Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Κοινοποίηση ψηφίσματος Γενικής Συνέλευσης


Αριθμ. Πρωτ: 147

Λαμία, 20/6/2013

 

ΠΡΟΣ

Διευθυντή Π.Ε. Φθιώτιδας
Τα μέλη μας
 

  


ΘΕΜΑ :  Κοινοποίηση  ψηφίσματος  Γενικής  Συνέλευσης

Σας  κοινοποιούμε  απόφαση  της  Γενικής  Συνέλευσης  προς  ενημέρωσή  σας.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 

      Tα τελευταία χρόνια έχει γίνει συνήθεια από τη διοίκηση να δίνονται προφορικές εντολές για θέματα που είτε προβλέπονται από τους νόμους είτε δεν προβλέπονται. Αυτό δημιουργεί προβλήματα , διότι σε πολλές περιπτώσεις μεταβιβάζονται ευθύνες σε εκπαιδευτικούς που δεν τους ανήκουν ή παρατηρούνται συγχύσεις στην εκτέλεση των εντολών.

      Ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, οι προφορικές  εντολές  ακόμη και για μετακινήσεις συναδέλφων  υποχρέωσαν το Δ.Σ του Συλλόγου να εκδώσει  σχετική ανακοίνωση και να κάνει παρέμβαση στη διοίκηση.

      Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας   ομόφωνα  ζητά  η   διοίκηση , όσες  εντολές  ή  παρεμβάσεις  επιθυμεί, να τις  κάνει γραπτά  και  πάντα  με βάση το γράμμα  και  το πνεύμα του νόμου.

Λαμία     30-5-2013

            

 

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ.

 

 

                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 


 


 

            ΤΣΑΠΑΛΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                        ΚΑΙΛΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ


 

 

σχετικά με την πρόθεση κατάργησης του 16ου Δημοτικού


Αριθμ. Πρωτ: 146

Λαμία, 20/6/2013

 

ΠΡΟΣ

Τα μέλη μας
Μ.Μ.Ε.

 


Ανακοίνωση

σχετικά με  την  πρόθεση  κατάργησης  του  16ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας

      Το  Δ.Σ.  του  Συλλόγου  Εκπαιδευτικών  Α/θμιας  Εκπαίδευσης  Φθιώτιδας  εκφράζει   την  πλήρη  αντίθεσή  του   με   την  πρόθεση  κατάργησης  του  16ου Δημοτικού  Σχολείου  Λαμίας. Θεωρεί  προσχηματικό  το  επιχείρημα  του  Περιφερειακού  Διευθυντή  Εκπαίδευσης  σχετικά  με  την  ανάγκη  χώρων για  το  νεοϊδρυθέν  πανεπιστημιακό τμήμα. Το  θέμα  της  στέγασης  του  πανεπιστημίου  δεν  μπορεί  και  δεν  έχει  καμία  σχέση  με  την  κατάργηση  ενός  ιστορικού  σχολείου  της  Λαμίας  σε  μια  ιδιαίτερα  ευαίσθητη  περιοχή.

      Η  αιφνιδιαστική  ανακοίνωση  της  πρόθεσης  του  περιφερειακού  Διευθυντή  Εκπαίδευσης  να  προτείνει  την  κατάργηση  της  σχολικής  μονάδας  φανερώνει  τουλάχιστον  την  έλλειψη  οποιουδήποτε  σχεδιασμού  από  πλευράς  πολιτείας  στα  θέματα  της  εκπαίδευσης. Ο  αιφνιδιασμός   επιδιώκει  το  σοκ  γονέων , μαθητών και εκπαιδευτικών  και  την  πλήρη  υποταγή  τους  στις  προθέσεις  της  διοίκησης.

     Θεωρούμε  ότι  η  προσπάθεια  κατάργησης  της  σχολικής  μονάδας  εντάσσεται  στο  γενικότερο  μνημονιακό  σχέδιο  περικοπών  της  τρικομματικής  κυβέρνησης   με  μόνο στόχο  την  δήθεν  εξοικονόμηση  πόρων.

      Συμπαραστεκόμαστε  στους  συναδέλφους  του  16ου  Δημοτικού  Σχολείου  Λαμίας  και  τους  καλούμε  να  μην  επηρεάζονται  και  να  μην  τρομοκρατούνται.

     Χαιρετίζουμε  την  απόφαση  της  Δημοτικής  Επιτροπής  παιδείας  και  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  του  Δήμου  Λαμιέων  για  την  διατήρηση  ως  έχει  του  16ου Δ.Σ. Λαμίας.

    Χαιρετίζουμε  την  στάση  του  Σύλλογο  γονέων  του  σχολείου   και  δηλώνουμε  ότι  θα είμαστε  στο  πλευρό  τους.

    Καλούμε  τους  γονείς  όλων  των  σχολείων  της  πόλης , τους  εκπαιδευτικούς  αλλά  και  γενικά  κάθε  κάτοικο  να  υπερασπίσει  το  δικαίωμα  μικρών  μαθητών  στη  μόρφωση.

         

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ.

 

                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 


 

            ΤΣΑΠΑΛΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                          ΚΑΙΛΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ


 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
ΟΠΩΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΑΚΑΜΕ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟ 16ο Δ.Σ. ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.!!!!!
24 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ 18 ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ 220 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/6/ 2013, ΣΤΙΣ 18.30΄ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΙΝΙΑΝΩΝ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΡΑΞΗ.
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

συμπλήρωση ερωτηματολογίου Σχολικών Συμβούλων


Αρ. Πρωτ:2334
Αθήνα 12/6/2013
 
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών  Π.Ε.

 

Ανακοίνωση

για τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου Σχολικών Συμβούλων

            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με αφορμή την αποστολή ερωτηματολογίων από Σχολικούς Συμβούλους σε κάποιες περιοχές της χώρας δηλώνει:

- Την πλήρη αντίθεση του στην προσπάθεια εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων γιατί συνδέεται με τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση – χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.

- Τα σχετικά ερωτηματολόγια των σχολικών συμβούλων τα οποία περιέχουν στοιχεία για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, την επίτευξη διδακτικών στόχων κλπ. αποτυπώνουν τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας οδηγούν στο σάρωμα των εργασιακών σχέσεων, σε υποχρεωτικές μετακινήσεις – μεταθέσεις και σε καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων.

Καλεί:

·                     Τους Συλλόγους διδασκόντων να αρνηθούν τη συμμετοχή στη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης

·                     Τους Σχολικούς Συμβούλους να αποσύρουν τα αντίστοιχα ερωτηματολόγια και να μη συμπράξουν στην προώθηση της αντιεκπαιδευιτκής πολιτικής.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΕΡΤ


 

            Καταγγέλλουμε την τρικομματική  συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) του "νόμος και τάξη", που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε, επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων, ξεκινώντας από  την ΕΡΤ. Παρά την αντίδραση των εργαζομένων της ΕΡΤ καθώς και εκατοντάδων εργαζομένων, σωματείων, ομοσπονδιών που στηρίζουν τον αγώνα τους, με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων κατέβασε τις κεραίες του αναλογικού σήματος της ΕΡΤ. Η πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας και εργοδοσίας είναι βαθιά αντεργατική  και πολλαπλασιάζει τις στρατιές των ανέργων. Η πολιτική του “Νόμος και Τάξη” μας θέλει υποταγμένους τη στιγμή που η δημόσια περιουσία παραδίδεται βορά στους ιδιώτες και  οι εργαζόμενοι συνθλίβονται.

            Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου της τρικομματικής κυβέρνησης  δίνει την δυνατότητα στους υπουργούς να καταργούν δημόσιους  οργανισμούς και δομές  της ευθύνης τους με ανεπανόρθωτες συνέπειες  για τα εργατικά δικαιώματα ,την κοινωνία,  και   την εθνική υπόσταση της χώρας , εξαιτίας της εμπλοκής της  στους ιμπεριαλιστικούς Νατοϊκούς και Ευρωπαϊκούς σχεδιασμούς.

'Ετσι οι 2.700 απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ήταν η αρχή, ακολουθούν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, 15.000 και πλέον  μόνιμοι και αναπληρωτές εκπ/κοί  οδηγούνται στην ανεργία. Τα πλεονάσματα, οι υποχρεωτικές  μετακινήσεις, οι απολύσεις και οι συγχωνεύσεις  περιμένουν τους εκπαιδευτικούς..

            Είναι η ίδια πολιτική που εφαρμόζεται  εδώ και χρόνια,  που συρρικνώνει τους  κλάδους του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα   και   καταδικάζει σε εξαθλίωση,  άγχος και αβεβαιότητα  και τελικά σε μόνιμη ανεργία  τους εργαζόμενους  προσθέτοντας νέες στρατιές στο πλευρό των 1.5 εκ. ανέργων της χώρας μας.

            Σ' αυτή την συγκυρία επιβάλλεται να απομονώσουμε τις φωνές που για μια ακόμη φορά καλλιεργούν τον λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό και προσπαθούν να στρέψουν τους υπόλοιπους εργαζομένους και άλλες κοινωνικές ομάδες εναντίον των εργαζομένων της ΕΡΤ, που δίνουν τη μάχη σήμερα ενάντια στην αντεργατική πολιτική.

            Εκφράζουμε την συμπαράσταση και  την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους της ΕΡΤ και τους καλούμε να μη σκύψουν το κεφάλι, να οργανώσουν τον αγώνα τους. Να αντισταθούν στην αντιλαϊκή λαίλαπα της κυβέρνησης που σήμερα ήταν η σειρά τους να έχει αυτούς στο στόχαστρο! Χρειάζεται αγώνας με αντοχή, αποφασιστικότητα και ταξική κατεύθυνση.  Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και των δημόσιων φορέων δεν είναι μόνοι τους.

            Καταδικάζουμε  τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ,που προχωρώντας σε νέο αυταρχικό κατήφορο  απειλεί με απόλυση όσους καθηγητές συμμετείχαν στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 13/6/2013 εναντίωσης στο κλείσιμο της ΕΡΤ, στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις δημοσίων οργανισμών, στις χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, με πρόσχημα ότι βρίσκονται σε καθεστώς επιστράτευσης.

Η οργάνωση της πάλης, ο συντονισμός των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενάντια στην ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση και τον εκφοβισμό  είναι μονόδρομος. 

Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις - Κανένας μόνος του.

Τελειωμό δεν θα έχουν τα βάρβαρα μέτρα αν δεν τους σταματήσουμε, αν δεν αντισταθούμε, αν δεν οργανώσουμε την πάλη μας και αν δεν ανατρέψουμε την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει ζωές και πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους». 

                                 ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ Σ.Ε.Π.Ε ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 

 

Απεργιακή συγκέντρωση


Αριθμ. Πρωτ:129

Λαμία, 12 .6 .2013

 

ΠΡΟΣ

Μέλη μας


                 


      


 

ΘΕΜΑ: Απεργιακή συγκέντρωση

 

        Στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ο σύλλογός μας συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση του Κοινού Παμφθιωτικού Μετώπου Φορέων και Σωματείων, την Πέμπτη 13.6.13 , στις 11.00, στην Πλατεία Διάκου.

     Χαιρετίζουμε, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, τη συμφωνία  των φορέων των δύο πλατειών (Πάρκου-Διάκου) για την πρώτη κοινή ενωτική πορεία και καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά.

     Για να μην συζητάμε αύριο τη δική σου απόλυση, αγωνιζόμαστε σήμερα μαζί με τους άλλους εργαζόμενους , για την  προάσπιση  των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την εφαρμογή του Συντάγματος ,  την ίδια τη  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.     

 

 

 

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ.

 

 

 

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

          ΒΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                                ΓΚΟΡΤΣΑΛΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

 

3η Συνάντηση με τους γονείς

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( Δημοτικών- Νηπιαγωγείων) προσκαλεί τους Συλλόγους Γονέων στην 3η μας συνάντηση την Τετάρτη, 12.6.13 , στις 7.00 μ.μ. στο 12ο Δημ. Σχολείο (ανηφορίζοντας από τη ΜΕΡΥΠ για ΄Αγιο Λουκά).
Για να μην υπάρξουν ξανά ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία μας και για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολικών μονάδων, πρέπει να ακουστεί και η δική μας φωνή !
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (Σ.Ε.Π.Ε.)
Σημ. Παρακαλούμε για άλλη μια φορά τις Διευθύντριες , τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των σχολικών μονάδων που δεν ανταποκρίθηκαν ακόμη, να απαντήσουν σε προηγούμενο αίτημά μας για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Έλλειψη εκπαιδευτικών


Αρ. πρωτ. 125

Λαμία,  4 .6. 2013

 

ΠΡΟΣ

Μέλη μας


ΕΠΕΙΓΟΝ

Θέμα: Έλλειψη εκπαιδευτικών

Προκειμένου να καταθέσουμε έγκαιρα τις προτάσεις μας για τον προγραμματισμό του νέου σχολικού έτους  ,  παρακαλούμε οι Δ/ντριες , οι Δ/ντές και οι Προϊστάμενοι σχολικών μονάδων να μας ενημερώσετε για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό  την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Ειδικότητα
ΚΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ
Σεπτέμβριος     2012
(ώρες διδασκαλίας)
ΠΟΤΕ
ΚΑΛΥΦΤΗΚΑΝ
(μήνας)
 
ΚΕΝΑ
ΜΑΪΟΥ
2013
Ώρες
διδασκαλίας
 
Δασκάλων
        
 
 
 
Αγγλικών
        
 
 
 
Γερμανικών
        
 
 
 
Γαλλικών
        
 
 
 
Φυσ. Αγωγής
 
 
 
 
Μουσικής
        
 
 
 
Θεατρικής Αγωγής
 
 
 
 
Εικαστικών
 
 
 
 
Πληροφορικής
 
 
 
 
Νηπιαγωγών
        
 
 
 
Ειδικής Αγωγής
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Επίσης  παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης έγινε αλλαγή της 2ης ξένης γλώσσας (τα Γερμανικά της Ε΄ αντικαταστάθηκαν με Γαλλικά στην  Στ΄ τάξη ή αντίστροφα)

 
 
Αρ. εκπ/κών
Ώρες διδασκαλ.
 
Από Γερμανικά σε Γαλλικά
 
 
 
 
Από Γαλλικά σε Γερμανικά
 
 
 
 
Δεν διδάχτηκε 2η ξένη γλώσσα
 
 
 
 

Σημ.   Α)  Παρακαλούμε οι  ελλείψεις των ολοήμερων τμημάτων να επισημανθούν με αστερίσκο ( π.χ.  1*) .

Β)  Να μας ενημερώσετε ,αν σας είναι εύκολο, εντός της εβδομάδας.

                                                    Για το Δ.Σ.

             Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

       Βαγγελός Στέφανος                                            Γκορτσαλής Χρήστος