Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Τι πρέπει να κάνουν τα πολυθέσια σχολεία:



Αριθμ. Πρωτ: 31

Λαμία, 1/4/2014

 

ΠΡΟΣ

Τα μέλη μας

 

Τι  πρέπει  να  κάνουν  τα  πολυθέσια  σχολεία:
1.     Οι  σύλλογοι  διδασκόντων  ολοκληρώνουν  την διαδικασία σύνταξης και  υπογραφής  των πρακτικών με τα οποία αρνούνται την εθελοντική συγκρότηση των ομάδων εργασίας (σχετικό υπόδειγμα έχει αποσταλεί).Οι  διευθυντές  που  δεν  κάνουν  το πρακτικό  του  συλλόγου  και  ορίσουν  κατευθείαν  ομάδες  εργασίας  είναι  παράνομοι. Άμεσα  ενημερώνουμε  το  Σύλλογο  για  το  αποτέλεσμα  του  πρακτικού  με  FAX  ή  mail.
2.     Οι Διευθυντές αναγράφουν στο Βιβλίο Πράξεων του Διευθυντή όσα  αναφέρει  το  έγγραφο  της  ΔΟΕ (οδηγίες  νομικής  συμβούλου).
3.     Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, αφού πάρουν αντίγραφο της πράξης, θα πρέπει να συντάξουν έγγραφο με  όσα  αναφέρει  το  έγγραφο  της  ΔΟΕ  , συνολικά ή ο καθένας χωριστά, το οποίο θα καταθέσουν στο Διευθυντή του σχολείου (σε δύο αντίτυπα ώστε στο ένα από αυτά να προστεθεί ο αριθμός πρωτοκόλλου του σχολείου).
4.     Μετά τον ορισμό συγκρότησης των ομάδων οι συνάδελφοι μπορούν να επικαλούνται και την απόφαση της ΔΟΕ για στάση εργασίας όποτε καλούνται να συνεδριάσουν, αλλά κυρίως πρέπει να μη δεχτούν καμία παραβίαση του εργασιακού τους ωραρίου.
5.     Είναι απαραίτητο να τονίσουμε ότι καμία κίνηση μεμονωμένη δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί παρά μόνο έπειτα από συνεννόηση με τον Σύλλογο. Επίσης  για  κάθε  ερώτημα  ή  διευκρίνιση  απευθύνεστε  στα  μέλη  του  Δ.Σ.

Τι  πρέπει  να  κάνουν  τα  νηπιαγωγεία  και  τα  ολιγοθέσια  σχολεία:
    Οι εκπαιδευτικοί των ολιγοθέσιων σχολείων και των νηπιαγωγείων δεν είναι υποχρεωμένοι να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας (την πραγματοποίηση της γενικής εκτίμησης πραγματοποιεί η ολομέλεια του συλλόγου διδασκόντων) ούτε και να προχωρήσουν στη σύνταξη σχεδίων εργασίας (δείτε  σχετικά  στο  κείμενο  της  ΔΟΕ).
ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ.

                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

            ΤΣΑΠΑΛΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                 ΚΑΙΛΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου