Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Ενημερωτικό 16


 

 

 

Λαμία, 11 .3. 2013

               Αρ. πρωτ.52

 

ΠΡΟΣ

Τα μέλη μας
 
Κοιν.:   1. κ. Δ/ντή Π.Ε. Φθ/δας
2. κ.κ. Αιρετούς   
 
 
 
                                                                               Ενημερωτικό  16

 

 

Θέμα 1ο: Είσπραξη του υπολοίπου της συνδρομής

 

      Όπως σας είχαμε ενημερώσει το Δεκέμβριο, το υπόλοιπο της συνδρομής  θα συγκεντρωθεί  αυτή τη χρονική περίοδο και μέχρι τρεις ημέρες πριν την τακτική Γενική Συνέλευση  του Μαΐου -Ιουνίου .

      Σας θυμίζουμε ότι η καταβολή της  μπορεί να γίνει με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό : Eurobank 0026-0274-37-0100052452 (και αποστολή του παραστατικού και  των  ονομάτων  με FAX στο σύλλογο) ή στο γραφείο του συλλόγου ατομικά ή ομαδικά κατά σχολείο .

      Διευκρινίζουμε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων στη συνέχεια , ότι σύμφωνα με το καταστατικό της ΔΟΕ ,οι συνάδελφοι που δεν θα έχουν καταβάλει ολόκληρο το ποσό ( 36 ευρώ ),  δεν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος στην τακτική Γενική Συνέλευση του Μαΐου -Ιουνίου και   να ψηφίσουν στις εκλογές των αντιπροσώπων για τη συνέλευση της Ομοσπονδίας.   

      Σε μια περίοδο που ο κλάδος μας αλλά και όλα τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα δεχόμαστε μια βάρβαρη επίθεση διαρκείας, μόνο με τη συμμετοχή μας στα συλλογικά όργανα, τις προτάσεις μας, τις επιλογές μας και  τους αγώνες μας , μπορούμε να επηρεάσουμε τις εξελίξεις στον συνδικαλισμό , στην πολιτική και στην κοινωνία.

 

 Θέμα 2ο  :  Παρέμβαση αιρετού για την είσπραξη της συνδρομής 

     Με επιστολή του προς τους συναδέλφους, στις 5.3.13, ο αιρετός κ. Μητσόπουλος πήρε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει και να καταθέσει στη Δ/νση Π.Ε. Φθιώτιδας υπεύθυνες δηλώσεις τους για την παρακράτηση της συνδρομής.

     Σύμφωνα με το καταστατικό -  η είσπραξη της συνδρομής είναι θέμα του Δ.Σ. ή της Γενικής Συνέλευσης. Όφειλε, όπως κάνει κάθε μέλος του Δ.Σ. και κάθε συνάδελφος που σέβεται τα συλλογικά του όργανα, να καταθέσει την πρότασή του προς συζήτηση στο Δ.Σ. του συλλόγου μας.  Ήδη έχουμε ασχοληθεί με το θέμα της  συνδρομής σε πέντε ( ! ) συνεδριάσεις, έχουμε πάρει αποφάσεις και δεν έχουμε αντίρρηση να το ξανασυζητήσουμε αν τεθεί .  

     Το Δ.Σ. του συλλόγου θεωρεί ότι η ενέργειά του κ. Μητσόπουλου είναι τουλάχιστον άστοχη. Είναι πέρα κι έξω από τις αρμοδιότητες του αιρετού και με την κίνησή του προσπαθεί  να  υποκαταστήσει το Δ.Σ. του συλλόγου.

     Η κριτική είναι σεβαστή κι απαραίτητο συστατικό της δημοκρατίας. Άλλο όμως η κριτική κι άλλο ένας συνάδελφος να αυτοανακηρύσσεται σε Δ.Σ.

 

Θέμα 3ο: Απάντηση στους αιρετούς  για τις αποζημιώσεις της ΔΟΕ

       Με επιστολή μας προς την ομοσπονδία είχαμε απαιτήσει, σεβόμενοι τα χρήματα των συναδέλφων μας, οι αποζημιώσεις που  προέβλεπε για τις μετακινήσεις των  αιρετών στην Αθήνα,  να υπολογιστούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και των προέδρων, ελαχιστοποιώντας το κόστος.

       Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι  η αποζημίωση για τη μετακίνηση αιρετών και  προέδρων τοπικών συλλόγων αλλά και των μελών του Δ.Σ. της ΔΟΕ  είναι προσφορά στις συλλογικές δράσεις για τις οποίες πρέπει να καλύπτονται μόνο τα πραγματικά έξοδα που αποδεικνύονται με παραστατικά.   

      Αντί όμως να  μας απαντήσει η ΔΟΕ  , ανέλαβαν αντ’ αυτής να απαντήσουν ο αιρετός ΠΥΣΠΕ κ. Χριστόπουλος και ο αιρετός ΑΠΥΣΠΕ κ. Παπαχρήστος. Την αποζημίωσή τους δεν την όρισαν οι ίδιοι. Άρα η ευθύνη δεν είναι δική τους .  

      Καλούμε τους συναδέλφους αιρετούς να περιοριστούν στα καθήκοντα και στις αρμοδιότητές τους. Ευθύνη τους είναι να ενημερώνουν τον κλάδο  για τις θέσεις τους και τις αποφάσεις των ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ αντίστοιχα. 

    

 Θέμα 4ο : Επιτροπή καταστατικού

          Την Τρίτη 12-3-2013 και ώρα 20.00 θα συνεδριάσει στα γραφεία του Συλλόγου μας η επιτροπή καταστατικού.

 

Θέμα 5ο: Μεταφορά  γραφείων  Συλλόγου

      Σας  κάνουμε  γνωστό  ότι  τα  γραφεία  του  συλλόγου  θα  μεταφερθούν  έως  το  τέλος  του  μήνα  στην  Πλατεία  Πάρκου. Παρακαλούμε  αν  υπάρχουν  συνάδελφοι  που  θα  ήθελαν  να  βοηθήσουν  στην  μετακόμιση  με  όχημα  ή  εθελοντική  εργασία  να  το  δηλώσουν  στα  μέλη  του  Δ.Σ.  

 

                                                            Για το Δ.Σ.

 

        Ο Πρόεδρος                                         Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

   Βαγγελός Στέφανος                            Γκορτσαλής Χρήστος

                                                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου