Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ενημερωτικό 25


Αριθμ. Πρωτ: 4

Λαμία, 9/1/201

Ενημερωτικό  25

ΠΡΟΣ

Τα μέλη μας

  

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Βιώνουμε τα τελευταία χρόνια την εφαρμογή της πιο σκληρής πολιτικής απέναντι στον εργαζόμενο, απέναντι στον πολίτη αυτής της χώρας. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές οδηγούν σταδιακά στη διάλυση γενικά όλων των κοινωνικών αγαθών και ειδικά στην αποδόμηση του δημόσιου σχολείου. Η διάλυση του δημόσιου σχολείου μεθοδεύεται με νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις  και την κατάργηση των μόνιμων διορισμών, με  την  αλλαγή  της  οργανικής  θέσης (σχολική  μονάδα  αντί  υπουργείο), με νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, με την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, με την όλο και μεγαλύτερη περικοπή της κρατικής επιχορήγησης των σχολικών μονάδων, με την πλήρη αδιαφορία του κράτους για τις δυσκολίες που βιώνουν οι οικογένειες και οι ίδιοι οι μαθητές μας (ανεργία, απολύσεις,  υποσιτισμός κ.α.)  
Μέσα σε αυτό το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο έρχεται η κυβέρνηση να θεσπίσει μια δήθεν αξιολόγηση δίχως διαβούλευση με τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία, δίχως να λάβει υπόψη το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής που η ίδια διόρισε, δίχως να λέει τους πραγματικούς λόγους της θέσπισης αυτής της αξιολόγησης.
Η αξιολόγηση αυτή στοχεύει μονάχα στην επίτευξη των μνημονιακών επιταγών, για μείωση των κοινωνικών δαπανών, για περιορισμό των εκπαιδευτικών, για μείωση γενικότερα της απασχόλησης. Παράλληλα επενδύει στον αυταρχισμό, στον συγκεντρωτισμό, στην πειθάρχηση των εκπαιδευτικών στο σχολείο που ονειρεύονται οι θιασώτες του σχολείου της αγοράς και φυσικά στη δημιουργία “αποδιοπομπαίων τράγων” για όλα τα δεινά του δημόσιου σχολείου, για τις αστοχίες της εφαρμοζόμενης εκπαιδευτική πολιτική. Κι αυτό θα γίνει με τη δημιουργία ενός νέου τύπου κοινωνικού αυτοματισμού, όπου ο πραγματικός αυτουργός θα κρύβεται πίσω από το θύμα του (δημόσια εκπαίδευση, εκπαιδευτικοί, σχολικές μονάδες και μαθητές).
Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και σε από κοινού συλλογική δράση για να μην περάσουν τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας, της κυβέρνησης και της Τρόικας.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Το Δ.Σ του συλλόγου στη συνεδρίαση της 8ης Ιανουαρίου ομόφωνα καθόρισε και εξειδίκευσε τα μέτρα και τη δράση ενάντια στην αξιολόγηση, που θα αναπτύξουμε υλοποιώντας τις αποφάσεις του Συλλόγου και της έκτακτης Γ.Σ. Το  επόμενο  διάστημα  θα  αφιερωθεί  στον  αγώνα  ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης, τη χειραγώγηση, την ομηρία, τις απολύσεις, τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Για  το  λόγο  αυτό :
·        Ενημερώνουμε  τους συλλόγους διδασκόντων για την αξιολόγηση, τις θέσεις του συλλόγου και του εκπαιδευτικού κινήματος. Για την καλύτερη ενημέρωση όλων των συναδέλφων ζητούμε από τους συναδέλφους Διευθυντές να πραγματοποιηθούν κοινές συνεδριάσεις του Συλλόγου διδασκόντων με μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας.
·        Υλοποιούμε την ομόφωνη απόφασή μας για  συλλογή υπογραφών από κάθε σχολική  μονάδα  και  για  την  κατάργηση  της  προτεινόμενης  αξιολόγησης  και  του  μπλοκαρίσματος  των  σεμιναρίων  για  την  αυτοαξιολόγηση. Τα  κείμενα  που κυκλοφορούν σε κάθε σχολική μονάδα  πρέπει  να  υπογραφούν  το  συντομότερο  δυνατόν. Έως  σήμερα  έχουμε  παραλάβει  τα  κείμενα  από  23  σχολικές  μονάδες (7 Δημ. Σχολεία  και  νηπιαγωγεία ) και  έχουμε  συγκεντρώσει  200  υπογραφές. Την ευθύνη για τη συλλογή των υπογραφών έχει ο Σύλλογός μας και μόνο.
·        Είμαστε έτοιμοι για να μπλοκάρουμε τα σεμινάρια για την αξιολόγηση, όποτε επιχειρηθούν να πραγματοποιηθούν. Για την πλήρη κάλυψη όσων καλούνται να συμμετάσχουν στα σεμινάρια της αξιολόγησης, αλλά και την μαζική παρουσία συναδέλφων στο μπλοκάρισμά τους, o Σύλλογός μας θα κηρύξει στάσεις εργασίας για τις ημέρες και ώρες που θα επιχειρηθούν να διεξαχθούν τα σεμινάρια. Επίσης θα αξιοποιηθεί και η στάση εργασίας της ΔΟΕ.
·        Συναντιόμαστε  με τους συναδέλφους μας Διευθυντές και  προϊσταμένους των σχολικών  μονάδων  του νομού  μας  την Τετάρτη 15 Γενάρη στις 6.30 στο 7ο  Δ.Σ. Λαμίας, για να χαράξουμε κοινούς δρόμους αντίστασης απέναντι στα μέτρα της αξιολόγησης και τον εφιάλτη του επαγγελματικού μας αφανισμού.
·        Επιδιώκουμε  συνάντηση  με  τους  συναδέλφους  Σχολικούς  Συμβούλους  του  νομού  ώστε  να  διερευνήσουμε  προθέσεις  και  να  καταθέσουμε  τις  δικές  μας  προτάσεις.
·        Οργανώνουμε  εκδήλωση  με  αφορμή  την  αξιολόγηση  με  εισηγητή  διακεκριμένο  πανεπιστημιακό. Θα  υπάρξει  αναλυτική  ενημέρωση  για  τον τόπο  και  τον  χρόνο.

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ.

               

   Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

        ΤΣΑΠΑΛΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                    ΚΑΙΛΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου