Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ψήφισμα-Δελτίο Τύπου για Δίωξη Συναδέλφου


                      Ψήφισμα-Δελτίο Τύπου  για Δίωξη Συναδέλφου

 

 

     Το τελευταίο χρονικό διάστημα μια σειρά εκπαιδευτικών , ανά τη χώρα,  τέθηκαν ή απειλούνται με  αργία. Παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία της «αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός και εκτός υπηρεσίας»  και χωρίς τελική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου ή άλλη δικαστική ετυμηγορία (ούτε καν πρωτόδικη) σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του μνημονιακού νόμου 4093/12.


     Πρόκειται για μια ευθεία προσβολή στο νομικό πολιτισμό και παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου τεκμηρίου της αθωότητας.


     Την προηγούμενη εβδομάδα ο δάσκαλος σε Ειδικό σχολείο της Λάρισας Στέφανος Γκουλιώνης παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο  με την κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας, με  κίνδυνο την άμεση απόλυσή  του. Συγκεκριμένα η υπόθεσή του αφορά συμμετοχή  του σε  διαμαρτυρία  ενάντια  στην  αντιλαϊκή πολιτική   όπου  και  συνελήφθη. Αποτελεί  στην  ουσία  πολιτική  δίωξη και  απαγόρευση  κάθε διαμαρτυρίας.


      Το Δ.Σ του Σ.Ε.Π.Ε Φθιώτιδας θεώρει πως στόχος της κυβέρνησης είναι η παράγωγη επίορκων εκπαιδευτικών, που θα οδηγηθούν στην απόλυση, και η  ποινικοποίηση κάθε αντίδρασης των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων γενικότερα (ακόμη και διατύπωσης γνώμης) στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και την αντιλαϊκή πολιτική.


                                                   ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  


 να σταματήσουν οι αυθαίρετες και στοχευμένες διώξεις και να καταργηθεί ο μνημονιακός νόμος που θυμίζει άλλες εποχές.


 

 

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ.

 

 

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 ΒΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ   ΓΚΟΡΤΣΑΛΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου