό κόστος 185 ευρώ.  Επισημαίνουμε ότι δεν προβλεπόταν  αποζημίωση με βάση τη χιλιομετρική απόσταση για μετακίνηση με Ι.Χ. αυτοκίνητο. 

      Για τον αιρετό προβλέπεται μεν η ίδια αποζημίωση των 150 ευρώ προστίθεται όμως και αποζημίωση για μετακίνηση με Ι.Χ.( χιλιομετρική απόσταση επί 0,40).Έτσι για τον αιρετό της πόλης μας προκύπτει κάλυψη μετακίνησης 220χμ.Χ 0,40 = 88 ευρώ επιπλέον δηλ. συνολικό κόστος 238 ευρώ.  Αν μάλιστα  σκέφτεστε να υπολογίσετε το σύνολο των  χιλιομέτρων της διαδρομής , τότε 2Χ 220 χμ. Χ 0,40 = 176 ευρώ, δηλ. συνολικό κόστος  326 ευρώ.          

       Η απλοχεριά σας  προς τους αιρετούς , σε καιρούς που μπήκε επιτακτικά το θέμα της μείωσης της συνδρομής προς τη ΔΟΕ, γεννά εύλογα ερωτήματα για τη στάση σας αλλά και για τους σκοπούς της συνάντησης.

       Με ομόφωνη απόφαση τα μέλη του Δ.Σ.  απαιτούμε,  για  λόγους  ισότιμης  μεταχείρισης,    η  αποζημίωση  των  αιρετών  να  είναι ακριβώς  ίδια  με  την  αποζημίωση  των  προέδρων  στην  πρόσφατη  ολομέλεια.

 

 

 

Για το  Δ. Σ.

 

                   Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

 

               Βαγγελός Στέφανος               Γκορτσαλής Χρήστος

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγώνες των αγροτών


Ψήφισμα συμπαράστασης

στους αγώνες των αγροτών

 

       Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπ/κών  Πρωτ/μιας  Εκπ/σης Φθιώτιδας  δηλώνει   τη  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ της  στους  αγρότες  που για μια ακόμα φορά βγήκαν στα  μπλόκα του αγώνα, σε πολλές περιοχές της χώρας.

      ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ  τη  κυβέρνηση  που  αντιμετωπίζει τον αγώνα των αγροτών με  κλούβες, ΜΑΤ, χημικά, καταστολή.

     Μετά τα ΜΑΤ στη Χαλυβουργία, την επιστράτευση  των απεργών του ΜΕΤΡΟ  και των ναυτεργατών, τη καταστολή κατά των αγροτών, αποδεικνύεται ότι ο μοναδικός δρόμος που απέμεινε στη κυβέρνηση για να επιβάλλει  τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, είναι η τρομοκρατία και η καταστολή.
Οι αγρότες εξεγείρονται και έχουν δίκιο γιατί :

·        Οι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με την συντονισμένη αντιαγροτική επίθεση του τρίτου Μνημονίου  και  της ΕΕ (νέα ΚΑΠ 2014-2020) τόσο στο εισόδημα τους , με την υπερδιόγκωση του κόστους παραγωγής και τη μείωση των τιμών των προϊόντων τους, όσο και με τις αυξήσεις στο φόρο, τα χαράτσια και τις εισφορές τους.

·        Η κυβέρνηση , με ευρωπαϊκές εντολές , επιδιώκει  την  παράδοση  της αγροτικής γης  στις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια.

·        Μας παραδίνουν όλους στη σκλαβιά των μεγάλων επιχειρήσεων, τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση.

       Ο αγώνας των εργαζόμενων  και των  αγροτών  πρέπει να είναι κοινός.

Μόνο έτσι μπορεί να σαρωθεί αυτή η πολιτική.

Μόνο έτσι μπορούν οι αγρότες να μείνουν αφεντικά στη γη τους, οι εργάτες να γίνουν αφεντικά στα όσα αυτοί και μόνο αυτοί παράγουν και μέχρι σήμερα τα κατακλέβουν οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους.

 

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπ/κών  Πρωτ/μιας  Εκπ/σης Φθιώτιδας χαιρετίζει το δίκαιο αγώνα των αγροτών.

    Οι εκπαιδευτικοί καλούμε όλο το λαό να σταθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών. Καλούμε  όλο το λαό να παλέψουμε  μαζί, για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής συγκυβέρνησης – Ε.Ε. – Μνημονίου.

    Ο δρόμος  του  αγώνα  θα  σπάσει την τρομοκρατία και το φόβο που πάνε να επιβάλλουν στη κοινωνία.

 

ΛΑΜΙΑ   3-2-2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

      Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπ/κών Πρωτ/μιας Εκπ/σης Φθιώτιδας καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δίωξη του συνδικαλιστή Ανδρέα Γιαννόπουλου, πρώην μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Αρκαδίας.

         Ο συνάδελφος Ανδρέας Γιαννόπουλος διώκεται -κι όμως είναι αλήθεια- επειδή μοίρασε στους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης την Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στο Κοινοβούλιο για τα προβλήματα και τις μεγάλες ελλείψεις στα Μουσικά Σχολεία και ταυτόχρονα την έδωσε και σε ένα εκπρόσωπο του 15μελούς των μαθητών.

         Κατηγορείται, επίσης, επειδή κλιμάκιο νέων που τον συνόδευε μοίρασε στους μαθητές κατά την ώρα του διαλλείματος ανακοίνωση-κάλεσμα με πολιτικοσυνδικαλιστικό περιεχόμενο που καλούσε στο συλλαλητήριο της Ομοσπονδίας Γονέων στα Μουσικά Σχολεία την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013, ώρα 10:00π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας.

         Σημειώνουμε ότι ο συνάδελφος συνδικαλιστής ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς και μοίρασε το υλικό πέραν του ωραρίου εργασίας του.

         Πρόκειται για πρωτοφανή δίωξη που δε θα μείνει αναπάντητη από το συνδικαλιστικό κίνημα και που ασφαλώς δεν πρόκειται να περάσει. Ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, χτυπούν τους αγώνες και τους αγωνιστές επειδή ακριβώς φοβούνται τη δύναμη του λαού, τη δύναμη των αγώνων.

         Ο ισχυρισμός του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης ότι δεν επιτρέπεται η διακίνηση έντυπου υλικού που έχει σχέση με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας στα σχολεία χωρίς την έγκριση του Διευθυντή είναι, τόσο αστείος, όσο και επικίνδυνος και γι’ αυτό δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

        Με τις διώξεις αυτές έχουν στόχο να φοβίσουν γενικά, όποιον τους αμφισβητεί και όποιον αντιστέκεται. Θέλουν σχολεία “ανοιχτά στην κοινωνία”(των χορηγών), αλλά αποστειρωμένα από το “μικρόβιο” της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

 

         Η Συνέλευσή μας καλεί τον Περιφερειακό Διευθυντή Πελοποννήσου και το Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας να σταματήσουν εδώ και τώρα την απαράδεκτη δίωξη. Να την αποσύρουν οριστικά.

 

 

 

 

ΛΑΜΙΑ                 3/2/2013

Ψήφισμα συμπαράστασης


Ψήφισμα συμπαράστασης

 

     Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπ/κών Πρωτ/μιας Εκπ/σης Φθιώτιδας  καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση για συνδικαλιστικούς λόγους μέσω της μη ανανέωσης της σύμβασης της ειδικής παιδαγωγού Γαϊτανίδου Άννας από την ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων). Η Γαϊτανίδου Άννα έχει  πλούσια συνδικαλιστική δράση, καθώς είναι γραμματέας του Δ.Σ. του κλαδικού σωματείου ειδικής αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής) και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν με σύμβαση ορισμένου χρόνου που ανανεωνόταν διαρκώς.

 

  Η εργαζόμενη τον προηγούμενο μήνα είχε προβεί σε εξώδικο μαζί με άλλους συναδέλφους της προκειμένου να υπερασπιστεί το κεκτημένο να μην εργαστούν τις ημέρες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όπως ίσχυε επί δεκαετίες στην ΕΛΕΠΑΠ.

 

  Η διοίκηση της ΕΛΕΠΑΠ προφανώς προσπαθεί να τρομοκρατήσει με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους και να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης ώστε να μην αντιδράσουν στα σχέδια της για ατομικές συμβάσεις εργασίας και μειώσεις στους μισθούς, καθώς στους επόμενους μήνες λήγουν οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού.

 

   Η απόλυση της Γαϊτανίδου έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά σειρά απολύσεων, μη ανανεώσεων συμβάσεων και τρομοκρατίας στους χώρους της ειδικής αγωγής και της ψυχικής υγείας, αλλά και σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

 

   Ζητάμε την ανανέωση της σύμβασης της Γαϊτανίδου Άννας.

 

ΛΑΜΙΑ                 3/2/2013