Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΕΙΓΟΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                            Λαμία, 6.11.2012

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                                                                                                                 

Εργατικό Κέντρο Πλ. Διάκου 1                                              Αριθμ. Πρωτ: 58 

35100 Λαμία

Τηλ. Fax: 2231021280

e-mail: sepefth@gmail.com                                                        ΠΡΟΣ

http://sylekpfth.blogspot.gr                                       

                                                                                                Τα μέλη μας

 


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 

 

Απόψε διεξάγεται στη Βουλή η ψηφοφορία για τα μέτρα του 3ου Μνημονίου το οποίο μεταξύ των άλλων προβλέπει για μας :

 

Κατάργηση των δώρων  και του επιδόματος άδειας από 1.1.2013

 

Κατάργηση όλων των κοινωνικών επιδομάτων (κατάργηση του επιδόματος γάμου και  μείωση του επιδόματος τέκνων κατά τα 2/3 )

 

Μειώσεις στις συντάξεις έως και 25 %

 

Αύξηση, κατά 2 έτη, από 1/1/2013 του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης

 

Διαθεσιμότητα και  απόλυση των υπαλλήλων από το Δημόσιο

 

Το « διαφορετικό μείγμα πολιτικής» που υποσχόταν προεκλογικά ο κ. Σαμαράς  και η «αναγκαία επαναδιαπραγμάτευση των επαχθών και άδικων  μέτρων» που υπόσχονταν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης αποδεικνύονται πολιτική απάτη.

Σήμερα επιχειρούν νέα επιδρομή κατά των δικαιωμάτων μας, κατά των δικαιωμάτων όλων των λαϊκών στρωμάτων που στενάζουμε ήδη κάτω από τα βάρη των προηγούμενων αναποτελεσματικών και καταστροφικών επιλογών τους.

 

           Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι,

Ø  Η κοινωνία μας σταδιακά διαλύεται.

Ø  Οι άνεργοι έφτασαν το 1.200.000.

Ø  Φίλοι και συγγενείς μας -κάτω από το βάρος των χρεών- βάζουν λουκέτο στα καταστήματά τους και αναζητούν οποιαδήποτε δουλειά για να στηρίξουν την οικογένειά τους.

Ø  Μαθητές μας τρέφονται από συσσίτια.

Ø  Πολλά  σχολεία υπολειτουργούν και σε λίγο δεν θα ‘χουν ούτε θέρμανση. 

Ø  Περίπου 3.000 συνάνθρωποί μας- ανάμεσά τους και συνάδελφοί μας- έβαλαν τέλος στη ζωή τους μην αντέχοντας την προσβολή της αξιοπρέπειάς τους,

 

     Εμείς οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να κάνουμε πως δεν βλέπουμε αυτά που  συμβαίνουν γύρω μας. Καλυμμένοι πίσω από τις στερήσεις του ενός μισθού ή πίσω από την ασφάλεια ( για πόσο ακόμη άραγε;) των δύο μισθών δεν δικαιούμαστε να δηλώσουμε απόντες.

    Ως  παιδαγωγοί και διαμορφωτές συνειδήσεων, έχουμε πρώτοι από όλους το χρέος να υπερασπίσουμε ζωές ,ιδανικά, αξίες ,κοινωνικά δικαιώματα και πατρίδα. Έχουμε χρέος να είμαστε παρόντες στους αγώνες του λαού μας που διαδηλώνει σε όλη τη χώρα για να εμποδίσει την ψήφιση των νέων μέτρων και να προστατέψει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.  Ας αναλογιστεί  η καθεμιά και ο καθένας μας την ευθύνη του κι ας αναλάβει –τούτη την κρίσιμη ώρα- το  ατομικό του καθήκον .

 

 

Η ελάχιστη προσφορά μας είναι να βρεθούμε δίπλα στους δοκιμαζόμενους και αγωνιζόμενους ΄Ελληνες.  Στα συλλαλητήρια   που οργανώνουν τα συνδικάτα και τα σωματεία μας σε κάθε γωνιά της χώρας ( στη Λαμία σήμερα Τετάρτη ,στις 6 μ.μ. , στην Πλ. Διάκου). Να βρεθούμε μαζί και στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν , για να αποτρέψουμε την εφαρμογή τους , αν ψηφιστούν. Γιατί κάθε  νόμος αλλάζει, όταν το απαιτεί και το επιβάλλει η κοινωνία.

Ήρθε η ώρα να συναντηθούμε  οι άνθρωποι της ευθύνης, οι άνθρωποι  που μπορούν και «βλέπουν και πέρα από τη μύτη τους» .

 

                              «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος…»

 

                                                   ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΒΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                                           ΓΚΟΡΤΣΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Παρασκευή 9.11.2012 , στις 7.00 μ.μ. , στο γραφείο του συλλόγου μας, πραγματοποιείται συνάντηση των συναδέλφων - μελών της Πολιτιστικής Ομάδας με θέμα την οργάνωση εκδηλώσεων. Σας υπενθυμίζουμε ότι η Πολιτιστική Ομάδα παραμένει ανοιχτή για όσες-ους ενδιαφέρονται να την πλαισιώσουν.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ-48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΚΑΙ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012


ΚΑΛΕΣΜΑ   ΑΓΩΝΑ

ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΚΑΙ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

 Τα νέα μέτρα εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και γενικά τους απλούς πολίτες της χώρας, «μονιμοποιούν» τη λιτότητα, τη φοροαφαίμαξη πολιτικές που εκποιούν – ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία και τις επιχειρήσεις του δημοσίου. Διαλύουν τις δημόσιες υπηρεσίες που συνδέονται άμεσα με τη ζωή ,την υγεία, τη μόρφωση και την ασφάλεια του Ελληνικού λαού. Μέτρα και πολιτικές που εκτινάσσουν την ΑΝΕΡΓΙΑ και την ΥΦΕΣΗ χωρίς να εξασφαλίζουν τη σωτηρία της οικονομίας και της χώρας.

Μπροστά στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν ,ο λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση  της αντίστασης στα χέρια του .Μας κλέβουν την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ , μας κλέβουν την ίδια τη ΖΩΗ .          

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Νέοι, άνεργοι ,πρωτοβάθμια  σωματεία ,δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις , ενώσεις εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών, σύλλογοι συνταξιούχων, αγροτών και φοιτητών.

ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ

Την Τρίτη 6/11, στις 11 το πρωί στην ενωτική απεργιακή συγκέντρωση  στην Πλ. Διάκου.

Την Τέταρτη 7/11, στις 6 το απόγευμα  στο ενωτικό απεργιακό συλλαλητήριο Πλ. Διάκου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ  ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ.

ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ.
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ,ΤΗΝ Ε.Ε, ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

                                    ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ   ΓΕΝΙΚΟΣ   ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ  

ΕΡΓΑΤΙΚΟ   ΚΕΝΤΡΟ   ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ  , ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ,ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΟΠΥΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ ,ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ(ΤΟΠΙΚΗ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ),ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ.

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Οι δάσκαλοι της Στερεάς χορεύουν

Όπως με ενημερώσαν από το κανάλι, θα προβληθεί αυτό το Σαββατο και την Κυριακή 3&4/11/2012, το πρώτο μέρος από την 2η Περιφερειακή συναντηση χορευτικών ομαδων Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας που εγινε στη Λαμία στις 25 Μαϊου 2012 από την εκπομπή του Σταρ Κεντρικης Ελλαδας ''ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ'ʼ και από ωρα 13:30 έως 14:30.
Το δεύτερο μέρος το επόμενο Σαββατοκύριακο 10/11/2012.
μια μικρή γευση εδώ : http://www.dailymotion.com/video/xr6w9f_yy-yyyyyyyy-yyy-yyyyyyy-yyyyyyyy_news

48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ


 

Αθήνα, 31.10.2012

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
             adedy1@adedy.gr
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 263

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

   48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

 

Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (και στα πλαίσια των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου), εκτιμώντας αφ’ ενός την ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση της Ελληνικής κοινωνίας από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, και αφ’ ετέρου τα νέα μέτρα που κατατίθενται στη Βουλή, τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012, με τα οποία διευρύνεται και εντείνεται η κοινωνική βαρβαρότητα, η αδικία, η φτώχεια και η εξαθλίωση των εργαζόμενων και των κοινωνικά ασθενέστερων,

 

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

 

1.           Τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012, να πραγματοποιηθούν Συνελεύσεις σε όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου (Υπουργεία – Δήμους κτλ) και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στους χώρους εργασίας.

2.           Σύσκεψη όλων των εκλεγμένων στα Πρωτοβάθμια σωματεία και τις Δευτεροβάθμιες οργανώσεις στις 3:30 μ.μ., σε αίθουσα του θεάτρου «ΟΡΦΕΑΣ», Πανεπιστημίου 38 και Ιπποκράτους, προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας που ακολουθεί.

3.           48ωρη Γενική Απεργία, την Τρίτη και την Τετάρτη, 6 και 7 Νοεμβρίου 2012.

4.           Την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. να πραγματοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως.

5.           Την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 5:00 μ.μ. να καλέσει όλους τους φορείς της Ελληνικής κοινωνίας και τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, να ενισχύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων, στο Σύνταγμα, προκειμένου η προσπάθεια ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής της Τρόικας και της Κυβέρνησης να έχει, επιτέλους, θετικό αποτέλεσμα, με τη μη ψήφιση των νέων μέτρων.

6.           Την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στις περιφέρειες:

i.       Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη

ii.     Θεσσαλίας, στο Βόλο

iii.  Ηπείρου, στα Ιωάννινα

iv.  Κρήτης, στο Ηράκλειο

v.     Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα

vi.  Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη

vii.      Ανατολικής Μακεδονίας, στην Καβάλα

Οι συγκεντρώσεις αυτές οργανώνονται από τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τα Εργατικά Κέντρα με την υποστήριξη των ομοσπονδιών-μελών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Είναι σε όλους μας, πλέον, γνωστό ότι όλα τα μέτρα που οι Τροϊκανοί επέβαλαν και οι Κυβερνήσεις αποδέχονταν -τόσα χρόνια-, χωρίς ουσιαστική αντίρρηση, δημιούργησαν ερείπια στην Ελληνική κοινωνία, φτώχεια και εξαθλίωση στους εργαζόμενους και συνταξιούχους και γενικά στους απλούς πολίτες που ζουν από το μεροκάματο (όταν το βρίσκουν) και τον καθημερινό μόχθο τους.

Συγχρόνως, η σκληρή και σχεδιασμένη λιτότητα, μονιμοποιείται με τη νέα φοροαφαίμαξη και τις πολιτικές που ετοιμάζονται, με το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας (ιδιωτικοποιήσεις), χωρίς κανένα περιορισμό (ήδη ψηφίστηκε νόμος που μπορούν να πωλούνται οι επιχειρήσεις  του Δημοσίου χωρίς έλεγχο και χωρίς την προϋπόθεση της έγκρισης της Βουλής). Όπως, επίσης και με τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία, τη μόρφωση, την ασφάλεια κ.λπ. του Ελληνικού λαού.

Όλα αυτά τα μέτρα, εκτός των άμεσων αρνητικών συνεπειών στον κάθε πολίτη, ενισχύουν όλο και περισσότερο την ύφεση στην οικονομία, αυξάνουν την ανεργία, χωρίς να δημιουργούν καμία θετική εξέλιξη για τη χώρα και την κοινωνία.

 

ΕΝΩΜΕΝΟΙ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

 

Ø ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ

Ø ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Ø ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ελλείψεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του Ν. Φθιώτιδας


 

Λαμία, 1/11/2012

 
                ΠΡΟΣ
      1.  Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α
2.  Δ.Ο.Ε.
     Κοινοποίηση:
1.  Περιφερειακή Δ/νση            Α/θμιας-Β/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας
2. Δ/νση Π.Ε. Φθιώτιδας
3. Τα μέλη μας
 

Θέμα: «Ελλείψεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του Ν. Φθιώτιδας»

 

        Δυο  μήνες  σχεδόν  από  την  έναρξη  των  μαθημάτων   πολλές  σχολικές   μονάδες  του  νομού  μας  λειτουργούν  με  μεγάλα  προβλήματα. Αν  η  περσινή  χρονιά  χαρακτηρίστηκε  από  την  έλλειψη  σχολικών  εγχειριδίων , η  φετινή  χρονιά  παρουσιάζει  ένα  σημαντικότερο  πρόβλημα , την  έλλειψη  εκπαιδευτικών.  

       Δυστυχώς  πολλές  σχολικές  μονάδες  παραμένουν  με  σημαντικά  κενά  και σε  ώρες  δασκάλων  αλλά  και  σε  ώρες  ειδικοτήτων.

      Καταγγέλλουμε  την  τακτική  του  Υπουργείου  Παιδείας , για την  άρνηση διορισμών εκπαιδευτικών, τη λάθος κατανομή των αναπληρωτών ανά ΠΥΣΠΕ και την επιμονή να μην δίνει λύση στην κάλυψη των κενών των σχολείων του νομού μας , την  ώρα  που  κάποιοι άλλοι νομοί  παρουσιάζουν  υπερπληρότητα.   

     Ζητούμε  άμεσα  να  γίνουν  προσλήψεις  εκπαιδευτικών  στο  νομό  μας  ώστε  να  καλυφθούν  όλες  οι  ανάγκες  των  σχολικών  μονάδων.

    Ζητούμε  άμεσα  την  ικανοποίηση  αιτήσεων  απόσπασης  όσων  υπεράριθμων  εκπαιδευτικών  από  άλλους  νομούς  επιθυμούν  να  έρθουν  στο  νομό  Φθιώτιδας , γνωρίζοντας  ότι  υπάρχουν  αιτήσεις  εκπαιδευτικών  για  απόσπαση  οι  οποίες  δεν  έχουν  ικανοποιηθεί.                        

ΤΟ  Δ.Σ.  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

     Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

 

Βαγγελός Στέφανος                                            Γκορτσαλής Χρήστος