Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜEΟΛΟΙ –ΟΛΕΣ  ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜE
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Από τους ηρωικούς αγώνες των εργατών στο Σικάγο το 1886, η 1η Μάη αποτελεί διαχρονικά την αφετηρία για την κατάκτηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης.
Δεκαετίες μετά οι εργαζόμενοι ζουν τα τελευταία χρόνια τη βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου. Ζουν την καρατόμηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους. Ζουν την επιστροφή τους σε εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα.
Στόχος των πολιτικών που επιβλήθηκαν τα τελευταία κυρίως χρόνια είναι η κατάργηση του 8ώρου, των Συλλογικών Συμβάσεων, των δικαιωμάτων στην εργασία, την Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Είναι, δηλαδή, η κατάργηση δικαιωμάτων που δεν χαρίστηκαν, αλλά κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακριά διαδρομή του Εργατικού Κινήματος.
Τα μνημόνια αποτέλεσαν το εργαλείο, προκειμένου η χώρα μας να μπει σε ένα συνεχώς ανατροφοδοτούμενο κύκλο οικονομικής ύφεσης και μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας να οδηγηθούν στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Χιλιάδες απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μεγάλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αυξήσεις φόρων και χαράτσια, κατάργηση δομών του κοινωνικού κράτους, κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων κλπ.
Απέναντι σ΄ αυτές τις πολιτικές αναπτύχθηκαν μεγάλοι εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες. Οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και οι άνεργοι στη χώρα μας αντιστάθηκαν αποφασιστικά απέναντι στις πολιτικές της ακραίας λιτότητας. Ο ανυποχώρητος αγώνας τους συνέβαλε αποφασιστικά στην απονομιμοποίηση αυτών των πολιτικών, που οδήγησαν στην εξάπλωση της φτώχιας, της ανεργίας, στην ένταση του αυταρχισμού και στην κατάργηση  δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Ο ίδιος ανυποχώρητος αγώνας θα συνεχιστεί ενάντια στην επιχειρούμενη, με τελεσίγραφα και εκβιασμούς, προσπάθεια της ΕΕ,  της ΕΚΤ και του ΔΝΤ να συνεχιστεί η επιβολή μνημονιακών πολιτικών.

Οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, οι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι επιστήμονες, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και οι άνεργοι θα συνεχίσουν να διεκδικούν:

- Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.

- Διαγραφή του χρέους, που αποτελεί όρο για την επιβίωση της χώρας, του λαού και των εργαζομένων.

- Αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας προς όφελος του λαού και όχι για τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

- Επανάκτηση του ελέγχου Δημόσιων Επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος.

- Κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μέτρων που ψηφίστηκαν τόσο κατά την περίοδο των μνημονίων, όσο και κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών.

- Αύξηση των μισθών και των συντάξεων και επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών διαπραγματεύσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

- Ριζική αλλαγή του φορολογικού συστήματος, το οποίο με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει, αλλά και με τη φοροδιαφυγή, τη φοροαποφυγή, τη φοροκλοπή και ταυτόχρονα με εξοντωτικά φορολογικά μέτρα σε βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων και των επαγγελματιών, υπηρετεί τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ της χώρας μας.

- Προώθηση όλων των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων για την κατάργηση των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης και για την κατοχύρωση  σταθερής και μόνιμης εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

- Διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων για τις καταστροφές που προκάλεσε η χιτλερική θηριωδία στη χώρα μας.

 - Κατοχύρωση της ανεξαρτησίας, της Εθνικής Κυριαρχίας, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και αλληλεγγύης στη χώρα μας, με προτεραιότητα στις ανάγκες και τα δικαιώματα των ανέργων, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, του λαού και της νεολαίας.

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά,
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
 Όλες και όλοι στην Απεργία
 την Παρασκευή  1η Μάη 2015
 Συλλαλητήριο στις 11:00 πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

ΙΔΡΥΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Α..Δ.Ε.Δ.Υ.ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.                                                                      Λαμία,  27.4.15
                                                    ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
             ΙΔΡΥΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Α..Δ.Ε.Δ.Υ.
 Με στόχο το συντονισμό, την ενότητα και την κοινή πορεία των εργαζομένων  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24.4.15, στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας η  συνέλευση των αντιπροσώπων συλλόγων και σωματείων του Δημόσιου Τομέα  για την ίδρυση Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Ακολούθησαν  αρχαιρεσίες για τη στελέχωση των οργάνων του Ν.Τ. στις οποίες συμμετείχαν πέντε συνδυασμοί.
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ    Δ.Υ.                   35      ψήφους,          4        έδρες
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ (Δ.Α.Κ.Ε.)        16      ψήφους,          2        έδρες
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ     Δ.Υ.       (Δ.Η.Σ.Υ.)          5       ψήφους,         0        έδρες
Π.Α.Μ.Ε.  Δ. Υ.                                                                    10      ψήφους,          1        έδρα
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ Δ.Υ.                                16       ψήφους,         2        έδρες
Για την Εκτελεστική Γραμματεία εκλέγονται :
Βαγγελός                     Στέφανος              ( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ )
 Γυπαράκη                   Δέσποινα                                              ‘’
 Ντούσγος                    Κωνσταντίνος                                      ‘’
 Μαντέ                         Μαρία                                                    ‘’ 
Παπαχρήστος             Αθανάσιος                                      (Δ.Α.Κ.Ε.)
Κοτρώνης                    Γεώργιος                                                 ‘’
Αλιμήσης                     Ιωάννης                    (  ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ )
Παλέτσος                     Ευθύμιος                                                ‘’
Αστραπέλλου              Ξανθή                                               Π.Α.Μ.Ε. 
Για την  Ελεγτική Επιτροπή εκλέγονται :
Κωνσταντίνου          Παναγιώτα              ( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ )      
Γκορτσαλής              Χρήστος                                            (Δ.Α.Κ.Ε.)         
Προύσαλης              Δημήτριος                    (  ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ )

Τα μέλη της  Εκτελεστικής Γραμματείας θα συνεδριάσουν για τη συγκρότηση σε σώμα την Τετάρτη, 29.4.15, ώρα 8.00 το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας ( 1ος όροφος, γραφείο Ε.Λ.Μ.Ε).
                 Η Εκτελεστική Γραμματεία Ν.Τ.  Φθιώτιδας  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


 

Λαμία, 23/4/2015

 

ΠΡΟΣ

Τα μέλη μας

 

ΑΝΑΒΟΛΗ   ΕΚΤΑΚΤΗΣ   ΓΕΝΙΚΗΣ   ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 

                                                                   
      Σας  ενημερώνουμε  ότι  η  έκτακτη  Γενική  Συνέλευση  του  Συλλόγου  μας ,της  Δευτέρας  27  Απριλίου , αναβάλλεται  και  θα  πραγματοποιηθεί  μόλις  κατατεθεί  σε  ολοκληρωμένη  μορφή  το  κείμενο του πολυνομοσχεδίου  για  την  εκπαίδευση.  


ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΒΑΓΓΕΛΟΣ  ΣΤΕΦΑΝΟΣ                                         ΚΑΙΛΑΣ  ΚΩΣΤΑΣΕπιστολή στους ΣυλλόγουςΠροσωρινή Εκτελεστική Γραμματεία                                             Λαμία, 20.4.15
Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Φθιώτιδας

                               Επιστολή στους Συλλόγους

Παρακαλούμε τα Δ.Σ. των συλλόγων-σωματείων να μεταβιβάσουν άμεσα στους εκλεγμένους αντιπροσώπους  τους (και στα αναπληρωματικά μέλη τους) την πρόσκληση και το πρόγραμμα που σας επισυνάπτουμε, για τη συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Φθιώτιδας, το Σάββατο 25.4.15 και ώρα 09.00 , στο Εργατικό Κέντρο (Πλατεία Πάρκου, Λαμία).
Επίσης το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 24.4.15, στις 7.30 μ.μ. τα Δ.Σ. να προσκομίσουν-αν δεν το έχουν κάνει ήδη-  στο γραφείο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Υψηλάντου 29, όπου θα  συνεδριάσει η Προσωρινή Εκτελεστική Γραμματεία :
α) Αντίγραφα πρακτικών των αρχαιρεσιών αντιπροσώπων τους για το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και
β) Παραιτήσεις αντιπροσώπων που υποβλήθηκαν στα Δ.Σ.


                     
Η  Προσωρινή Εκτελεστική Γραμματεία
                       Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Φθιώτιδας