Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΔΟΕ-Ανακοίνωση-Για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας


 
Αθήνα 12/10/2012
 
Προς
Τους συναδέλφους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας
Το Δ.Σ.  του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ «Κ. Σωτηρίου»
Κοιν : Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
 
 
Ανακοίνωση

Για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας

 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε αφού έλαβε υπόψη του, το έγγραφο με απ 46-8/10/12 του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Κ. Σωτηρίου» και τις ενυπόγραφες καταγγελίες των συναδέλφων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας (που έφτασαν στη ΔΟΕ) και αφορούν αυθαιρεσίες και παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων εκ μέρους της διευθύντριας του παραπάνω σχολείου, εκφράζει τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους του συγκεκριμένου σχολείου και δηλώνει:

·                     Η δημοκρατία και η ελευθερία στο χώρο του σχολείου είναι κατακτήσεις δεκαετιών του κλάδου μας και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχτούμε διαδικασίες επιβολής απόψεων και προτάσεων που κινούνται εκτός θεσμικού πλαισίου και στρέφονται κατά των συναδέλφων.

·                     Ο Διευθυντής του σχολείου, οφείλει να διαφυλάττει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων,  όπως αυτά έχουν διατυπωθεί από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε, και ο κάθε συνάδελφος να μην εκτελεί αυθαίρετες προφορικές εντολές αλλά να τις ζητάει εγγράφως και σε κάθε περίπτωση να επικοινωνεί με τα μέλη του τοπικού  Δ.Σ., όταν διαπιστώνει αυθαιρεσίες απ’ όπου κι αν προέρχονται. Υπενθυμίζουμε ότι οι διευθυντές των σχολείων είναι συνάδελφοι με αυξημένες ευθύνες και συνεργάτες του Συλλόγου Διδασκόντων. Ο Σύλλογος Διδασκόντων όμως είναι το κυρίαρχο όργανο σε κάθε σχολείο.

·                     Μέσα στο εφιαλτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας και κατά συνέπεια στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, οι σύλλογοι διδασκόντων πρέπει να με πνεύμα ομόνοιας, συναδελφικής αλληλεγγύης και συνεργασίας να αντιμετωπίζουν τις επιθέσεις που δέχεται το δημόσιο σχολείο ξεπερνώντας προσωπικές αντιπαραθέσεις και φιλοδοξίες.

·                     Καλούμε τη διευθύντρια του σχολείου να συνεργαστεί, σύμφωνα και με το θεσμικό πλαίσιο, με συναδελφικό πνεύμα με τον Σύλλογο Διδασκόντων, ώστε να επικρατήσει ηρεμία στη λειτουργία της σχολικής μονάδας για το καλό της εκπαίδευσης και των παιδιών.

 

Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου