Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγώνες των αγροτών


Ψήφισμα συμπαράστασης

στους αγώνες των αγροτών

 

       Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπ/κών  Πρωτ/μιας  Εκπ/σης Φθιώτιδας  δηλώνει   τη  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ της  στους  αγρότες  που για μια ακόμα φορά βγήκαν στα  μπλόκα του αγώνα, σε πολλές περιοχές της χώρας.

      ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ  τη  κυβέρνηση  που  αντιμετωπίζει τον αγώνα των αγροτών με  κλούβες, ΜΑΤ, χημικά, καταστολή.

     Μετά τα ΜΑΤ στη Χαλυβουργία, την επιστράτευση  των απεργών του ΜΕΤΡΟ  και των ναυτεργατών, τη καταστολή κατά των αγροτών, αποδεικνύεται ότι ο μοναδικός δρόμος που απέμεινε στη κυβέρνηση για να επιβάλλει  τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, είναι η τρομοκρατία και η καταστολή.
Οι αγρότες εξεγείρονται και έχουν δίκιο γιατί :

·        Οι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με την συντονισμένη αντιαγροτική επίθεση του τρίτου Μνημονίου  και  της ΕΕ (νέα ΚΑΠ 2014-2020) τόσο στο εισόδημα τους , με την υπερδιόγκωση του κόστους παραγωγής και τη μείωση των τιμών των προϊόντων τους, όσο και με τις αυξήσεις στο φόρο, τα χαράτσια και τις εισφορές τους.

·        Η κυβέρνηση , με ευρωπαϊκές εντολές , επιδιώκει  την  παράδοση  της αγροτικής γης  στις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια.

·        Μας παραδίνουν όλους στη σκλαβιά των μεγάλων επιχειρήσεων, τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση.

       Ο αγώνας των εργαζόμενων  και των  αγροτών  πρέπει να είναι κοινός.

Μόνο έτσι μπορεί να σαρωθεί αυτή η πολιτική.

Μόνο έτσι μπορούν οι αγρότες να μείνουν αφεντικά στη γη τους, οι εργάτες να γίνουν αφεντικά στα όσα αυτοί και μόνο αυτοί παράγουν και μέχρι σήμερα τα κατακλέβουν οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους.

 

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπ/κών  Πρωτ/μιας  Εκπ/σης Φθιώτιδας χαιρετίζει το δίκαιο αγώνα των αγροτών.

    Οι εκπαιδευτικοί καλούμε όλο το λαό να σταθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών. Καλούμε  όλο το λαό να παλέψουμε  μαζί, για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής συγκυβέρνησης – Ε.Ε. – Μνημονίου.

    Ο δρόμος  του  αγώνα  θα  σπάσει την τρομοκρατία και το φόβο που πάνε να επιβάλλουν στη κοινωνία.

 

ΛΑΜΙΑ   3-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου