Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

      Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπ/κών Πρωτ/μιας Εκπ/σης Φθιώτιδας καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δίωξη του συνδικαλιστή Ανδρέα Γιαννόπουλου, πρώην μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Αρκαδίας.

         Ο συνάδελφος Ανδρέας Γιαννόπουλος διώκεται -κι όμως είναι αλήθεια- επειδή μοίρασε στους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης την Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στο Κοινοβούλιο για τα προβλήματα και τις μεγάλες ελλείψεις στα Μουσικά Σχολεία και ταυτόχρονα την έδωσε και σε ένα εκπρόσωπο του 15μελούς των μαθητών.

         Κατηγορείται, επίσης, επειδή κλιμάκιο νέων που τον συνόδευε μοίρασε στους μαθητές κατά την ώρα του διαλλείματος ανακοίνωση-κάλεσμα με πολιτικοσυνδικαλιστικό περιεχόμενο που καλούσε στο συλλαλητήριο της Ομοσπονδίας Γονέων στα Μουσικά Σχολεία την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013, ώρα 10:00π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας.

         Σημειώνουμε ότι ο συνάδελφος συνδικαλιστής ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς και μοίρασε το υλικό πέραν του ωραρίου εργασίας του.

         Πρόκειται για πρωτοφανή δίωξη που δε θα μείνει αναπάντητη από το συνδικαλιστικό κίνημα και που ασφαλώς δεν πρόκειται να περάσει. Ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, χτυπούν τους αγώνες και τους αγωνιστές επειδή ακριβώς φοβούνται τη δύναμη του λαού, τη δύναμη των αγώνων.

         Ο ισχυρισμός του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης ότι δεν επιτρέπεται η διακίνηση έντυπου υλικού που έχει σχέση με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας στα σχολεία χωρίς την έγκριση του Διευθυντή είναι, τόσο αστείος, όσο και επικίνδυνος και γι’ αυτό δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

        Με τις διώξεις αυτές έχουν στόχο να φοβίσουν γενικά, όποιον τους αμφισβητεί και όποιον αντιστέκεται. Θέλουν σχολεία “ανοιχτά στην κοινωνία”(των χορηγών), αλλά αποστειρωμένα από το “μικρόβιο” της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

 

         Η Συνέλευσή μας καλεί τον Περιφερειακό Διευθυντή Πελοποννήσου και το Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας να σταματήσουν εδώ και τώρα την απαράδεκτη δίωξη. Να την αποσύρουν οριστικά.

 

 

 

 

ΛΑΜΙΑ                 3/2/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου