Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αριθμ. Πρωτ: 200

Λαμία, 23/12/2013

 

ΠΡΟΣ

Τα μέλη μας
ΜΜΕ

  

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

    Το  Δ.Σ.  του  Συλλόγου  μας  αισθάνεται  την  υποχρέωση  να  ευχαριστήσει  για  μια  ακόμη  φορά  τις  συναδέλφισσες  και  τους  συναδέλφους  της  Πολιτιστικής  Ομάδας  του  Συλλόγου  μας  για  την  εξαιρετική  χριστουγεννιάτικη  γιορτή  που  οργάνωσαν  το  Σάββατο  21  Δεκεμβρίου  για  τα  παιδιά  της  πόλης. Οι  πολυποίκιλες   δραστηριότητες , η  άψογη  οργάνωση  και  κυρίως  η  κατάθεση  αγάπης  δημιούργησε  τις  προϋποθέσεις  για  άριστο  αποτέλεσμα.
    Τις  προσπάθειες  των  συναδέλφων  δικαίωσε  η  παρουσία  εκατοντάδων  μαθητών  και  γονιών , που  με  την  παρουσία  και  τα  θετικά  τους  σχόλια  μας  δίνουν  κουράγιο  και  δύναμη  να  συνεχίσουμε  να  προσπαθούμε. Τους  ευχαριστούμε  για  την  παρουσία  τους.
    Τέλος  θα  θέλαμε  να  στείλουμε  τις  ευχές  μας  για καλές  γιορτές  σε  όλους  τους  εκπαιδευτικούς  που  δίνουν  σε  αντίξοες  συνθήκες  τη  μάχη  της  μόρφωσης  στις  σχολικές  μονάδες  και  στους  μικρούς  μαθητές  και  τους  γονείς  τους  που  με  συνεργασία , κατανόηση  και  υπομονή  στηρίζουν  το  έργο  του  δημόσιου  σχολείου.


            
ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ.


                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 


            ΤΣΑΠΑΛΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ             ΚΑΙΛΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ

ΔΟΕ-Παράταση ημερομηνίας συγκέντρωσης υπογραφών για αξιολόγηση


Αρ. Πρωτ. 489
Αθήνα 19/12/2013
Προς
Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.


Θέμα:  Παράταση ημερομηνίας συγκέντρωσης υπογραφών για αξιολόγηση
Έπειτα από το αίτημα πολλών συλλόγων και για την καλύτερη οργάνωση συγκέντρωσης των υπογραφών στο συγκεκριμένο κείμενο της Δ.Ο.Ε. ενάντια στην προωθούμενη αξιολόγηση, το Δ.Σ. της ΔΟΕ αποφάσισε να παρατείνει την ημερομηνία κατάθεσής τους από τους συλλόγους προς τη ΔΟΕ μέχρι και την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι η συγκέντρωση των υπογραφών έχει μεγάλη αξία ως μέσο πίεσης προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ώστε να συνειδητοποιήσει την αντίθεση των εκπαιδευτικών σε μια αξιολόγηση που όχι μόνο δεν θα προσφέρει στην κατεύθυνση της βελτίωσης του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου αλλά  αντίθετα θα κατηγοριοποιήσει σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς και θα οδηγήσει στην μισθολογική – βαθμολογική καθήλωση και στις απολύσεις. Με τον αγώνα μας «ακυρώσαμε» στην πράξη τα σεμινάρια αυτοαξιολόγησης που προωθούσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και συνεχίζουμε τις δράσεις ενημέρωσης της κοινωνίας.


ΔΟΕ

Αρ. Πρωτ. 490
Αθήνα 19/12/2013
Προς
1.Υπουργείο Παιδείας
   Διεύθυνση Σπουδών Π.Ε.
2.Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.


Έλεος !! Ας μάθουν στο Υπουργείο Παιδείας πότε τελειώνουν τα τρίμηνα

Με εγκύκλιο η οποία έφθασε στα σχολεία με ημερομηνία 17/12/2013 το Υπουργείο Παιδείας δίνει οδηγίες στους Διευθυντές των σχολείων που με φετινή απόφαση έγιναν ΕΑΕΠ σχετικά με τη βαθμολογία των νέων διδακτικών αντικειμένων.
Συγκεκριμένα λέει στα σχολεία, εκ των οποίων πολλά ήδη έχουν δώσει βαθμολογία στους μαθητές αφού το α’ τρίμηνο έχει λήξει, ότι τα αντικείμενα αυτά δεν θα πρέπει να βαθμολογηθούν.
Ας μάθουν επιτέλους στο Υπουργείο Παιδείας πότε λήγουν τα τρίμηνα στα σχολεία ώστε να μπορέσουν να ρυθμίσουν σωστά το χρόνο στον οποίο θα δίνουν οδηγίες σχετικά με τη βαθμολόγηση  των μαθημάτων. Τους πληροφορούμε επίσης, επειδή δείχνουν ότι δεν το γνωρίζουν ότι η α’ και η β’ τάξη ούτως ή άλλως  δεν βαθμολογούνται.
Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος είναι άκυρη με βάση την ημερομηνία έκδοσής της και ότι αν μη τι άλλο η Διεύθυνση Σπουδών του Υπουργείου θα πρέπει να την αποσύρει.


Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ



 

Λαμία, 16/12/2013


                                           


Μια πινελιά… στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της πόλης μας!

Σας προσκαλούμε στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, που ετοιμάσαμε με αγάπη για σας τα παιδιά της πόλης μας, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 στο 4ο-9ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, από 10:30 π.μ-14:30 μ.μ.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
10:30π.μ.-11:00π.μ.:      Κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας
                                        απ και όχι μόνο… από τη Διασχολική Χορωδία.

11:00π.μ.-13:00μ.μ.:      Χριστουγεννιάτικο μακιγιάζ- Κατασκευές - 
Στολίδια – Ευχόδεντρo
11:15π.μ.-11:45μ.μ.:      Αφήγηση-Δραματοποίηση:
                                         «Το ποντικάκι που ήθελε ν’ αγγίξει ένα
                                         αστεράκι» του Ε.Τριβιζά
                                        «Η Υπηρέτρα» διήγημα του Α. Παπαδιαμάντη

12:00μ.μ.-12:45μ.μ.:         Κουκλοθέατρο
                                      «Σεραφείμ, ο άγγελος των Χριστουγέννων»

13:00μ.μ.-13:30μ.μ.:      Τα παιδιά τραγουδούν
                                      «Οι καλικάντζαροι....έρχονται!!!!!»

Χορευτικά θα μας συνοδέψουν οι ILLUSIONS!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  ν. Φθιώτιδας