Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΕΡΤ


 

            Καταγγέλλουμε την τρικομματική  συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) του "νόμος και τάξη", που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε, επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων, ξεκινώντας από  την ΕΡΤ. Παρά την αντίδραση των εργαζομένων της ΕΡΤ καθώς και εκατοντάδων εργαζομένων, σωματείων, ομοσπονδιών που στηρίζουν τον αγώνα τους, με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων κατέβασε τις κεραίες του αναλογικού σήματος της ΕΡΤ. Η πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας και εργοδοσίας είναι βαθιά αντεργατική  και πολλαπλασιάζει τις στρατιές των ανέργων. Η πολιτική του “Νόμος και Τάξη” μας θέλει υποταγμένους τη στιγμή που η δημόσια περιουσία παραδίδεται βορά στους ιδιώτες και  οι εργαζόμενοι συνθλίβονται.

            Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου της τρικομματικής κυβέρνησης  δίνει την δυνατότητα στους υπουργούς να καταργούν δημόσιους  οργανισμούς και δομές  της ευθύνης τους με ανεπανόρθωτες συνέπειες  για τα εργατικά δικαιώματα ,την κοινωνία,  και   την εθνική υπόσταση της χώρας , εξαιτίας της εμπλοκής της  στους ιμπεριαλιστικούς Νατοϊκούς και Ευρωπαϊκούς σχεδιασμούς.

'Ετσι οι 2.700 απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ήταν η αρχή, ακολουθούν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, 15.000 και πλέον  μόνιμοι και αναπληρωτές εκπ/κοί  οδηγούνται στην ανεργία. Τα πλεονάσματα, οι υποχρεωτικές  μετακινήσεις, οι απολύσεις και οι συγχωνεύσεις  περιμένουν τους εκπαιδευτικούς..

            Είναι η ίδια πολιτική που εφαρμόζεται  εδώ και χρόνια,  που συρρικνώνει τους  κλάδους του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα   και   καταδικάζει σε εξαθλίωση,  άγχος και αβεβαιότητα  και τελικά σε μόνιμη ανεργία  τους εργαζόμενους  προσθέτοντας νέες στρατιές στο πλευρό των 1.5 εκ. ανέργων της χώρας μας.

            Σ' αυτή την συγκυρία επιβάλλεται να απομονώσουμε τις φωνές που για μια ακόμη φορά καλλιεργούν τον λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό και προσπαθούν να στρέψουν τους υπόλοιπους εργαζομένους και άλλες κοινωνικές ομάδες εναντίον των εργαζομένων της ΕΡΤ, που δίνουν τη μάχη σήμερα ενάντια στην αντεργατική πολιτική.

            Εκφράζουμε την συμπαράσταση και  την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους της ΕΡΤ και τους καλούμε να μη σκύψουν το κεφάλι, να οργανώσουν τον αγώνα τους. Να αντισταθούν στην αντιλαϊκή λαίλαπα της κυβέρνησης που σήμερα ήταν η σειρά τους να έχει αυτούς στο στόχαστρο! Χρειάζεται αγώνας με αντοχή, αποφασιστικότητα και ταξική κατεύθυνση.  Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και των δημόσιων φορέων δεν είναι μόνοι τους.

            Καταδικάζουμε  τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ,που προχωρώντας σε νέο αυταρχικό κατήφορο  απειλεί με απόλυση όσους καθηγητές συμμετείχαν στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 13/6/2013 εναντίωσης στο κλείσιμο της ΕΡΤ, στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις δημοσίων οργανισμών, στις χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, με πρόσχημα ότι βρίσκονται σε καθεστώς επιστράτευσης.

Η οργάνωση της πάλης, ο συντονισμός των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενάντια στην ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση και τον εκφοβισμό  είναι μονόδρομος. 

Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις - Κανένας μόνος του.

Τελειωμό δεν θα έχουν τα βάρβαρα μέτρα αν δεν τους σταματήσουμε, αν δεν αντισταθούμε, αν δεν οργανώσουμε την πάλη μας και αν δεν ανατρέψουμε την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει ζωές και πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους». 

                                 ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ Σ.Ε.Π.Ε ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου