Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΠΕΦΘ -- ΕΛΜΕ


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ               
Πλ. Πάρκου 13 ΤΚ 35100  ΛΑΜΙΑ
Τηλ. - Fax 2231028807  
Ιστοσελίδα: http://elmefth.blogspot.gr
                  
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ            
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ               
Πλ. Πάρκου 13,  35100 Λαμία                   
Τηλ. Fax: 2231021280
 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

    Η στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο επιθέσεων και δολοφονιών κατά μεταναστών, συνδικαλιστών και δημοκρατικών πολιτών από μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης της  « Χρυσής Αυγής».

       Εκεί όπου το μνημονιακό πολιτικό σκηνικό της κρίσης οδηγεί στην αποσάθρωση των κοινωνικο-πολιτικών δομών , χτίζεται ταυτόχρονα και «η θεωρία  των δύο άκρων» η οποία τροφοδοτεί και καλύπτει την εγκληματική δράση της  Χ.Α.

    Το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα, μέρους του οποίου είμαστε κι εμείς οι εκπαιδευτικοί, αντιπαλεύει τις φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές.

   Αγωνίζεται με απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες εναλλακτικές μορφές αγώνα για την ακύρωση των πολιτικών της τρόικας, του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε.

   Παράλληλα και οι Ομοσπονδίες ( ΟΛΜΕ- ΔΟΕ) και οι τοπικοί σύλλογοι (ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ Φθιώτιδας) στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

   Στα πλαίσια αυτά  καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς , τους νέους και τις νέες , τους γονείς κι όλους τους πολίτες να πάρουν μέρος στην  ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ     ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  την Τετάρτη  25 Σεπτεμβρίου 2013 , στις 8.00 το βράδυ  , στην Πλ. Πάρκου.

    Στη χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία αλλά βίωσε και τις συνέπειες του φασισμού, περιφρουρούμε  τους δημοκρατικούς θεσμούς.

ΣΙΩΠΗ                ΣΗΜΑΙΝΕΙ              ΣΥΝΕΝΟΧΗ

ΔΕΝ           ΘΑ          ΠΕΡΑΣΕΙ        Ο           ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΕΛΜΕ  Φθιώτιδας         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΣΕΠΕ Φθιώτιδας

 

 

Ευθύμιος Παλέτσος                                         Γιώργος Τσάπαλης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αριθμ. Πρωτ: 168

Λαμία, 24/9/2013

 

ΠΡΟΣ

Μέλη  μας
 

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


 

        Το  Δ. Σ.  του  Συλλόγου  Εκπαιδευτικών  Φθιώτιδας  σας  ενημερώνει  ότι  η  συμμετοχή  την  πρώτη  ημέρα  της  απεργίας  ήταν  6%

      Υπενθυμίζουμε  ότι  την  Τετάρτη  25  Σεπτεμβρίου  πραγματοποιούμε  Γενική  Συνέλευση  στην  αίθουσα  του  Εργατικού  Κέντρου  Φθιώτιδας  ώρα  5.30  το  απόγευμα  για  να  αποφασίσουμε  την  παραπέρα  πορεία  του  αγώνα  μας.

     

      Επίσης  στα  πλαίσια  της  ενημέρωσης  των  γονέων  και  κηδεμόνων  των  μαθητών  των  σχολικών  μονάδων  μας  εκτυπώσαμε  το  γράμμα  της  ΔΟΕ  προς  τους  γονείς  και  σας  καλούμε  να  το  μοιράσετε  σε  όλους  τους  μαθητές.

     Αντίγραφα  παραλαμβάνει  κάθε  σχολική  μονάδα  από  το  τυπογραφείο  του  κ. Τσαβού  Ηλία  διεύθυνση  Ροζάκη  Αγγελή  42  Λαμία  και  τηλέφωνο  2231034141

 

 

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ.

                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 

 

 

            ΤΣΑΠΑΛΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                        ΚΑΙΛΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-Δ.Ο.Ε


Αρ. Πρωτ.177
                      Αθήνα 24/9/2013
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ

ΣΤΟ ΑΠΥΣΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ               

Η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και των «δορυφόρων» της ξεπέρασε κάθε όριο.

                Μετά την προκλητική στάση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, που δεν αποδέχθηκε κοινό αίτημα των Δ.Σ. Δ.Ο.Ε. και ΟΛΜΕ για συνάντηση κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας στις 23/9/2013, ήρθε η σειρά του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής κ. Γκίνη να συνεχίσει το ρεσιτάλ της αλαζονείας και της «βαρβαρότητας».

                Στη σημερινή (24/9/2013) συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε στις 7:00 π.μ. η Δ.Ο.Ε. στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής με σκοπό να σταματήσει: α) την άδικη διαδικασία των μετακινήσεων συναδέλφων εκτός του ΠΥΣΠΕ που ανήκουν οργανικά και β) την απόπειρα επιβολής καθεστώτος «διαθεσιμότητας» στην εκπαίδευση, ο Περιφερειακός Διευθυντής:

1. Ζήτησε την επέμβαση των ΥΜΕΤ προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στην περιφέρεια και των συναδέλφων που υπόκεινται σε πρωτοφανή ταλαιπωρία και διωγμό. Τους «επιστράτευσε» να καταστείλουν την ειρηνική διαδήλωση και συγκρούστηκαν με τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

2. Αγνόησε το αίτημα συνάντησης της Δ.Ο.Ε. και παρά την αποχώρηση των δυο (2) αιρετών εκπροσώπων μας του ΑΠΥΣΠΕ (Ματθαίου και Χρόνη) συνέχισε απτόητος τη διαδικασία που προσβάλλει τον εκπαιδευτικό κόσμο.

                Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει γι’ αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά τον Περιφερειακό Διευθυντή Αττικής και την παρουσία και την απρόκλητη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

                Καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συσπείρωση και αγώνα  και δηλώνει ότι θα καταγγείλει συνδικαλιστικά και θα προσβάλλει νομικά τις άδικες και παράνομες διαδικασίες μετακίνησης εκπαιδευτικών της Π.Ε. 

Τέλος καλεί αύριο 25/9/2013 και ώρα 7:00 π.μ. τους συναδέλφους έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής σε παράσταση διαμαρτυρίας που στόχο έχει να μη συνεδριάσει το ΑΠΥΣΠΕ και να μην μετακινηθούν συνάδελφοι εκτός του ΠΥΣΠΕ.   

  

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. 
Αρ. Πρωτ.175
Αθήνα 22/9/2013
Προς
Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.
ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ 22-9-2013
  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη σημερινή ανοιχτή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας των Προέδρων κι αφού έλαβε υπόψη του τις αποφάσεις και τις απόψεις που κατατέθηκαν αλλά και την ασφυκτική κατάσταση που έχουν δημιουργήσει στην εκπαίδευση οι αντιεκπαιδευτικές ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και του διοικητικού μηχανισμού, αποφάσισε τα παρακάτω:
  • Καλεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς οι οποίοι βρίσκονται στη διάθεση των Π.Υ.Σ.Π.Ε. και καλούνται από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, αυθαίρετα στα πλαίσια των μεθοδεύσεων της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, να συμπληρώσουν δηλώσεις τοποθέτησης ώστε να μετακινηθούν σε άλλα Π.Υ.Σ.Π.Ε., να μην υποβάλλουν δηλώσεις ώστε να μη νομιμοποιήσουν την εκτός λογικής και νόμου διαδικασία. Επειδή πολλοί συνάδελφοι, αισθανόμενοι την πίεση και το φόβο που δημιουργούν οι αποφάσεις της διοίκησης, παραπλανήθηκαν κι έχουν ήδη υποβάλει δηλώσεις, μπορούν πριν τη λήξη της προθεσμίας να αιτηθούν την ανάκλησή τους.
   Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προχωρώντας και στη νομική αντιμετώπιση της διαδικασίας καλεί τους συναδέλφους να ασκήσουν ατομικά αίτηση ακύρωσης κατά των αποφάσεων των Περιφερειακών Διευθυντών και κατά των ατομικών αποφάσεων που πρόκειται να εκδοθούν. Οι αιτήσεις αυτές μέσω των τοπικών Συλλόγων θα πρέπει άμεσα να έρθουν στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. που θα αναλάβει να τις προωθήσει σε κοινό δικόγραφο με την αίτηση που θα ασκήσει ως συνδικαλιστική οργάνωση στα πλαίσια της υπεράσπισης των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των μελών της.
   Στα ίδια πλαίσια το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προχωρά στην, εκ των προτέρων, αποστολή εξώδικων προς τη διοίκηση όπου θα εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους θεωρεί την όλη διαδικασία καταχρηστική (Επισυνάπτεται σχετική γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου κ. Τσίπρα)
   Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επικαιροποιώντας προηγούμενη απόφασή του καλεί τους αιρετούς εκπροσώπους του Κλάδου στα Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Π.Υ.Σ.Π.Ε. καθώς και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν ως διορισμένα μέλη να αποτρέψουν με τη στάση τους τις συνεδριάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων για την αυθαίρετη μετακίνηση των εκπαιδευτικών, μπλοκάροντας κάθε τέτοια διαδικασία. 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
η άσκηση ένδικων μέσων είναι ένας από τους τρόπους  αντίστασης κατά των αυθαιρεσιών της διοίκησης.
Σας καλούμε όλους
σε μαζική συμμετοχή σε όλες τις αγωνιστικές - απεργιακές δράσεις αυτής της εβδομάδας και συγκεκριμένα:
  • Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 23/9/2013 στις 12.30 από κοινού με την ΟΛΜΕ αλλά και σε κάθε άλλη παρόμοια συγκέντρωση σε όλη την Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό το Δ.Σ. κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας ( τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες του πρωινού και τις τρεις πρώτες του απογευματινού κύκλου) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων.
  • Στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Την Τρίτη συμμετέχουμε μαζικά στο πανεργατικό συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ 10.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος , καθώς και στα κατά τόπους συλλαλητήρια. Την ίδια ημέρα συμμετέχουμε στις παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα (για την Αττική 7.00 π.μ. στην Περ/κή Δ/νση Αττικής, Τσόχα 15-17, Αθήνα) ενάντια στις αυθαίρετες μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Παρόμοιες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν και την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.
  • Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 13.00 στα Προπύλαια καθώς και στο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ, στην πλατεία Συντάγματος στις 6:00 μμ.
  • Στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων που θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου (δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας) όπου θα αποφασιστεί η συνέχιση των κινητοποιήσεων. Οι αποφάσεις θα πρέπει να στέλνονται άμεσα στη Δ.Ο.Ε. ώστε το Δ.Σ. να τις συνεκτιμήσει με τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία και να προχωρήσει στην εκτίμηση για την πραγματοποίηση Ολομέλειας Προέδρων.
Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
   Ο Πρόεδρος                                           Ο Γενικός Γραμματέας
Κόκκινος Χαράλαμπος                                         Κικινής Θανάσης


 

ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-Δ.Ο.Ε.


ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει τον, αυθαίρετο και κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, τρόπο με τον οποίο Διευθυντές Εκπαίδευσης προχωρούν στην τοποθέτηση υπεράριθμων εκπαιδευτικών.

  Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στη Δ.Ο.Ε. τόσο στην Α’ Διεύθυνση Π.Ε. της Αθήνας όσο και σε πολλές ακόμα Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, δεν εφαρμόζονται τα όσα προβλέπονται από τα Π.Δ. 50 και 100 σε σχέση με τις παραπάνω τοποθετήσεις. Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης τοποθετούν μόνοι τους εκπαιδευτικούς δίχως να καλούν, όπως οφείλουν, το Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε συνεδρίαση επικαλούμενοι «έκτακτες» συνθήκες !!!

  Είναι φανερό ότι οι ενέργειες αυτές εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο αυθαιρεσίας που δημιούργησε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ με το απαράδεκτο έγγραφο με το οποίο έθεσε τη λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου, αλλά και κάθε υποστηρικτικής εκπαιδευτικής δομής, υπό την αίρεση της δημιουργικής λογιστικής στην εκπαίδευση, με την κατασκευή «πλεοναζόντων» εκπαιδευτικών. Στα ίδια πλαίσια εντάσσεται και η διαδικασία με την οποία μεθοδεύεται η μετακίνηση των εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ σε άλλα ΠΥΣΠΕ στην Περιφέρεια Αττικής αλλά και σε άλλες Περιφέρειες εκπαίδευσης.

  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει  τις αυθαιρεσίες της διοίκησης και τα στελέχη εκπαίδευσης που τις ενεργούν. Καταγγέλλει, όμως, κυρίως τον πυρήνα αυτών των μεθοδεύσεων που είναι η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για την αποσάθρωση του δημόσιου σχολείου και η μετατροπή των λειτουργών του σε «ευέλικτο» προσωπικό που θα υπηρετεί τους αριθμούς και όχι την εκπαίδευση των μαθητών.

  Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, έστω και τώρα, να συνειδητοποιήσει το μέγεθος των προβλημάτων που προκαλεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική που ακολουθεί και να δώσει εντολή για τη λειτουργία της εκπαίδευσης σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες που ισχύουν.

  Δηλώνουμε πως δεν αποδεχόμαστε όλες αυτές τις αυθαίρετες ενέργειες για την ακύρωση των οποίων θα χρησιμοποιήσουμε κάθε συνδικαλιστικό αλλά και νομικό μέσο.

  Καλούμε τους εκπαιδευτικούς που τοποθετούνται  αυθαίρετα να καταθέτουν ενστάσεις στα ΠΥΣΠΕ και τα ΑΠΥΣΠΕ και να συμμετέχουν μαζικά σε όλες τις συγκεντρώσεις που οργανώνονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

 

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γενικός Γραμματέας

 

           Κόκκινος Χαράλαμπος                                                           Κικινής Θανάσης

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ

24 & 25  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ  24  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ  ΔΙΑΚΟΥ

ΩΡΑ  11.00  ΤΟ  ΠΡΩΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ  25  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΣΤΟ  ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ

ΩΡΑ  5.30  ΤΟ  ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αριθμ. Πρωτ: 167

Λαμία, 23/9/2013

 

ΠΡΟΣ

Μέλη  μας
ΜΜΕ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


 

        Το  Δ. Σ.  του  Συλλόγου  Εκπαιδευτικών  Φθιώτιδας  λαμβάνοντας  υπόψη  τους  λόγους  και  την απόφαση  του  Δ.Σ.  της  ΔΟΕ  για  συμμετοχή  στην  48ωρη  απεργία  της  ΑΔΕΔΥ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, καλεί  όλους  τους  συναδέλφους  σε  μαζική  στήριξη  και  της  απεργίας  και  των  προγραμματισμένων  δράσεων.

      Συγκεκριμένα , σας  καλούμε  την  Δευτέρα  23  Σεπτεμβρίου  ώρα  7.00  το  απόγευμα  στην  αίθουσα  του  εργατικού  κέντρου  Φθιώτιδας  για  ενημέρωση  σχετικά  με  τα  προβλήματα  που  έχουν  προκύψει (αυθαίρετες  μετακινήσεις-τοποθετήσεις , κλείσιμο-συγχωνέυσεις  τμημάτων κλπ.) και  συζήτηση  ενίσχυσης  των  κινητοποιήσεων.

       Την  Τρίτη  24  Σεπτεμβρίου  πρώτη  μέρα  της  απεργίας  σας  καλούμε  σε  συγκέντρωση  και  συλλαλητήριο  μαζί  με  τα  άλλα  σωματεία  της  ΑΔΕΔΥ  και  της  ΓΣΕΕ   στην  Πλατεία  Διάκου  ώρα  11.00  το  πρωί.

      Την  Τετάρτη  25  Σεπτεμβρίου  σας  καλούμε  σε  Γενική  Συνέλευση  στην  αίθουσα  του  Εργατικού  Κέντρου  Φθιώτιδας  ώρα  5.30  το  απόγευμα  για  να  αποφασίσουμε  την  παραπέρα  πορεία  του  αγώνα  μας.

      Ο  αγώνας  θα  είναι  μακρύς  και  σκληρός. Η  επιτυχία  του  θα  εξαρτηθεί  από  τη  διάθεση  και  τη  συμμετοχή  όλων  μας.

 

 

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ.

                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 

 

 

            ΤΣΑΠΑΛΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                ΚΑΙΛΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αριθμ. Πρωτ: 165

Λαμία, 19/9/2013

 

ΠΡΟΣ

Μέλη  μας
ΜΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    Το  Δ. Σ.  του  Συλλόγου  εκπαιδευτικών  Φθιώτιδας  λαμβάνοντας  υπόψη  τις  αποφάσεις  που  έχει  εκδώσει  το  ΠΥΣΠΕ  Φθιώτιδας  έως  σήμερα  και  την  κατάσταση  που  έχει  διαμορφωθεί  στις  σχολικές  μονάδες  του  νομού  διαπιστώνει  τα  εξής :

Παρόλο  που  και  η  ηγεσία  του  Υπουργείου  Παιδείας  και  ο  Διευθυντής  Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης  Φθιώτιδας  είχαν  δεσμευθεί  ότι  οι  σχολικές  μονάδες  του  νομού  δεν  θα  αντιμετώπιζαν  κανένα  πρόβλημα  ελλείψεων  εκπαιδευτικών , δυστυχώς  καθημερινά  προκύπτουν  τέτοια  κενά.

·        Ολοήμερα  σχολεία  δεν  λειτουργούν

·        Τμήματα  τάξεων  συγχωνεύονται

·        Τμήματα  ένταξης «εξατμίζονται»  κατά  παράβαση  των  νόμων

·        Ο υποστηρικτικός  θεσμός  της  ενισχυτικής  διδασκαλίας  μαθητών  καταργείται

·        Συνάδελφοι  όλων  των  ειδικοτήτων  περιφέρονται  από  σχολείο  σε  σχολείο  με  προχειρότητα

·        Το  ειδικό  σχολείο  υπολειτουργεί  εφόσον  στελεχώνεται  προσωρινά  και  δίχως  πρόβλεψη  για  μόνιμο  προσωπικό

      Συγκεκριμένα  καταδικάζουμε  την  υποχρεωτική  μετακίνηση  συναδέλφου  από  την  οργανική  του  θέση  προς  σχολεία  που  δεν  ζήτησε  με  αίτησή  του.

      Καταδικάζουμε  την  μετακίνηση  και  τοποθέτηση  εκπαιδευτικών  σε  θέσεις  που  είχαν  κριθεί  λειτουργικά  υπεράριθμες.

      Καταδικάζουμε  τις  μετακινήσεις  εκπαιδευτικών  με  οργανική  θέση  στα  τμήματα  ένταξης , στο  ειδικό  σχολείο.

     Ζητούμε  την  άμεση  ανάκληση  των  παραπάνω  αποφάσεων  και  ενεργειών  και  δηλώνουμε  πως  θα  κινηθούμε  για  όλες  αυτές  τις  αποφάσεις  - και  όσες  μελλοντικές -  με  κάθε  συνδικαλιστικό  και  νομικό  μέσο.

     Καλούμε  τώρα  τον  Διευθυντή  Εκπαίδευσης  και  όλα  τα  μέλη  του  ΠΥΣΠΕ  Φθιώτιδας  να  αναλογιστούν  τις  ευθύνες  τους  και  τις  συνέπειες  των  ενεργειών  τους  στην  εκπαίδευση  και  τον  εκπαιδευτικό  κόσμο.

    Καλούμε  όσους  συναδέλφους  έχουν  οποιεσδήποτε  ενστάσεις  , αμφιβολίες  ή  προφορικές  εντολές  να  ενημερώσουν  το  Δ.Σ.  του  Συλλόγου  προκειμένου  να  στηριχθεί  το  αίτημά  του   με  οποιοδήποτε  τρόπο  συνδικαλιστικό  ή  νομικό.

     Καλούμε  όλους  τους  συναδέλφους  σε  συσπείρωση  μέσα  στους  συλλόγους  εκπαιδευτικών  των  σχολικών  μονάδων  σας  και  στον  Σύλλογο  Εκπαιδευτικών  Φθιώτιδας.

         

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ.

                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
            ΤΣΑΠΑΛΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                ΚΑΙΛΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ