Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 19/4/2013 ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ


Αρ. Πρωτ:2066
Αθήνα 20/3/2013
 
Προς
1. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Κοιν.
1. Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
2. Π.Ε.Σ.Ε.Α.
3. Μ.Μ.Ε.
 

Ο ΑΠΡΙΛΗΣ ΤΟΥ 2013 ΜΗΝΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 19/4/2013

 

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ διαπιστώνει – για άλλη μια φορά – την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο χώρος της ειδικής Αγωγής. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν αρκετά κενά σε εκπαιδευτικούς (σε τμήματα ένταξης και σε παράλληλες στηρίξεις),  σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

Εδώ και μια δεκαετία  οι απόφοιτοι των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Ειδικής Αγωγής της χώρας μας, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς λειτουργικές ανάγκες στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Εργάζονται κάθε χρόνο στα Ειδικά Σχολεία, στα Τμήματα Ένταξης, στις δομές της Ειδικής Αγωγής, μόνο ως συμβασιούχοι / αναπληρωτές (ΠΕ61 – ΠΕ 71) καθότι ποτέ δε διορίστηκαν είτε μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής (προκηρύχθηκε δυο φορές αλλά ακυρώθηκε) είτε μέσω της πολύχρονης προϋπηρεσίας τους (εκατοντάδες έχουν συμπληρώσει 30μηνο).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·                     Να λήξει η ομηρία των συναδέλφων αναπληρωτών.

·                     Να γίνει τώρα διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τους αποφοίτους των Π.Τ.Ε.Α.

ΖΗΤΑΜΕ από το Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής:

·                     Να ισχύσει στους πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής το ίδιο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για όλους τους αναπληρωτές της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

·                     Να αλλάξει τώρα με Προεδρικό Διάταγμα η καταστροφική διάταξη του Ν.3699/2008 όπου οι διδακτορικοί/μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών προηγούνται του βασικού τίτλου σπουδών στην Ειδική Αγωγής και της προϋπηρεσίας.

Η συγκεκριμένη διάταξη οδηγεί στην κατάργηση των πανεπιστημιακών πτυχίων της χώρας μας και στην άνθιση μιας «βιομηχανίας» μεταπτυχιακών στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιταλία, κ.α. Αν δεν αλλάξει αυτή η διάταξη φέτος, υπάρχει ο κίνδυνος να κατακλυστεί του χρόνου η Ειδική Αγωγή από εκατοντάδες ανθρώπους που ποτέ δεν μπήκαν  σε Ειδικό Σχολείο, Τμήμα Ένταξης, κτλ. και να μείνουν άνεργοι οι εκπαιδευτικοί που εδώ και 11 χρόνια εργάζονται στην Ειδική Αγωγή.

            Για όλα τα παραπάνω το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει το μήνα Απρίλιο ως «Μήνα Ειδικής Αγωγής» και διοργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο, για τα θέματα της Ειδικής Αγωγής, την Παρασκευή 19 του Απρίλη 2013 και ώρα 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι.

Για το λόγο αυτό και για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού, ταυτόχρονα καλεί τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους να κηρύξουν, όπου χρειαστεί, επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι της επαρχίας να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα προχωρήσει και στην εκμίσθωση λεωφορείων για τη μεταφορά των συναδέλφων, εφόσον υπάρχει ικανός αριθμός συμμετεχόντων και μετά από επικοινωνία με τους κατά τόπους συλλόγους εκπαιδευτικών.

            Στο συλλαλητήριο που πρέπει να δώσει ηχηρή απάντηση στις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή και τους γονείς. Η προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι δείγμα πολιτισμού και κοινωνίας και μας αφορά ΟΛΟΥΣ.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου