Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


 

Λαμία, 9/9/2013

 

ΠΡΟΣ

Τα μέλη μας

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί  όλους  τους  συναδέλφους  των  σχολικών  μονάδων  σε  έκτακτη  Γενική  Συνέλευση  την  Τρίτη  10  Σεπτεμβρίου  στις  6.30 μ.μ.  στην  αίθουσα  του  εργατικού  κέντρου  Φθιώτιδας  με  θέμα: Συζήτηση  για  τα  προβλήματα  και  προτάσεις  συναδέλφων  για  μορφές  αγώνα.

    Το  Δ.Σ.  της  ΔΟΕ  κάλεσε  σε  κύκλο  έκτακτων  Γ.Σ.  όλους  τους  συλλόγους  και  σε ολομέλεια  προέδρων  την  Πέμπτη  12/9.

    Η κυβέρνηση,  μετά το πολυνομοσχέδιο - νέο μνημόνιο που επέβαλε την αύξηση του ωραρίου στην Δ.Ε., προώθησε μέσα στο κατακαλόκαιρο, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, διαθεσιμότητα - απόλυση μονίμων δημοσίων υπαλλήλων. Με την αιφνιδιαστική κατάργηση 52 ειδικοτήτων από τα τεχνικά λύκεια, μπήκαν στην κατηγορία της διαθεσιμότητας/απόλυσης 2.500 εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας. Με την καθιέρωση υποχρεωτικών μεταθέσεων και μετατάξεων σε όλο το δημόσιο, 3.495 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων της δευτεροβάθμιας μετακινήθηκαν υποχρεωτικά στην πρωτοβάθμια, οι περισσότεροι με το «πιστόλι στον κρόταφο».

   Η καμπάνα ηχεί πλέον εκκωφαντικά και στέλνει πολλαπλά μηνύματα για τις ραγδαίες εξελίξεις που θα ακολουθήσουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της εκπαίδευσης.

    Ενδεικτικά, ο υπολογισμός σε ενδεχόμενη λίστα διαθεσιμότητας, θα γίνει με βάση μόρια όπου ο ΑΣΕΠ ως τρόπος πρόσληψης βαθμολογείται με 30 και η επετηρίδα με …5. Για φέτος, ελάχιστες  αποσπάσεις , 10.000 αναπληρωτές λιγότεροι, μηδενικοί διορισμοί, 6000  κενά  στην  πρωτοβάθμια  ακάλυπτα. Επίσης  πρόσφατη εξαγγελία του Αρβανιτόπουλου για επανακαθορισμό της έννοιας της οργανικότητας των εκπαιδευτικών μέσα στο Σεπτέμβριο (Έθνος, Κυριακή 25/8), κυνήγι κεφαλών των «επίορκων», «αδυνατούντων»… Όλα αυτά τα μέτρα, που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, υποτίθεται ότι γίνονται στο όνομα του χρέους. Όμως, η έκταση της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής είναι τεράστια: το επίπεδο του χρέους ξεπερνάει πλέον τα 321 δις ευρώ, ποσοστό 175% του ΑΕΠ όταν προ μνημονίων και ΔΝΤ κυμαινόταν σε επίπεδο περίπου 130%. Αντίστοιχα, τα επίσημα στοιχεία για την ανεργία, δείχνουν για το Μάη του 2013, 1.381.088 άνεργους ή 27,6% και στους νέους το 64,9% !

  Σε αυτή τη συγκυρία οι εργαζόμενοι καλούνται να αφυπνιστούν και να οργανώσουν ένα σκληρό, παρατεταμένο αγώνα ζωής και θανάτου για την ίδια τη ζωή τους, τα δικαιώματά τους και τα δικαιώματα των παιδιών τους.

    Σε αυτόν τον παρατεταμένο αγώνα υπάρχουν και ιδιαίτερες στιγμές αγωνιστικής έκρηξης και σύγκρουσης. Μια τέτοια στιγμή εκτιμούμε ότι μπορεί να είναι ο Σεπτέμβρης. Υπάρχουν ενδείξεις που οδηγούν σε μια τέτοια εκτίμηση :

·        Η επίθεση στη β/θμια με την αύξηση ωραρίου, τις διαθεσιμότητες, τις μετατάξεις και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις και η απόφαση  για αγωνιστικές  κινητοποιήσεις  της βάση των καθηγητών.

·        Η συνεχιζόμενη αντίσταση των εργαζόμενων της ΕΡΤ που δείχνει ιδιαίτερη αντοχή.

·        Η επίθεση στην υγεία  και η αναστάτωση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

·        Οι ομάδες εργαζομένων που βρίσκονται ήδη σε αγωνιστική τροχιά (σχολικοί φύλακες, Ομοσπονδία διοικητικών ΑΕΙ-ΤΕΙ, ΕΒΟ, κλπ)

  Συναδέλφισσες   συνάδελφοι,

    Στο όνομα των μνημονίων  τώρα πλέον  διακυβεύεται  το δικαίωμά μας στην εργασία. Μπροστά μας ανοίγεται μια ευκαιρία.

    Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας πρέπει να μπουν τώρα στη μάχη. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δοθεί μια αποφασιστική σύγκρουση.

    Στην  Έκτακτη  Γενική  μας  Συνέλευση  είναι απαραίτητη , και η παρουσία όλων μας ώστε να υπάρξει απαρτία για  την  εγκυρότητα  της  όποιας  απόφασης , και  η  κατάθεση  προτάσεων  και  απόψεων  από  όσους  συναδέλφους  επιθυμούν.

    Ο  λόγος  ανήκει  σε  όλα  τα  μέλη  του  Συλλόγου.

            

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ.

 

 

                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 


 


 

            ΤΣΑΠΑΛΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                         ΚΑΙΛΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου